Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-27-12, 11:06 PM   #751
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
今日先有時間插下耳筒聽下部XepriaP的聲底
比我一直以來接觸過的好多不同Smartphone牌子印象不同
平日一聽smartphone啲聲,我耳筒都除唔切,個種厭惡
但Sony這方面真係稍稍識取悅一下人對耳仔
聲厚些,無咁薄,無咁削,無咁刺耳,無咁難聽,順耳少少
不過要我揀,當然繼續揀返聽幾百蚊MP3機仔好過

舊 05-27-12, 11:09 PM   #752
KTN
~♡

個個留意大mon同S/ION,撞款戰場都係這兩部
用P撞款度低好多,4寸又少人留意左

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
Arc係幾好不過我討厭佢寫住SE
S都無得變黑白咁配幾靚
不過撞款都係撞到七彩

舊 05-28-12, 12:03 AM   #753
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
http://www.hk-android.info/archives/33467
21.5" ICS

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 05-28-12, 12:05 AM   #754
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: HON HON 查看文章
其實幾大個MON都好, 要出到長身睇落至似樣.....

否則好似LG嗰部咁, 真係望多眼都唔開胃.....
有冇人記得有部4.8”21:9

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
ZlWS 目前離線  
舊 05-28-12, 12:25 AM   #755
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KTN 查看文章
今日先有時間插下耳筒聽下部XepriaP的聲底
比我一直以來接觸過的好多不同Smartphone牌子印象不同
平日一聽smartphone啲聲,我耳筒都除唔切,個種厭惡
但Sony這方面真係稍稍識取悅一下人對耳仔
聲厚些,無咁薄,無咁削,無咁刺耳,無咁難聽,順耳少少
不過要我揀,當然繼續揀返聽幾百蚊MP3機仔好過
其實SONY D PMP同耳機都咁勁,
點解唔肯落少少本去手機度

講音樂,
成個ANDROID都應該冇對手啦

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 05-28-12, 12:54 AM   #756
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: B|WINS 查看文章
有冇人記得有部4.8”21:9
我記得....又係肉酸到爆炸.

HON HON 目前離線  
舊 05-28-12, 09:46 AM   #757
TakeITEZ
Crazy Gamer
驫麤

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3995 6469 6189
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
其實SONY D PMP同耳機都咁勁,
點解唔肯落少少本去手機度

講音樂,
成個ANDROID都應該冇對手啦
但我相信無高通魔咒既機都可以一戰.
TakeITEZ 目前離線  
舊 05-28-12, 09:54 AM   #758
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
好在條bar無色變咋,部P有色奱我都會閂左佢,電好重要架
其實S/P/U我都係覺得唔靚,上一代ARC/RAY靚啲,不過我焗住要換電話先揀部P
比起其他機算好好多啦, 至少有返D特色, 好似當年SH-01B 咁, 有條BAR帶真係贏晒.

舊 05-28-12, 10:23 AM   #759
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
個個留意大mon同S/ION,撞款戰場都係這兩部
用P撞款度低好多,4寸又少人留意左
我係忍受唔到部舊機先出S,果時未有P
如果兩部一齊出,我都應該簡P

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 05-28-12, 10:43 AM   #760
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
好明顯佢出咁多係用黎試個市場, 咪當真人研究, 有錢唔怕做.
引用:
作者: MO 查看文章
所以我講5.5/5.7, 仲算可以放係褲袋呢個定位
我覺得而家5.3未算極限, 應該仲有半吋進步空間..

而家SIII 4.8寸定位反而怪,
反正都唔方便單手操作, 做乜唔用大啲mon既note...
橫持上網真係好fit. 起碼唔駛放大都睇得清啲字
所以咪話未必會有note2 囉
佢出得4.8"
之後一定唔會再出部5.3"
如果加大就可能放唔到入袋
同埋行ICS 因為user interface 問題可能會掂到tab 既市場

保守d 既做法就係用S3/ 下一部旗艦食埋note 個market
起碼update 時都做少好多野啦...

不過我都有諗過note2 可能會係艾窿快killer
當秘密武器依家收埋先
等蛇果公佈左先睇住黎打
xxxxxx 目前離線  
舊 05-28-12, 10:55 AM   #761
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
ics for xs (preview)

個album最好玩
個lock screen轉左相機有少少不滿

舊 05-28-12, 11:19 AM   #762
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: westpat 查看文章

個album最好玩

快速靜音呢? (iphone唯一好用只有靜音掣)
本身按實2s即開cam,仲要來做乜==

album 都用返quickpic好 exif+autorotate

ZlWS 目前離線  
舊 05-28-12, 12:34 PM   #763
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
所以咪話未必會有note2 囉
佢出得4.8"
之後一定唔會再出部5.3"
如果加大就可能放唔到入袋
同埋行ICS 因為user interface 問題可能會掂到tab 既市場

保守d 既做法就係用S3/ 下一部旗艦食埋note 個market
起碼update 時都做少好多野啦...

不過我都有諗過note2 可能會係艾窿快killer
當秘密武器依家收埋先
等蛇果公佈左先睇住黎打
又唔一定既, 爭在佢咁試法想試到幾時至停...

舊 05-28-12, 12:59 PM   #764
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
又唔一定既, 爭在佢咁試法想試到幾時至停...
咁又係
大把錢
xxxxxx 目前離線  
舊 05-28-12, 03:19 PM   #765
KTN
~♡

SONY機聲底唔係好好,不過真係叫識調返少少味精
真係乜audio都假,做開聲畫始終個底係優勝少少

XDA都仲係未有一版獨立比XperiaP,仲係同S一齊撈
見除了祖國ROOT ROM,終於見歐版ROOT ROM...
P都好慢下-_- 不過我想要淨ROOT TOOLS....
暫時都仲係想用返港行個ROM先

舊 05-28-12, 03:29 PM   #766
KTN
~♡

我淨係想要4.0.4個底,係爽過2.3x始終
正常2core+1GRAM,問題都不大,只要$ony不加太多垃圾入去

引用:
作者: westpat 查看文章

個album最好玩

舊 05-28-12, 03:45 PM   #767
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: B|WINS 查看文章

快速靜音呢? (iphone唯一好用只有靜音掣)
本身按實2s即開cam,仲要來做乜==

album 都用返quickpic好 exif+autorotate
各有各唔好
quickpic每張相都render過先出到
default個gallery如果冇thumbnail,就要等幾秒

舊 05-28-12, 04:04 PM   #768
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
SONY機聲底唔係好好,不過真係叫識調返少少味精
真係乜audio都假,做開聲畫始終個底係優勝少少
P好聲少少其實係因為轉用左ST-ericsson既SoC而已
用緊高通SoC個d依然都係普通電話聲底
X&Y 目前離線  
舊 05-28-12, 04:43 PM   #769
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
咁又係
大把錢
如果佢真係量產化出摺得既MON FOR 手機同TABLET, 到時又由細玩到大黎試.....

舊 05-28-12, 05:57 PM   #770
KTN
~♡

呢點都有諗過,所以都想試下,過兩日搵同事部機

引用:
作者: X&Y 查看文章
P好聲少少其實係因為轉用左ST-ericsson既SoC而已

舊 05-28-12, 10:38 PM   #771
KTN
~♡

台灣個邊已經有ION開箱文

舊 05-28-12, 11:12 PM   #772
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
台灣個邊已經有ION開箱文
等 GX 好過.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 05-28-12, 11:17 PM   #773
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: C.K.F. 查看文章
等 GX 好過.
謝絕虛擬鍵

ZlWS 目前離線  
舊 05-28-12, 11:18 PM   #774
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: X&Y 查看文章
ST-E D U 真係好聲D咩?

咁講法 TI D U應該仲靚聲

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 05-29-12, 12:11 AM   #775
KTN
~♡

我唔敢肯定,不過我用SHARP時都係TI
但啲聲又係又乾又削//
或者個時好多人話GS1好聲
但聽入耳一樣係耳朵受罪...

引用:
作者: C.K.F. 查看文章
ST-E D U 真係好聲D咩?
咁講法 TI D U應該仲靚聲

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] WindowsPhone 系統/手提/平板 討論區 (一) KTN 手機資訊/電腦軟硬討論 678 03-19-18 08:02 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (五) KTN 手機平板遊戲討論版 1000 02-16-12 04:01 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (四) 神龍 手機平板遊戲討論版 999 12-12-11 09:57 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM

現在的時間是 04:12 AM

手機版 | APP版