Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-22-09, 01:47 AM   #1
天空
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
又係CG練習 m-_-m(3點式囡囡 + 小太刀)m-_-m

今次試下認真d去畫
練習下d肌肉啦

點知一畫就畫左5日

完全變左唔係練速寫
失敗

大頭照一張 

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365

此篇文章於 05-22-09 03:01 AM 被 天空 編輯。
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 02:23 AM   #2
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
畫得好正好真
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 02:52 AM   #3
封印魔劍神式
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
路過一拜

好利害 好真 好正

此篇文章於 05-22-09 02:56 AM 被 封印魔劍神式 編輯。
封印魔劍神式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 03:32 AM   #4
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 11:23 AM   #5
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
好勁!!

在下想問下...背景是點整的?
有照相畫嗎?定自已幻想的?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-09, 01:56 AM   #6
天空

如月釋臣

後藤san

封印魔劍神式

謝 

引用:
作者: {蒼} 查看文章
好勁!!

在下想問下...背景是點整的?
有照相畫嗎?定自已幻想的?

背景用素材

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
舊 05-23-09, 06:50 PM   #7
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
屈機...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-09, 07:04 PM   #8
NEAR
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
拜倒
是否用ps的?

美中不足好像是個咀咀

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-09, 10:32 PM   #9
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
有神快拜
唔好講5日, 50日我都畫唔到

舊 05-24-09, 01:17 AM   #10
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我好耐沒見過真實系畫風啦....

光綫...肌肉...色澤都處理得非常有水準....
把刀唔係畫大一點型些嗎????

舊 05-27-09, 01:28 AM   #11
天空

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
屈機...

屈鬼屈馬咩 
呢到大把高手架   

引用:
作者: NEAR 查看文章
拜倒
是否用ps的?

美中不足好像是個咀咀
係用 ps 的 
thx~~~其實我都覺得個咀係出左少少事
但又講唔出係咩事 

比卡SP 有神快拜

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
有神快拜
thx

引用:
作者: M-eye 查看文章
我好耐沒見過真實系畫風啦....

光綫...肌肉...色澤都處理得非常有水準....
把刀唔係畫大一點型些嗎????

thx~~我比較喜歡真實系

把刀太長我驚搶左條女

反正都係順手加去上的 

新CG一張
舊 05-27-09, 08:07 PM   #12
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
哇D髮絲……好有心機

好奇一問,請問樓主係咪從事有關graphic的工作?

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 10:04 PM   #13
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
sexy
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 01:48 AM   #14
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
一瞬間,真係以為係相
腹肌好可愛呀~

舊 05-30-09, 12:08 PM   #15
maidp

註冊日期: Aug 2008
好強呀
還以為是真相!

maidp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 11:57 PM   #16
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
好強好真 有神

舊 06-12-09, 12:18 AM   #17
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
哇...d肌肉同線條都好正!!!
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-09, 09:07 AM   #18
kevinltb
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
路過遇見神作, 唔留個言都對唔住自己...

一個字: !

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 03:14 PM   #19
supergat
香港遊戲創作人

註冊日期: Aug 2008
PSN  ID香港遊戲創作人
XBox Live Gamertag香港遊戲創作人
很好

http://www.facebook.com/group.php?gid=117520702042

加入等於支持我們!
supergat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-09, 04:15 PM   #20
s.kiyoura
Junior Member

註冊日期: Aug 2009
好厲害 好似真的一樣
s.kiyoura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-09, 09:33 AM   #21
kiwifruit

註冊日期: Jun 2006
高手
kiwifruit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 07:19 PM   #22
天空

引用:
作者: 疾風雷電 查看文章
哇D髮絲……好有心機

好奇一問,請問樓主係咪從事有關graphic的工作?

no ~~ 做廣告 

引用:
作者: tallken 查看文章
sexy

thx

引用:
作者: 咩Feel 查看文章
一瞬間,真係以為係相
腹肌好可愛呀~

腹肌好可愛

引用:
作者: maidp 查看文章
好強呀
還以為是真相!
thx

引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
好強好真 有神

冇神
呢度大把神人
我只係新手 

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
哇...d肌肉同線條都好正!!!

畫左幾日 

引用:
作者: kevinltb 查看文章
路過遇見神作, 唔留個言都對唔住自己...

引用:
作者: supergat 查看文章
很好
thx

引用:
作者: s.kiyoura 查看文章
好厲害 好似真的一樣
thx
引用:
作者: kiwifruit 查看文章
高手
新手

PS~~原來miss左咁多留言
一次過回哂大家~~thx

新CG一張
舊 12-09-09, 07:26 PM   #23
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
好利害 @@
第一眼以為係相黎._.

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-09, 08:33 PM   #24
jpj

註冊日期: Nov 2009
good~好正呀!!
jpj 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉