Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-21, 04:39 PM   #476
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
得港版同日版有中文
訂左日版,希望星期五會有得拎啦
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 04:52 PM   #477
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

想問有無大大可以confirm到頭批限定主機係咪上哂大陸要食炒價
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 05:55 PM   #478
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: cat722 查看文章
想問有無大大可以confirm到頭批限定主機係咪上哂大陸要食炒價
由手機版發出
何謂炒價先? 31XX算唔算?

舊 03-22-21, 05:56 PM   #479
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: cat722 查看文章
由手機版發出
比較想知, 點解你覺得呢度有人答到你? 呢到好多都係吹....你以為佢地真係知? XD

PS5 大貨講左幾個月....

舊 03-22-21, 06:13 PM   #480
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
部機真係咁吸引?大電版?

舊 03-22-21, 07:39 PM   #481
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 07:56 PM   #482
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
Forum既標準就唔知
FB果面D人既標準,就係貴1蚊都係炒XD
舊 03-22-21, 08:01 PM   #483
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: rinxlun 查看文章
訂左日版,希望星期五會有得拎啦
訂嚟把鬼,百害而無一利,要實體版嘅話walk in好過
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 08:06 PM   #484
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
依家搵日版野越來越難咁
所以先會訂姐,對唔住囉
舊 03-22-21, 08:09 PM   #485
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: holsety 查看文章
部機真係咁吸引?大電版?
限定版有機身紋

引用:
Forum既標準就唔知
FB果面D人既標準,就係貴1蚊都係炒XD
如果有建議零售價咁真係貴$1都炒嘅⋯

引用:
理解不能
利申digital ver.
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 08:11 PM   #486
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
依家搵日版野越來越難咁
所以先會訂姐,對唔住囉
你冇錯
佢都只係話要實體的話WALK IN仲好

但要日版的話的確訂定較穩陣
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-21, 08:12 PM   #487
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: qwe 查看文章
理解不能
利申digital ver.
咁我係想要實體日版
擔心唔訂就要四圍撲去搵姐

你買DL版,完全係兩回事黎既,唔明係正常不過既

引用:
作者: 野良猫 查看文章
你冇錯
佢都只係話要實體的話WALK IN仲好

但要日版的話的確訂定較穩陣
我第一句已經講明係話訂左日版
如果係要買行版,我夠知Walkin就得啦
駛鬼去訂咩

此篇文章於 03-22-21 08:15 PM 被 lunn 編輯。
舊 03-22-21, 10:02 PM   #488
[X-MEN]

引用:
依家搵日版野越來越難咁
所以先會訂姐,對唔住囉
今時今日訂game其實對買家冇乜保障,始終幾時賣俾你係間鋪話事,
就算偷跑咗都可以扣起啲貨剩係賣俾walkin賺炒價,訂咗嘅就正日先派俾你,
仲可以坐地起價,你唔要佢大不了退訂,再衰啲食埋你訂都仲得

如果你幫襯嗰度係老實嘅咁梗係冇問題,我純粹講緊啲信唔過嘅鋪頭
舊 03-22-21, 10:26 PM   #489
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
今時今日訂game其實對買家冇乜保障,始終幾時賣俾你係間鋪話事,
就算偷跑咗都可以扣起啲貨剩係賣俾walkin賺炒價,訂咗嘅就正日先派俾你,

如果你幫襯嗰度係老實嘅咁梗係冇問題,我純粹講緊啲信唔過嘅鋪頭
咁我一直都係搵開相熟既舖,訂慣訂熟就唔會扣貨既

同埋我話左我係想要日版先訂,因為我真係唔想四圍撲貨
如果係要既,咁就真係好似你咁講,訂黎把鬼

舊 03-22-21, 11:13 PM   #490
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:

特別任記代理, 籃店代表咩? 自忍私, 之前問左幾間普通版都話訂晒留電話即時買DIGI版吾益你班友啦........
罪大管得嚴D係籃店訂就吾太驚炒......

舊 03-23-21, 07:50 AM   #491
Eking

數碼版好過,大多實體冇位

舊 03-23-21, 09:23 AM   #492
qwe
Game Master

引用:
咁我係想要實體日版
擔心唔訂就要四圍撲去搵姐
理解唔到點解訂係把鬼,我都成日訂野,雖然今次digimon vb都出出地事⋯

引用:

本身訂game就係方便舖現金流入貨,買家又保證當日有貨
但玩具gp搞衰晒,成日扣貨炒先搞到而家咁
舊 03-23-21, 09:41 AM   #493
Eking

問題竟係而家訂貨都有可能買家冇貨XD
我都中過招

舊 03-23-21, 11:23 AM   #494
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: qwe 查看文章
理解唔到點解訂係把鬼,我都成日訂野,雖然今次digimon vb都出出地事⋯

本身訂game就係方便舖現金流入貨,買家又保證當日有貨
但玩具gp搞衰晒,成日扣貨炒先搞到而家咁
我都唔明點解訂就係把鬼
要問返阿X MEN先知喇

舊 03-23-21, 02:03 PM   #495
[X-MEN]

引用:
我都唔明點解訂就係把鬼
要問返阿X MEN先知喇
我上面咪解釋咗,訂game呢個行為本身冇問題,只係部份香港game鋪嘅銷售手法令到訂game對客戶冇保障之餘亦失去咗意義
(例如訂咗唔一定畀你先/訂咗都可以加價/唔買未必退訂等等)

所以冇話訂game一定唔好,只不過要承受返以上嘅風險咁解(相熟鋪頭除外)
舊 03-23-21, 02:27 PM   #496
[X-MEN]

有人玩美版話手掣有震,兩次Demo都冇震仲以為Final都冇
舊 03-23-21, 02:27 PM   #497
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
我上面咪解釋咗,訂game呢個行為本身冇問題,只係部份香港game鋪嘅銷售手法令到訂game對客戶冇保障之餘亦失去咗意義
(例如訂咗唔一定畀你先/訂咗都可以加價/唔買未必退訂等等)

所以冇話訂game一定唔好,只不過要承受返以上嘅風險咁解(相熟鋪頭除外)
我好多年前係熱狗試過一次買MH, 明明見到偷跑, 見她賣緊街, 行埋去問她係咪有得囉, 然後同妳講貨未到, 咁我話退訂....她話沒得退

從此以後, 我寧完周圍噗 食貴價, 都唔會再訂...除非真係好想快玩,
唔係日版我都係AMIAMI / HMV / 日森 .....

講真, 而家想買個有B 字的遊戲真難....

舊 03-23-21, 02:52 PM   #498
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
豪子好奈無見

我訂果間都話係31XX

咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-21, 02:53 PM   #499
qwe
Game Master

引用:
作者: DMRevolution 查看文章
我好多年前係熱狗試過一次買MH, 明明見到偷跑, 見她賣緊街, 行埋去問她係咪有得囉, 然後同妳講貨未到, 咁我話退訂....她話沒得退

從此以後, 我寧完周圍噗 食貴價, 都唔會再訂...除非真係好想快玩,
唔係日版我都係AMIAMI / HMV / 日森 .....

訂game最衰果次係驚hit想訂sleep dogs, 佢話唔使訂,點知一出賣晒要周圍搵食炒,之後去熱狗訂都ok
正日派我接受到

咋外digimon vb fd搭fd訂最後都係無貨,又出去食炒,不過似關代理事
舊 03-23-21, 03:30 PM   #500
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: DMRevolution 查看文章

你有錢點會買唔到 B字,大把集運服務,有錢就得啦
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 11:40 PM

手機版 | APP版