Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-12, 08:00 PM   #1
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
Tom Cruise *Oblivion* Official Movie Trailer

tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-12, 10:37 PM   #2
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
一個人玩晒?!?!

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-12, 04:46 AM   #3
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
o岩o岩先開左 Will Smith 新片 topic, 又係未來荒廢地球
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 12:59 PM   #4
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
攻.元 2077
有IMAX
4.11 (4月11? 11月4?)

http://www.facebook.com/photo.php?fb...51351915902756
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-13, 01:46 PM   #5
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
4月11

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-13, 03:41 PM   #6
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
imax賣飛了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-13, 11:01 PM   #7
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我在睇topgun 嗎?

套劇個節奏唔錯,題材都係大路未來科幻,係有一樣不滿,敵人個設計....完全唔知咩......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 12:56 AM   #8
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
今日睇左
只可以話, 係而家咁缺乏硬科幻片嘅環境下
呢套係不可不睇嘅良作黎

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 01:35 AM   #9
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
初頭估佢每五年比人洗一次腦
到比人捉咗, 我以為老黑係係初代JACK
因為五年一次,照計黑老鬼可能係初一二代咁

最尾原來係影分身之術

吐糟, 最后大佬好似好求其咁

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 10:18 PM   #10
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
劇情太老梗了,完全估到哂接住會點....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-13, 01:06 PM   #11
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
完全將各皇道經典科幻片完素mix and match, 戲碼易估但整體出來效果唔錯

Spoiler
morgan freeman 話 侵略 phase 1 巳經有 1000 隻 Jack, phase 2 先係 Droid + Technician, 咁只係 clone 49, 52 號technician 先係失敗作清唔到原本記憶? 咁如果仲有其他 tower 嘅 Jack 末死而又見到老婆的話... 仲可能有 52號 / 其他 Vicky 未死潻

此篇文章於 04-15-13 01:15 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-13, 01:12 PM   #12
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
有冇人睇到Jack 49返52個base有冇換衫? 其實話錐體意識到 Jack 會叛變而召回 其他地區o既 Jack 會吾會好D, 因為最後其他地區o既Jack 一定會因為冇左錐體而覺醒, 不過套野又醒在好多野都冇交代, 咁唯有當佢得2個先啦

值得一睇

舊 04-14-13, 01:15 PM   #13
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
一個問題,最尾其實係咪最先果個嚟?

舊 04-14-13, 08:20 PM   #14
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Norm 查看文章
其實無端端大特寫個數字
同埋以最後段獨白推斷
應該唔係

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
完全將各皇道經典科幻片完素mix and match, 戲碼易估但整體出來效果唔錯

Spoiler
morgan freeman 話 侵略 phase 1 巳經有 1000 隻 Jack, phase 2 先係 Droid + Technician, 咁只係 clone 49, 52 號technician 先係失敗作清唔到原本記憶? 咁如果仲有其他 tower 嘅 Jack 末死而又見到老婆的話... 仲可能有 52號 / 其他 Victoria 未死潻
原配以後會好唔得閒

此篇文章於 04-14-13 08:22 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-13, 08:22 PM   #15
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: sgouki 查看文章
有冇人睇到Jack 49返52個base有冇換衫? 其實話錐體意識到 Jack 會叛變而召回 其他地區o既 Jack 會吾會好D, 因為最後其他地區o既Jack 一定會因為冇左錐體而覺醒, 不過套野又醒在好多野都冇交代, 咁唯有當佢得2個先啦

值得一睇
冇換到衫, 只係攞咗急救用品
引用:
作者: Norm 查看文章

應該唔係, 49救真女主角時,佢個鼻樑傷咗,
呢個傷痕去到太空外都有

舊 04-14-13, 10:34 PM   #16
Eking

註冊日期: Feb 2006
真心覺得.....大家有冇睇.....囧

不論邊個JACK都出現同一個問題....就係會夢見都一個女人但係唔知呢個女人係邊個, 49 & 52 JACK 覺醒係真正見到老婆大人(49 同52 JACK 打鬥時, 52 JACK 見到老婆即時呆左就係証據)
而基地個PARTNER一直回報中央同JACK關係冇問題先至一直避開中央對JACK疑心(可能PARTNER本身就喜歡JACK, 洗腦始乎洗唔到呢方面感情)
摩根因為49 JACK 好奇心所以先召太空船回17區令49 JACK動搖
犘根都有講因為JACK 老婆先信49 JACK
最後旁白52 JACK都有講....我(52)即係佢(49)亦都可以推斷每一個JACK都可能發過同一個夢~

舊 04-14-13, 10:39 PM   #17
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: Rv250 查看文章
其實無端端大特寫個數字
同埋以最後段獨白推斷
應該唔係

原配以後會好唔得閒
應該唔會, 其他O個D會因為幅射,會留响自己O個區

舊 04-14-13, 11:04 PM   #18
武泰利
Senior Gamer
Macross 魂

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDHK_Terry_73
XBox Live GamertagHK Terry
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
應該唔會, 其他O個D會因為幅射,會留响自己O個區
幅射只係 boss 作出嚟蒙騙一班 Jack 嘅把戲,以避免是但一個走過隔離區域見到另一個自己而已,boss 被 ko 後自然穿煲,所以我都認為老婆日後會非常唔得閒~
武泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-13, 02:20 AM   #19
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
其實未來世界d technician 真係難撈 個個都要也文也武
雖則話jack入nasa前係軍官

既係係精銳+主角加持, phase 1 上千個老湯真係會比當時新兵o既morgan freeman殺晒?
好難理解...

女主角第日周身蟻+1

引用:
作者: C.Ryo 查看文章

Spoiler
morgan freeman 話 侵略 phase 1 巳經有 1000 隻 Jack, phase 2 先係 Droid + Technician, 咁只係 clone 49, 52 號technician 先係失敗作清唔到原本記憶? 咁如果仲有其他 tower 嘅 Jack 末死而又見到老婆的話... 仲可能有 52號 / 其他 Victoria 未死潻

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 09:22 AM   #20
traveller
Crazy Gamer

我分析力有點弱... 其實最後boss係..
一部電腦? 定係外星人? 當初jack同佢老婆成班人上太空的原因係? 淨係整醒jack同vicky 的原因又係? 點解淨係clone jack同vicky ?

最後打大佬拎我諗起...
ID4... 就係咁兒戲...駛鬼morgan上埋去咩, 佢咁位高權重, 是但搵個都得la...

要等碟出睇多次再消化下先...

舊 04-16-13, 11:38 AM   #21
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: traveller 查看文章
我分析力有點弱... 其實最後boss係..
一部電腦? 定係外星人? 當初jack同佢老婆成班人上太空的原因係? 淨係整醒jack同vicky 的原因又係? 點解淨係clone jack同vicky ?

答1
外星機械,揸光侵略星球資源之後就會棄星搵下個目標
當初佢地上太空係真係去土星泰坦做探索,出發冇耐就遇到錐體,因為好近臨時俾總部叫左去check錐體係乜野黎先,點之就俾人捉左
因為當時只剩佢兩個人響船上囉,其他人響俾錐體吸埋去前救生船彈出左啦
你有冇認真睇到佢playback個黑盒果後嫁…

最後打大佬拎我諗起...
ID4... 就係咁兒戲...駛鬼morgan上埋去咩, 佢咁位高權重, 是但搵個都得la...

答2

1. 佢就死
2. 裝炸彈上無人機時佢講過句「真係想親眼睇下(粒炸彈)將那傢伙(錐體)炸飛果個一幕」「咁做你自己都會走唔甩」
反正都預左上去實死,又要搵個人交出去,咪做個順水人情囉

要等碟出睇多次再消化下先...
上星期六因為冇位所以睇左2D版,今個星期想睇多次IMAX版,話晒(佢講)係4K拍攝

此篇文章於 04-17-13 01:36 PM 被 teealpha 編輯。
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 01:28 PM   #22
traveller
Crazy Gamer

引用:
作者: teealpha 查看文章
上星期六因為冇位所以睇左2D版,今個星期想睇多次IMAX版,話晒(佢講)係4K拍攝
有認真睇, 但消化唔黎~

舊 04-16-13, 10:10 PM   #23
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
唔明...
目的係略奪資源既外星物體
咩原因咁浪費要用活人去做維修

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-13, 10:29 PM   #24
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Peter Yu 查看文章
唔明...
目的係略奪資源既外星物體
咩原因咁浪費要用活人去做維修
...
本身球狀機體係攻擊用, 冇預計要做維護, 可能其他星體冇反抗勢力, 或者JACK本身能力遠比AI 強, 當然呢D都係假設....睇戲唔好為左找錯處, 編劇都係人, 點都有D錯或者唔合理~

舊 04-16-13, 10:44 PM   #25
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
作者: Eking 查看文章
...
本身球狀機體係攻擊用, 冇預計要做維護, 可能其他星體冇反抗勢力, 或者JACK本身能力遠比AI 強, 當然呢D都係假設....睇戲唔好為左找錯處, 編劇都係人, 點都有D錯或者唔合理~
...
sorry我錯了
見到人用"硬科幻"去講依套戲令我期望過高

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Skyline movie trailer tallken 電影版 5 10-02-10 11:14 PM
[西片] Valkyrie (華爾基利暗殺行動) : Tom Cruise KIM 電影版 40 03-01-09 05:07 PM
Evangelion The Movie Trailer X.X.X 電影版 25 11-29-06 04:54 AM
Silent Hill Movie Trailer 不死身的出木杉 電影版 32 02-13-06 12:20 AM
HD (720p) Movie Trailer 井上麻美 影音館 2 03-02-03 12:43 AM

現在的時間是 07:22 PM

手機版 | APP版