Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-29-07, 12:45 AM   #1
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
久久一貼,同人game插圖~

很久沒上來貼呢,因為我產量實在太少...

同人game用插圖postcard同宣傳用,
不過人設不是我,是另一位大人呢,
張圖未畫完的,仲有背景用另一個FILE畫
我都係唔習慣畫清新少女,畫番暗黑系O岩我D
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 12:50 AM   #2
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
真係同妳以往畫風好唔同/

個造型好似芒亨入面件麒麟女裝a

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 12:55 AM   #3
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

引用:
作者: windart 查看文章
真係同妳以往畫風好唔同/

個造型好似芒亨入面件麒麟女裝a
Well....要問下當人設的Y大....
舊 12-29-07, 01:13 AM   #4
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
好畫
完全沒違和感的改變w
(期待game面世啊

唔知點解覺得...........對小腿怪怪地?

舊 12-29-07, 10:40 AM   #5
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
麒麟mix奧汀?
上色好靚。
月牙火介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 12:03 PM   #6
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
靚野~~快d完成佢啦

d色好好 ~~ 畫風都係我 杯tea~~ perfect

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 01:58 PM   #7
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
mon hun x oden很大...
同人game係咩類型w?

Blog

pixiv

此篇文章於 12-29-07 02:25 PM 被 小特特 編輯。
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 02:40 PM   #8
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
高手就是高手,是什麼同人game來的?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 02:50 PM   #9
Kees
Insane Gamer
LV最低="=

註冊日期: Apr 2006
好靚(自卑中...
我第一反應就係:"哩D先係叫做"圖"嘛!"
受打擊了QQ

舊 12-29-07, 04:01 PM   #10
moto_ko
Junior Member

註冊日期: Aug 2007
好閃啊!! LANGE的圖風好像轉了點 ^_^
技巧也成熟了連多呢!! 漂亮!
期待同人GAME的面世 ////

PS. 我也覺得人設上有點點ODIN的氣息呢 XD
moto_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 05:13 PM   #11
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

引用:
作者: 虛無 查看文章
好畫
完全沒違和感的改變w
(期待game面世啊

唔知點解覺得...........對小腿怪怪地?
的確左邊小腿怪怪地,等我改改先~

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
麒麟mix奧汀?
上色好靚。
那個要問當人設的YXN大
經你地提起我先覺得似麒麟裝..

引用:
作者: 小特特 查看文章
mon hun x oden很大...
同人game係咩類型w?
都係同人最熱門出的射擊game啦
我其實只係負責當下策劃同in game的pixel o甘咋~
不過都同其他artists一齊都會畫下宣傳圖
但清新可愛畫風我畫起來很吃力就是了

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
高手就是高手,是什麼同人game來的?
我不是高手啦,在開發team內我是做打雜工作的,台柱還有Y大F大同W大..
這射擊game過多幾日我做好宣傳網頁會開始公開,做了2個月,
screenshot,故事設定加初步人設世界觀設定也有了~

引用:
作者: Kees 查看文章
好靚(自卑中...
我第一反應就係:"哩D先係叫做"圖"嘛!"
受打擊了QQ
不是啦...我生疏了很多,這邊我見倒有很多人也進步了很多
我還在原地踏步中|||

引用:
作者: moto_ko 查看文章
好閃啊!! LANGE的圖風好像轉了點 ^_^
技巧也成熟了連多呢!! 漂亮!
期待同人GAME的面世 ////

PS. 我也覺得人設上有點點ODIN的氣息呢 XD
啊!!稀客!(其實我也是|||)
起初設定更ODIN,不過後來修改過3-4次後終於拍板了~
過幾天會正式放Y大的設定上來宣傳啦~
舊 12-29-07, 06:30 PM   #12
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
想講的比人講晒...
期待其他角色登場~b

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 08:29 PM   #13
魚腩616
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
很喜歡閣下好似瑩光(小弟覺得)嘅色調呢!
請問有什麼技巧呢?
魚腩616 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 11:10 PM   #14
BLACK BEARD
Junior Member
BLACK BEAR

註冊日期: Dec 2006
的確跟閣下以前所畫的感覺不同~
別有一番風味,
期待閣下有更多圖放上來^^
BLACK BEARD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 02:09 AM   #15
fiddle
Senior Gamer
偽熊貓

註冊日期: Oct 2004
好快手 XD

樣子都好可愛呀
快D KO埋佢啦~~

舊 01-02-08, 09:19 PM   #16
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
想講的比人講晒...
期待其他角色登場~b
我而家催緊Y大架喇,叫佢快D出新角色設定~

引用:
作者: 魚腩616 查看文章
很喜歡閣下好似瑩光(小弟覺得)嘅色調呢!
請問有什麼技巧呢?
其實都冇咩技巧可言,都是靠睇得多就有自己一套色系~
例如藍色為主調,光位顏色塗上偏綠然後最光是偏黃
反覆試多幾次o甘啦

引用:
作者: BLACK BEARD 查看文章
的確跟閣下以前所畫的感覺不同~
別有一番風味,
期待閣下有更多圖放上來^^
我都是喜歡畫多暗黑一點的風格多D
今次是就另一位成員的風格而畫,
我畫少女風格反面覺得自己D風格再普通D.. (平時自己風格已經成日變..)

論壇跳轉

現在的時間是 05:14 PM

手機版 | APP版