Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-09, 01:29 AM   #126
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: WAH415 查看文章
係呢,今日係其他forum 睇左 d post
都要講點為支國狗狙大改
花費隨時同買一支馬記一樣
SO,唔好玩國狙...
寧願整把M14算啦~~~
長版~~~當狙用啦~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-09, 10:26 PM   #127
WAH415
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 0001 查看文章
SO,唔好玩國狙...
寧願整把M14算啦~~~
長版~~~當狙用啦~~
M14 問過個朋友借過黎玩
手感很好,而且長程威力都係表表者
不過就真係重左 d
不過用作狙擊就冇問題~!

而家心宜一支二手馬記 vsr~
試一試睇下自己o岩唔o岩打 sniper
WAH415 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 02:07 PM   #128
葉月健
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
想問下室內打CQB,係咪通常都係用MP5,P90呢D比較細SIZE既槍打?
其實用AK-74得唔得?算唔算細槍?

另,AK-74有邊支好介紹?

舊 05-06-09, 11:39 PM   #129
WAH415
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 葉月健 查看文章
想問下室內打CQB,係咪通常都係用MP5,P90呢D比較細SIZE既槍打?

CQB 唔同團體有唔同打法
有 d 只用氣手槍
有 d 用電槍,但要轉做單發
不過CQB 著重方便,就手的槍
ak - 74 你覺得 ok 都可以的~
WAH415 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-09, 01:55 AM   #130
Game Master
狙擊王

如果你覺得響D轉角位你方便用的咪OK羅

舊 05-07-09, 10:14 PM   #131
葉月健

咁買機槍有咩牌子介紹?
marui支blowback ak-74得唔得?
用埋有冇全金屬好介紹?thx.

舊 05-18-09, 02:54 PM   #132
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:

如果你係拉登哥忠實信徒,請購買 Kalshi/dboy 既 AKS74U,真木加鋼身,高火力,聲音扎實 (正確 d 黎講係嘈到拆天),價錢公道 (900 蚊樓下)。

舊 05-18-09, 02:55 PM   #133
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
咁買機槍有咩牌子介紹?
marui支blowback ak-74得唔得?
用埋有冇全金屬好介紹?thx.
Marui 枝次世代 blowback AK-74,評語為"新既無得頂,壞左無得整"。

舊 06-22-09, 01:38 AM   #134
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
CQB買shot gun有無用?

舊 06-23-09, 03:04 PM   #135
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
想問電手槍有冇好介紹? 都係GLOCK 18?

此篇文章於 06-23-09 05:02 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-09, 04:51 PM   #136
Game Master
狙擊王

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
CQB買shot gun有無用?
無咩用.....

舊 06-24-09, 05:02 PM   #137
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

IC

6-7百蚊買手槍有咩牌子推介
想買1911/usp/mk23

舊 06-24-09, 08:33 PM   #138
葉月健

引用:
IC

MARUI支MK23啦,雖然過左800蚊(好似最平見過820in mk)
不過有晒全SET野(燈同滅聲連盒)

舊 06-24-09, 09:55 PM   #139
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
6-700都買到ksc usp compact o既

舊 06-25-09, 12:58 AM   #140
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
IC

有無咩要求 ?
全金身 ? 火力勁 ? 耐用 ? 靚 Marking ? 準繩 ? (無可能全部都有,請排次序)

舊 06-25-09, 09:52 AM   #141
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: sgouki 查看文章
想問電手槍有冇好介紹? 都係GLOCK 18?
WHY?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-09, 09:58 AM   #142
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: KIM 查看文章
WHY?
"電"手鎗 (唔計超弱雞既"電 blowback"系列) 暫時市面上有三款 model , USP , Glock 18 同埋 M93R . 見最多人用 (同埋有國狗既關係) 真係 Glock 18C ...

不過,手鎗都係玩汽動較好,電動無乜 feel 的。

舊 06-25-09, 10:05 AM   #143
Game Master
狙擊王

mk23我用緊
full set...無咩用的~~~
電筒唔光的~~(自己改既另計)
全金身 <-no~~
火力勁 <-一般
耐用<-應該ok的~~~因無blow back
靚 Marking <-good~~
準繩 <-so good,因為無blow back
唔加滅聲係好大聲的~~~
加左又太長~~~
唔係love mgs我都唔會買~~~

買黎就係為左...

新川 洋司

小島秀夫

此篇文章於 06-25-09 10:08 AM 被 0001 編輯。
舊 06-25-09, 10:10 AM   #144
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
"電"手鎗 (唔計超弱雞既"電 blowback"系列) 暫時市面上有三款 model , USP , Glock 18 同埋 M93R . 見最多人用 (同埋有國狗既關係) 真係 Glock 18C ...
不過,手鎗都係玩汽動較好,電動無乜 feel 的。
M93R好似外型好D~
有國產有咩關係?
不過, 好似環保D~
引用:
作者: 0001 查看文章
...買黎就係為左...
珍藏度真迫BIO GUN!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-09, 01:25 PM   #145
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: KIM 查看文章
M93R好似外型好D~
有國產有咩關係?
不過, 好似環保D~

珍藏度真迫BIO GUN!!!
G18C 國產平,所以普及 d o者,parts 都易 d 搵(搵唔到買咪枝國產爆散佢做 parts)。
講外形嘛 ... 枝枝都好靚仔 , 不過個身形橫 d 用 93R 會比較型仔 d 。
不過都係o個句,電手鎗幾好用,都唔及汽動手鎗咁吸引。單係好型仔咁上鏜已經值回票價啦 ! (電手鎗無"上鏜"呢回事)

MK23 ... 你用 134a 嗎 ? 試試改用 TopGas 吧,火力係超班的,準繩都係超班的 ...
不過個 box set 最衰就係枝燈,唔夠光既 ! (照路 OK 既)

啊啊啊啊 ~~~ 係咪小島黎架 ? 天啊 ~~~~~~

舊 06-25-09, 01:29 PM   #146
mkmonkey
Crazy Gamer

近期大熱平價推介 :
Tercel 1911 , 全金屬 , HKD 400 內 , 缺點無乜 , 優點都係無乜 ... (400 內咋)
可用 Top Gas ,一穿一凸。
仲可以放入硬身鎗袋,加埋全套 600 內。

舊 06-25-09, 06:34 PM   #147
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
有無咩要求 ?
全金身 ? 火力勁 ? 耐用 ? 靚 Marking ? 準繩 ? (無可能全部都有,請排次序)
耐用>準繩 >全金身>靚 Marking>火力勁

謝謝
同埋blow back是必須的
同埋ca果支1911好唔好

此篇文章於 06-25-09 06:58 PM 被 真.朱皮 編輯。
真.朱皮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-09, 10:33 PM   #148
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
耐用>準繩 >全金身>靚 Marking>火力勁

謝謝
同埋blow back是必須的
同埋ca果支1911好唔好
CA o個枝無 Marking (不過如果你話要自己做 Laser Marking 反而呢個係超大優點),零件公差唔細,好處係平同埋全金屬。

跟住就要睇價錢做人。
>700,可以買 Marui,唔用 TopGas 可以好耐操,準確度好,Marking 靚,但唔係金屬。(當然大部份 Marui 你可以慢慢變成金屬,錢既問題而已)

500-700,推薦 KJ CO2 系列 (M9A1/M92F/1911),全金屬無 Marking,據說極耐用(原設計為承受 CO2 壓力,當使用 TopGas 變得極耐操)。一樣,如果你想做 Laser Marking,呢 d 鎗好適合。
另一推薦係 KSC Glock / P226 系列,唔算太貴,日本設計(但台灣造),算幾耐操下。KSC Glock 另一好處係可以用真鎗既鎗套。

500 樓下,無法啦,買國產吧。近期大熱既有 Meister/Army Glock 17,亦有 Tercel 1911,即將推出既有 Meister MEU,各有各好,睇鎗款做人吧。

舊 06-25-09, 10:56 PM   #149
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
CA o個枝無 Marking (不過如果你話要自己做 Laser Marking 反而呢個係超大優點),零件公差唔細,好處係平同埋全金屬。

跟住就要睇價錢做人。
>700,可以買 Marui,唔用 TopGas 可以好耐操,準確度好,Marking 靚,但唔係金屬。(當然大部份 Marui 你可以慢慢變成金屬,錢既問題而已)

500-700,推薦 KJ CO2 系列 (M9A1/M92F/1911),全金屬無 Marking,據說極耐用(原設計為承受 CO2 壓力,當使用 TopGas 變得極耐操)。一樣,如果你想做 Laser Marking,呢 d 鎗好適合。
另一推薦係 KSC Glock / P226 系列,唔算太貴,日本設計(但台灣造),算幾耐操下。KSC Glock 另一好處係可以用真鎗既鎗套。

500 樓下,無法啦,買國產吧。近期大熱既有 Meister/Army Glock 17,亦有 Tercel 1911,即將推出既有 Meister MEU,各有各好,睇鎗款做人吧。
唔該哂
參考下先
因為8月買
同埋
ca既 運動版既m15a4(m4) 同埋 p90 好唔好
新手玩唔玩得過

此篇文章於 06-25-09 11:05 PM 被 真.朱皮 編輯。
真.朱皮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-09, 12:31 AM   #150
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
唔該哂
參考下先
因為8月買
同埋
ca既 運動版既m15a4(m4) 同埋 p90 好唔好
新手玩唔玩得過
M15 無意見,因為未玩過。
P90 就真係最好買返 Tokyo Marui,物有所值架(雖然貴差唔多三倍,但品質完全兩回事)。情願唔玩,一玩就玩 TM。

8 月就不妨等埋 Meister 枝 MEU 出左再睇下啦。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
氣槍問題! 馬沙 收藏品討論版 1002 03-17-08 04:19 PM

現在的時間是 11:49 PM

手機版 | APP版