Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 12-26-02, 01:31 AM   #1
FOKKIT
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
買邊部DVD機好?

相關網頁

相關網頁

相關網頁
(好型 )

相關網頁

比D意見

仲有,係咪部部都睇到老翻dvd?(信和D動畫 )
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-02, 02:00 AM   #2
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
放心~~
dvd-r/cd-r都讀到~~
冇咩問題~(我果部國產野..就唔多掂..而家海賊vcd全部讀唔到.)
不過你既budget其實預幾多架?~
有冇咩特定功能係需要架?~
同埋會唔會買埋其他配套設施?
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-02, 02:13 AM   #3
FOKKIT
Banned

價錢就之前睇過(以上的機)~全部$2000樓下
功能就...冇咩所謂~(基本就OK~因為我唔係玩音響)

純粹有得睇就ok

以上邊部比較好呢?(直覺1同3好D )
舊 12-26-02, 02:35 AM   #4
Kenji少
暴走中

如果你冇咩要求既話...我都覺得3個樣唔錯..
嘿嘿~~
有得睇就算~嘿嘿~~~
我幫你睇下人地d report寫成點吧~
舊 12-26-02, 02:41 AM   #5
FOKKIT
Banned

THX

一來自己唔係好識音響~買幾好真冇用~
二來我老媽子話最多買千零蚊D機~
舊 12-26-02, 02:43 AM   #6
Kenji少
暴走中

http://www.review33.com/review/revie...ioneer_dv-533k

呢部野!!老翻碟天機!!!
wahahaha~你睇下岩唔岩先`~
我搵唔到你果部既review呀
舊 12-26-02, 02:51 AM   #7
FOKKIT
Banned

引用:
Originally posted by Zenki仔 :
http://www.review33.com/review/revie...ioneer_dv-533k

呢部野!!老翻碟天機!!!
wahahaha~你睇下岩唔岩先`~
我搵唔到你果部既review呀
thx~
都係Panasonic個部好D~hehe
不過之前行過都唔覺有呢部機
舊 12-26-02, 02:54 AM   #8
Kenji少
暴走中

um.....
如果係岩心水既話就去馬啦~~
我都係去review搵架咋~
可能你眼大睇過龍吧
舊 12-26-02, 02:58 AM   #9
FOKKIT
Banned

引用:
Originally posted by Zenki仔 :
um.....
如果係岩心水既話就去馬啦~~
我都係去review搵架咋~
可能你眼大睇過龍吧
真係唔該晒
下次睇清楚D先
舊 12-26-02, 03:03 AM   #10
Kenji少
暴走中

唔洗客氣~~
不過買機果陣記住一樣野~
唔好人云亦云~特別係去友誠果度買野~
因為佢地有時務求清貨會老點你買部次貨的~
最緊要去多幾間聽下d店員既意見~~
自己組織返下咁買錯野既機會就會細d
另外~呢排華仁會有唔少貨品都做緊特價~好似有dvd機的~
你可以去睇下
睇完記得返黎俾個report我地參考~
good luck~
舊 12-26-02, 11:05 PM   #11
RedTerror
Senior Gamer
潛艇基地®の性姑月卓妍

註冊日期: Oct 2002
買 dvd 機睇下你要點用
for 海賊/毛版 = 大陸機
買乜 dvd 機都好, 一定要有 p.scan 先好買
畫面一定靚 d

舊 12-26-02, 11:50 PM   #12
咭咭王子(一V一)p

首推步步高or AIWA
cd-r、cd-rw都讀到,閱讀率仲好高

舊 12-27-02, 12:15 AM   #13
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
小弟就有以下意見:
1.如果你買日本機,小弟「個人」覺得Pioneer的DVD機較襟同畫質不錯,而且有很多不同價位的型號。
2.如果你想買大陸機,budget可能之下買部有VGA輸出的會較佳,因為可以駁落電腦mon就可以行到progressive scan而無須夾部support p.scan的電視。(不過都係要睇鼣▽鬫傖Np.scan的function)

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 12:38 AM   #14
FOKKIT
Banned

睇左Philips DVD Q50 ge評語....好唔掂
好多都話睇睇下DVD會停...
舊 12-28-02, 08:57 PM   #15
figo0083
Game Master

引用:
Originally posted by FOKKIT :
睇左Philips DVD Q50 ge評語....好唔掂
好多都話睇睇下DVD會停...
我用緊依部野,冇話會睇睇下停喎,除左隻碟好花就另計
figo0083 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 09:14 PM   #16
FOKKIT
Banned

引用:
Originally posted by figo0083 :

我用緊依部野,冇話會睇睇下停喎,除左隻碟好花就另計
咁就放心

論壇跳轉

現在的時間是 08:04 PM

手機版 | APP版