Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-08, 03:04 PM   #1
ice_fly
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
有冇人有看tvb 4:30播的melody~~

有冇人有看的

看了好幾日,
套動畫沒我想像中的無聊~~
而且差不多集集都有笑點
昨天那集,笑了很久

Melody真是好可愛~~kuromi真是好抵死
最估不到是柊學長原來是咁卑鄙同腹黑

舊 01-18-08, 03:32 PM   #2
cheerfulming

註冊日期: Mar 2007
無興趣

因為我仲有好多動畫未睇
cheerfulming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 03:40 PM   #3
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
希望佢可以播埋第二季

ウサミミ仮面

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 03:51 PM   #4
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
有呀,最兩日睇左兩集都叫OK

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 03:53 PM   #5
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
最不明白為什麼melody可以叫melody(不如叫美樂迪 )...

但kuromi要叫可羅米....
NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 03:56 PM   #6
ice_fly

引用:
作者: NEAR 查看文章
最不明白為什麼melody可以叫melody(不如叫美樂迪 )...

我都覺得這裡好奇怪…
可能是tvb認為melody個人多人識啦~~

引用:
作者: windart 查看文章
希望佢可以播埋第二季

ウサミミ仮面

太好笑啦

柊惠一~~你發生了咩事啦

舊 01-18-08, 04:09 PM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
之前放假睇過兩集,
都ok, 不過未覺得去到好好笑ge程度

一般小女生向ge動畫我都有興趣

此篇文章於 01-18-08 04:11 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 04:23 PM   #8
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
Me!!!~~

Kuromi is sooooooo cute~~~~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 04:33 PM   #9
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
幾好笑

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 04:41 PM   #10
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
引用:

主角可能要正名,同多啦A夢一樣case卦
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 06:24 PM   #11
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Designer 查看文章
主角可能要正名,同多啦A夢一樣case卦
呢d係譯名,同正唔正名冇關係喎...
多啦A夢個case係個名直頭係亂作出黎嘛...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-08, 10:43 PM   #12
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

melody係英文,kuromi係日文(吧)
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-08, 01:10 AM   #13
NEAR
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
那keroro...tamama這些呢

我見d小朋友都叫佢地做kuromi.....我之前都係從佢地口中得知e個角色.....
NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-08, 09:13 AM   #14
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
支持下我地ウサミミ仮面

想睇但時段唔啱冇得睇

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-08, 11:32 AM   #15
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
呢套野幾岩女仔睇~
我阿妹有追=_=""
佢話幾好睇wo~
但我覺得男仔好少睇呢類型.....
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 05:50 PM   #16
ice_fly

今日那集kuromi變人~~
之前仲以為第二輯先有…

巴庳和kuromi之間的感情很微妙呢

舊 01-28-08, 07:51 PM   #17
暗黑流星cal
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
今集好正wor...又有kuromi人版.....同埋不其然地....d笑位笑到牙痛...
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 08:00 PM   #18
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: ice_fly 查看文章
今日那集kuromi變人~~
之前仲以為第二輯先有…

巴庳和kuromi之間的感情很微妙呢
引用:
作者: 暗黑流星cal 查看文章
今集好正wor...又有kuromi人版.....同埋不其然地....d笑位笑到牙痛...
我無睇到
有冇圖or片 ?

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 08:03 PM   #19
暗黑流星cal
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
我無睇到
有冇圖or片 ?

女主角都話生得靚...
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-08, 09:12 PM   #20
ice_fly

引用:
作者: chunwai0091 查看文章
我無睇到
有冇圖or片 ?
我之前上youtube~見過有人整過段mad片的
可以去看看呢

我好喜歡kuromi行入來同向小歌他們撒玫瑰個下
kuromi 首角色歌都好似幾好聽呢~~

舊 01-30-08, 12:59 AM   #21
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
個集我睇左

比人版KURUMI萌到

首歌好好聽, 歌詞都幾好喎
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-08, 02:42 AM   #22
ice_fly

今日個集變了好多個小MELODY出來~~

白山同學在那些MELODY之間到游來游去那裡真是好正
美紀那句:白山同學好似離我們越來越遠

舊 01-30-08, 09:39 AM   #23
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 暗黑流星cal 查看文章

女主角都話生得靚...
之前淨係睇過一兩集,
原來佢係雌性?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-08, 04:13 PM   #24
kam7050
小薯報長

註冊日期: Dec 2006
比人版KURUMI萌到 +1
但呢套野我一直都憎melody因為佢以前d惡行真係幾....= ="

監生將自己中2嘅醬加落人地碟飯到已經好乞人憎..

舊 02-01-08, 11:32 PM   #25
結城yuuki
軍曹

註冊日期: Sep 2006
呢套野係sanrio的……
D名應該是sanrio要求的吧…
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:23 PM

手機版 | APP版