Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-13-16, 11:25 AM   #51
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
都未必,
講進攻點同流暢度都係勇士高一班,
玩互轟的話應該都係GA同雷霆 7:3開
但大少同二少一齊唔鐵果陣很強喇, 馬刺2隻鎖級防守球員都頂唔住
可能要迫勇士出怪招棄守Roberson, waiters
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 11:26 AM   #52
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
都未必,
講進攻點同流暢度都係勇士高一班,
玩互轟的話應該都係GA同雷霆 7:3開
+1 互轟勇士高一班
OKC其實得兩點有效進攻點,而且你見佢地兩個時不時好多TO
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 11:29 AM   #53
JMi

註冊日期: Feb 2011
GS係會輸內線 吹到GREEN幾勁都好 BOGUT傷傷地的情況下係幾令人擔心會輸太多籃板

當然CURRY入晒D波就唔驚比人搶板快攻既 XD

舊 05-13-16, 11:36 AM   #54
Penny仔

引用:
都好啲,
因為早幾年佢都講過TD退佢都會跟住退

不過今年FA暫時後場選舉唔多,
Bradley Beal?
簽Lin接Manu...(老實唔係冇可能)

另外Gasol 之前又話有興趣過黎
...spurs有樣好就係隊波氣氛好, 容易吸引球員過黎
可以一直keep 到戰力
舊 05-13-16, 11:45 AM   #55
JMi

簽咩人都好
ALRIDGE仲係咁係D關鍵時刻先CARRY唔到隊波就大蕉鑊...

舊 05-13-16, 12:03 PM   #56
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: JMi 查看文章
簽咩人都好
ALRIDGE仲係咁係D關鍵時刻先CARRY唔到隊波就大蕉鑊...
佢太遲過馬刺, 吾似TD有當打既大衛羅賓遜帶左幾年, 而家一黎就要擔起頭家可能壓力大左D......

舊 05-13-16, 12:12 PM   #57
Penny仔

引用:
作者: JMi 查看文章
簽咩人都好
係喎
明明頭2場上晒身咁, 點知越後越沉
最大問題係我又唔覺得thunders守死左佢
佢係自己射唔入自滅
舊 05-13-16, 12:18 PM   #58
Penny仔

每次睇完西岸打到天昏地暗, 見盡不少英雄人物(Nash,CP3..etc)失望而回
然後我再望向東岸.........真係頂住個肺
舊 05-13-16, 12:36 PM   #59
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
除左LBJ之外其實都叫打得難分難解....

舊 05-13-16, 12:47 PM   #60
okabe

引用:
作者: Sar8 查看文章
除左LBJ之外其實都叫打得難分難解....
果邊係水鬥水
KD下季如果出走去東岸就有戲睇了
舊 05-14-16, 05:55 AM   #61
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
Spurs 真係一換後備出黎即刻倒水 ... 難得 TD 呢場回勇 ...
不過 Rebound 完全大敗俾 okc
如果可以簽 lin 後備出黎衝就好 (本人發夢中)
佢就算 opt-in 我都唔意外,佢完全唔睇錢,係 hornets 又夾得開心

感覺上 gsw 對住 okc 會難打過 spurs
籃板會大敗,然後又未必守得好孖寶
不過 bench 應該贏返

對面就 heat/raptors 都無分別,入到去都應該 4-0 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-16, 07:04 PM   #62
Penny仔

又要搶7.....呢2隊打得好難看啊
經常性領先一段後突然"停機", 然後被反先
舊 05-14-16, 09:27 PM   #63
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
又要搶7.....呢2隊打得好難看啊
經常性領先一段後突然"停機", 然後被反先
停機都唔緊要,
進攻單調,防守又唔係突出,
似係睇緊兩隊打泥漿摔角

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 01:20 AM   #64
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實事旦都係比LBJ掃架啦
根本wfc

舊 05-16-16, 07:15 AM   #65
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
LBJ對暴龍, 應該都係4-0架啦

舊 05-16-16, 09:22 AM   #66
Penny仔

同一招用2次, 太天真吧Spoelstra

....雖然應該係冇牌可以再出
舊 05-16-16, 11:51 AM   #67
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

真係陰公豬,Eastern Final已經變左WFC系列

我的雜談小屋
舊 05-16-16, 12:19 PM   #68
Penny仔

冇啦, 如果Valanciunas出唔返
速龍一場都贏唔到....
舊 05-16-16, 12:25 PM   #69
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Penny仔 查看文章
冇啦, 如果Valanciunas出唔返
速龍一場都贏唔到....
都有機會偷番場既,
你諗吓Cavs都已經無波打成個半星期,
話唔定第一場就等到手感都凍哂呢

我的雜談小屋
舊 05-16-16, 12:34 PM   #70
Penny仔

引用:
都有機會偷番場既,
你諗吓Cavs都已經無波打成個半星期,
話唔定第一場就等到手感都凍哂呢
速龍後場手感更加.....
希望game 1 佢地擲骰擲到6啦
舊 05-17-16, 09:42 AM   #71
Penny仔

KD 咁多失誤既?!
舊 05-17-16, 09:58 AM   #72
JMi

果然OKC第一場都係唔洗睇 反正輸硬? lol

舊 05-17-16, 10:08 AM   #73
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
又壓哨....我覺得curry好似打機咁, 最後三秒會有能力加乘咁........

舊 05-17-16, 10:16 AM   #74
okabe

互轟點都係勇士高一班,幾支砲台已經夠玩死你
上ROUND果班內線高佬即時無用,因為對手都唔駛點搶進攻籃板...
舊 05-17-16, 10:31 AM   #75
Penny仔

引用:
作者: okabe 查看文章
互轟點都係勇士高一班,幾支砲台已經夠玩死你
上ROUND果班內線高佬即時無用,因為對手都唔駛點搶進攻籃板...
因為勇士送傳速度夠快...對面擺高佬反而唔夠快去追
呢樣係spurs 原本有既野........

不過坦白講thunders 跟得上, 都唔係流既
係今場手風差D姐
同埋籃板保護方面, 勇士有備而來

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 12:19 PM

手機版 | APP版