Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-11, 05:59 PM   #51
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
係咪真係佢?會唔會roller之後都係佢出現?
其實credit都講左有佢份,佢亦會參與Avengers電影,最近仲公佈埋邊個做Maria Hill。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 01:34 PM   #52
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
啱啱睇完
套ok戲喎!!

對套戲冇乜嘢大意見
只係對啲觀眾嘅"蠢"有啲嘢講
大家都唔係第一次睇MARVEL戲㗎啦!!
係唔係真係咁趕時間要走呢?

俾得錢入場就梗係要睇全套啦!!
一出roller就有7成人起身走
well......
小弟就梗係睇晒啦!!
一早都預咗會仲有嘢睇㗎啦!!
果然沒有失望......

一早起身走嘅蠢材
你哋又睇少咗啲嘢喇

ps. 如果閣下是以上小弟講嘅蠢材, sorry, 小弟只係直腸直肚, 有感而發, 令大家有唔開心嘅, 咁就真係唔好意思喇......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!

此篇文章於 04-28-11 01:36 PM 被 赤目黑龍 編輯。
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 01:48 PM   #53
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
有Avengers既野睇?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 02:42 PM   #54
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
啱啱睇完
套ok戲喎!!

對套戲冇乜嘢大意見

well......
小弟就梗係睇晒啦!!

一早起身走嘅蠢材
你哋又睇少咗啲嘢喇

ps. 如果閣下是以上小弟講嘅蠢材, sorry, 小弟只係直腸直肚, 有感而發, 令大家有唔開心嘅, 咁就真係唔好意思喇......
莫講話唔知吖,好多人就算明知有嘢睇都照走,唔知佢哋諗乜...

舊 04-28-11, 02:47 PM   #55
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
啱啱睇完
套ok戲喎!!

對套戲冇乜嘢大意見

well......
小弟就梗係睇晒啦!!

一早起身走嘅蠢材
你哋又睇少咗啲嘢喇

但上次睇完鋼鐵人2之後,等左成十五分鐘,睇果度十秒唔夠個槌…

因為果度上網又有得睇,覺得自己好蠢材…但唔睇就覺得好蠢材…真係,我自己都唔知自己講乜野…

舊 04-28-11, 03:28 PM   #56
Eking

註冊日期: Feb 2006
只不過睇少幾分鐘.....之後youtube dvd br 都會有架啦~

舊 04-28-11, 03:37 PM   #57
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
先唔講有冇extra scene
雖然我都唔係全部戲都會撈埋credit roll先走
不過都覺得睇埋roller先走都可以係對幕後尊重

而且幾分鐘,又唔係真係咁趕下嘛,咪當傾下偈、聽下歌囉
我覺得之後上網搵返個feel係唔同
雖然都係會知係乜
但冇種一氣呵成感覺
幾年前睇完Iron Man,套戲已經正,最後出埋Nick Fury,雖然只係得一句,但的確
你係要知道Nick Fury係乜水你先會有呢種感覺,唔會覺得白等\

Extra scene通常都係得唔夠一分鐘架啦
太多野睇反而唔似extra
最長extra都算係20世紀少年,根本仲有成場戲未出

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 11:30 PM   #58
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
睇咗,OK啦,對我來講都OK嘅,咁講可能係因為我唔熟thor嘅事,而且係英雄人物中係神唔係人會無咁amazing(對我而言),不過反而我會覺得套ok係因為其實都幾難拍,科幻性強,加人依家英雄片較重人性化,又神界又人間都幾難接軌,所以我覺得個平均都算ok

最過份係:套戲本身唔需要3D,而且D 3D效果也做不到效果,為3D而3D,張飛貴而且唔值囉…

最好笑係神盾見到鐵甲人個句…
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-11, 11:34 PM   #59
manpower893
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
絕對認同Metal Gear NT兄!

Nick Fury 出個陣, 真係好驚喜....

舊 04-28-11, 11:54 PM   #60
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: rubyyu 查看文章
睇咗,OK啦,對我來講都OK嘅,咁講可能係因為我唔熟thor嘅事,而且係英雄人物中係神唔係人會無咁amazing(對我而言),不過反而我會覺得套ok係因為其實都幾難拍,科幻性強,加人依家英雄片較重人性化,又神界又人間都幾難接軌,所以我覺得個平均都算ok

最過份係:套戲本身唔需要3D,而且D 3D效果也做不到效果,為3D而3D,張飛貴而且唔值囉…

最好笑係神盾見到鐵甲人個句…
同意!!
套戲嘅3D真係.........夾硬嚟
有同冇根本冇分別!!!

引用:
作者: manpower893 查看文章
絕對認同Metal Gear NT兄!

Nick Fury 出個陣, 真係好驚喜....
係呀!!
睇IRONMAN
Nick Fury出場嘅時候引唔住噢咗出嚟

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 01:03 AM   #61
無神論者

註冊日期: Apr 2010
有無人可以解下話credit之後果舊係咩黎??
好似同avengers無關?? 而係thor2既先兆??
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 01:04 AM   #62
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
呢套戲旅面個神盾組織都幾流下

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 02:21 AM   #63
豪傑公子

引用:
作者: 無神論者 查看文章
有無人可以解下話credit之後果舊係咩黎??
好似同avengers無關?? 而係thor2既先兆??
基本上呢套同7月嘅美國隊長都係接AVENGERS架嘞~~

舊 04-29-11, 02:37 AM   #64
無神論者

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
基本上呢套同7月嘅美國隊長都係接AVENGERS架嘞~~
IRONMAN2之後... 我會以為雷神會同CA舖路, and then CA就同AVENGERS舖路既形式去安排...

點知錯晒... @@"
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 07:52 AM   #65
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
睇佐
套戲不過不失
算OK我收貨

不過神盾入面揸箭個位特工......
係HAWKEYE......?

舊 04-29-11, 08:20 AM   #66
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
credit 之後, 前一頁我咪 post 左羅
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 02:27 PM   #67
豪傑公子

引用:
作者: 無神論者 查看文章
IRONMAN2之後... 我會以為雷神會同CA舖路, and then CA就同AVENGERS舖路既形式去安排...

點知錯晒... @@"
其實THOR片尾同CA係有關係~~

舊 04-29-11, 02:29 PM   #68
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
慶幸係睇早場,成套野3D好一般,大部份時間都唔覺有效果
世界觀算執得唔錯,凝造出神只係其他星系的人的感覺,違和感不太大
Stan the man....差點認唔出

劇情相關

SHIELD係呢集形象崩得好厲害
Loki條秘道伏筆未解....到Avenger時有機會係俾Thor用來往返地球
Thor拿返神力到敲斷橋呢段的節奏加得太快,破壞晒成套戲的感覺
中期好似有提到Bruce Banner俾政府鬼隱(發左下呆睇唔切字幕)
片尾出Cosmic Cube驚喜唔大,我想睇隊長多d

期待8月睇隊長出場~

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 07:16 PM   #69
dust11

註冊日期: Aug 2010
劇透
寵物店同thor同班fd重遇個度大笑左出黎
同埋最後果cube係ca d野黎?
我一開頭以為係洛奇個盒d碎片黎
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 12:39 PM   #70
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
啱啱睇完日場, 首先...... 又係一套唔駛3D可能仲好既戲。

故事流程唔錯, 睇得好舒服, 搞笑位我就笑唔落,因癬同類方法睇得太多, 整體我會俾80分。

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 01:14 PM   #71
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Ding,UA得東薈城有2D......

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 01:51 PM   #72
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
Ding,UA得東薈城有2D......
係啦, 我本來想睇2D版但對我黎講太遠所以只好睇3D

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 06:27 PM   #73
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
3D只有頭30分鐘精彩
之後都幾悶,講多過打,到最後30分鐘又好睇d
好睇過IRONMAN2
睇開英雄片的人,點講都一定睇
另最後出的是美國隊長的宇宙魔方Cosmic Cube

舊 04-30-11, 06:58 PM   #74
cloud

PSN  IDsteve_ho110
睇怕迫住都要睇早場.....
$100 唔太抵睇

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 08:15 PM   #75
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
係吾LIKE D 扼錢3D 之外, 其他都OK....
不過THOR 哥咁快認左SHIELD 係自己友就求其左D.........

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[演唱會] 張學友1/2世紀演唱會(香港站)(#22 牆紙已到, 分緊飛, 版友星期一請收PM!) KIM Neo Music UNIVERSE 21 04-02-11 04:15 PM
2011年"香港渣打馬拉松" 20/02/2011舉行 Busconcamp 體育版 29 02-24-11 05:50 PM
[13 APR] 何耀珊 ~ 擁抱 (CD+DVD) (香港版) W!LL Neo Music UNIVERSE 0 04-12-07 03:50 PM
[畫廊] Reuters The State of the World 太古坊展覽 3/APR - 13/APR KKH 照相館 0 04-03-07 06:06 PM
第25屆香港電影金像獎 (8 Apr.) KIM 電影版 78 04-10-06 11:41 AM

現在的時間是 09:31 PM

手機版 | APP版