Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-21-04, 04:51 PM   #76
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
好鐘意佢個髮型同化裝~~~~~~~~~~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-04, 07:19 PM   #77
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
而家先睇到d咁激ge野

身材欠奉喎...

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-04, 07:40 PM   #78
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: GEESE
好鐘意佢個髮型同化裝~~~~~~~~~~~~
我覺得佢髮型&化妝似果D史艷文歹角feel

舊 11-21-04, 11:19 PM   #79
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 啤梨王子
平凡??
平凡就有份.........
真係靚吾會攪咁多野引人注意,吾靚先要咁做.....

舊 11-21-04, 11:38 PM   #80
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

註冊日期: Apr 2003
好欣賞佢那份勇氣,利害!青春真好....

舊 11-24-04, 04:54 PM   #81
森爺
Insane Gamer

註冊日期: May 2004
Red face SM旺角巡遊「我夠薑,你吹咩?」

在 二 千 多 年 前 的 漢 朝 , 大 文 豪 劉 向 寫 了 一 本 《 列 女 傳 》 , 記 載 了 古 代 一 批 三 貞 九 烈 、 三 步 不 出 閨 門 的 女 子 , 例 如 孟 姜 女 因 喪 夫 而 哭 崩 長 城 … … 總 之 那 個 時 代 , 男 人 大 晒 , 女 人 收 埋 。
二 千 多 年 後 的 今 天 , 烈 女 ( 烈 女 與 《 列 女 傳 》 的 列 女 相 通 ) 的 定 義 , 早 已 非 同 日 而 語 , 尤 其 對 於 穿 一 身 超 激 punk 裝 的 Yoko 來 說 , 「 烈 女 」 二 字 , 更 有 另 一 番 涵 意 。
19 歲 的 Yoko , 大 家 可 能 已 在 互 傳 的 電 郵 見 過 她 的 樣 子 , 就 是 那 個 於 萬 聖 節 晚 上 , 在 旺 角 地 鐵 站 打 扮 得 像 隻 鬼 的 punk 妹 。
其 實 , 她 平 時 只 是 平 凡 少 女 , 但 當 穿 上 punk 裝 後 , 瞬 即 變 成 香 港 兩 間 最 大 disco 「 348 」 和 「 Cyber 」 的 貴 賓 , 成 為 眾 人 的 焦 點 。
未 了 解 她 之 前 , 可 能 會 覺 得 她 和 那 些 爛 蒲 的 「 黐 線 妹 」 沒 分 別 , 但 原 來 她 比 任 何 人 都 醒 目 ︰ 「 我 入 348 disco 唔 使 俾 入 場 費 , 還 有 免 費 房 間 給 我 換 舞 衣 ! 我 很 明 白 這 些 特 權 是 因 為 我 可 以 帶 旺 個 D 場 才 會 有 , 否 則 睬 我 都 傻 啦 ! 」
看 完 訪 問 , 你 會 同 意 , Yoko 的 故 事 絕 對 可 以 收 入 《 04 摩 登 版 列 女 傳 》 。

相 約 Yoko 於 旺 角 西 洋 菜 南 街 , 再 次 穿 起 她 「 起 晒 釘 」 的 SM 戰 衣 及 T-back 皮 褲 拍 照 , 怎 料 她 一 出 現 便 引 起 了 騷 動 , 被 為 數 約 百 的 途 人 圍 住 , 很 多 人 舉 起 相 機 拍 照 , 鎂 光 燈 此 起 彼 落 , 更 有 人 要 求 合 照 。
那 天 氣 溫 只 有 十 九 度 , Yoko 又 有 95% 的 肉 暴 露 在 空 氣 中 ( 包 括 差 不 多 整 個 臀 部 ) , 但 她 從 容 不 迫 , 一 一 與 來 者 合 照 , 那 怕 是 心 懷 不 軌 的 中 年 麻 甩 佬 , 她 都 表 現 得 極 度 專 業 , 主 動 搭 麻 甩 佬 的 肩 膀 拍 照 , 擺 好 姿 勢 , 猶 如 明 星 。 滿 足 了 fans 的 要 求 後 ( 足 足 拍 了 四 十 五 分 鐘 ) , Yoko 邊 由 銀 行 中 心 走 向 家 樂 商 場 , 沿 途 「 睇 show 」 的 人 愈 來 愈 多 , 最 後 竟 聚 集 了 至 少 100 人 將 Yoko 及 攝 影 師 團 團 圍 住 , 令 拍 攝 工 作 又 再 度 中 斷 。 之 後 Yoko 又 走 到 麥 當 勞 買 東 西 吃 , 又 搭 地 鐵 「 兜 風 」 , 直 至 反 轉 旺 角 為 止 。
Yoko 意 猶 未 盡 , 事 後 向 記 者 說 : 「 我 拍 心 口 擔 保 , 現 在 如 果 有 另 一 個 女 仔 跟 我 穿 得 一 模 一 樣 在 這 出 現 , 必 定 不 及 我 這 麼 轟 動 ! 因 為 就 算 她 有 我 那 麼 靚 , 都 不 及 我 那 麼 好 身 材 。 即 使 有 我 的 身 段 , 也 不 可 能 像 我 這 般 catch 到 punk 的 神 韻

斯 文 look

我 有 立 場 但 不 逞 強
「 有 無 數 人 問 過 我 , 為 何 我 要 穿 成 這 樣 , 好 像 很 不 自 愛 ? 我 便 會 跟 他 說 : 『 你 們 穿 T 恤 牛 仔 褲 , 跟 我 穿 punk 衣 , 只 是 style 不 同 , 但 我 至 少 不 煙 不 酒 , 很 多 人 明 知 這 兩 種 嗜 好 都 會 傷 身 , 但 仍 照 食 , 他 們 才 是 不 自 愛 ! 』 其 實 我 說 話 很 有 point , 當 然 有 道 理 的 我 會 聽 , 可 惜 很 多 人 連 自 己 在 說 甚 麼 也 不 自 知 。 」
在 訪 問 中 , Yoko 講 得 最 多 的 是 「 我 好 清 楚 自 己 做 緊 乜 」 , 她 說 雖 然 自 己 性 格 倔 強 , 但 在 某 些 情 況 下 , 她 一 樣 會 作 出 妥 協 。 「 今 年 5 月 , 有 個 friend 生 日 , 他 在 佐 敦 348 disco 訂 了 房 間 慶 祝 。 我 當 然 全 身 punk look 赴 約 ! 誰 知 被 348 門 口 的 保 安 員 截 住 , 指 我 的 頸 飾 有 釘 , 可 能 會 傷 害 到 其 他 人 而 不 准 我 入 內 。 我 當 然 即 時 跟 他 理 論 啦 ! 但 最 後 他 也 不 讓 我 入 內 , 我 心 想 , 如 果 繼 續 『 撐 』 , 最 後 一 定 會 錯 過 朋 友 的 party , 所 以 我 假 意 應 承 他 , 將 頸 飾 偷 偷 放 入 我 隻 靴 面 , 入 場 後 再 找 經 理 商 量 , 我 不 斷 低 聲 下 氣 地 求 經 理 讓 我 戴 , 又 答 應 會 行 埋 一 邊 跳 舞 , 不 會 傷 人 , 結 果 個 經 理 都 肯 讓 我 戴 。

當 日 走 入 麥 當 勞 , 所 有 客 人 都 被 Yoko 的 造 型 嚇 得 目 瞪 口 呆 , Yoko 卻 是 悠 然 自 若 。

「 Casual look 」 的 Yoko , 雖 不 至 純 如 羔 羊 , 但 也 極 有 「 小 家 璧 玉 」 feel

我 有 fans 撐 場
由 於 Yoko 的 「 造 型 」 極 度 突 出 , 當 她 跳 舞 時 , 整 個 舞 池 立 時 起 鬨 , 當 晚 的 氣 氛 亦 到 達 了 最 高 峰 。 348 的 高 層 有 見 及 此 , 自 此 以 後 均 十 分 「 厚 待 」 Yoko 這 個 「 貴 賓 」 。 她 說 : 「 我 現 在 入 348 不 用 付 入 場 費 , 又 是 唯 一 一 個 可 以 戴 釘 bra 、 帶 皮 鞭 鐵 鏈 這 類 攻 擊 性 武 器 入 場 的 人 , D 場 還 免 費 給 我 一 個 房 間 讓 我 換 衫 ! 不 過 我 很 明 白 這 些 特 權 , 是 因 為 我 可 以 帶 旺 個 場 才 會 有 , 否 則 又 怎 會 對 我 這 麼 好 ! 」
憑 突 出 的 外 形 , 只 有 5 個 月 「 蒲 D 齡 」 的 Yoko , 已 成 了 尖 沙 咀 一 帶 disco 的 「 紅 人 」 , 深 得 348 的 總 經 理 生 哥 , 以 及 有 「 D 場 教 父 」 之 稱 的 九 記 疼 愛 。
九 記 說 : 「 Yoko 第 一 次 來 已 經 很 矚 目 , 帶 起 了 全 場 氣 氛 。 雖 然 有 人 不 太 喜 歡 她 的 打 扮 , 不 過 這 只 是 觀 點 與 角 度 問 題 ! 只 是 她 比 其 他 人 走 得 前 而 已 。 我 自 己 就 很 欣 賞 她 。 」
Yoko 除 了 深 得 一 眾 D 場 猛 人 疼 惜 外 , 還 有 fans 撐 場 ! 就 記 者 所 見 , 這 班 fans 在 D 場 會 對 Yoko 亦 步 亦 趨 , 當 Yoko 上 台 跳 舞 時 , 亦 會 為 她 打 氣 助 威 , Yoko 說 : 「 我 最 開 心 就 是 有 他 們 支 持 ! 因 為 當 初 我 入 D 場 , 好 多 女 仔 對 我 的 造 型 都 不 滿 意 , fans 就 證 明 了 我 的 堅 持 是 對 的 ! 」 Yoko 的 其 中 一 名 女 fans 細 子 說 , 最 佩 服 Yoko 能 在 眾 目 睽 睽 下 穿 三 點 式 、 T-back : 「 我 都 有 玩 開 punk , 但 絕 對 沒 有 膽 量 穿 得 像 她 那 麼 sexy , 還 要 跳 些 擘 大 雙 腿 的 激 舞 , 完 全 唔 怕 走 光 ! 」

雖 然 不 是 職 業 dancer , 但 Yoko 每 次 走 入 舞 池 , 均 有 專 人 「 清 場 」 讓 她 獨 霸 舞 台 , 盡 享 VIP 優 惠

Yoko 說 , 她 很 少 不 開 心 , 只 因 她 做 每 一 樣 事 , 都 會 預 計 後 果 , 反 而 覺 很 多 人 沒 想 過 結 果 就 去 做 。
「 有 次 我 在 348 跳 舞 , 突 然 有 個 大 隻 佬 走 過 來 , 叫 我 用 手 上 的 皮 鞭 鞭 他 , 我 敷 衍 他 , 輕 輕 鞭 了 他 兩 鞭 , 誰 知 他 竟 然 意 猶 未 盡 , 叫 我 大 力 點 鞭 他 ! 於 是 我 就 用 盡 力 狂 鞭 , 結 果 他 痛 到 在 地 上 滾 動 , 不 斷 說 : 『 好 痛 好 痛 ! 』 他 都 沒 想 過 後 果 就 去 做 , 正 白 痴 ! 」
對 於 愛 情 , Yoko 亦 擁 有 自 己 的 一 套 愛 情 觀 : 「 我 是 一 個 大 女 人 , 見 到 自 己 喜 歡 的 男 仔 , 會 主 動 出 擊 結 識 他 , 失 敗 就 算 數 ! 我 試 過 同 時 間 有 十 幾 個 男 仔 追 , 可 能 鍾 意 我 性 格 特 別 吧 ! 我 亦 試 過 玩 one night stand , 遇 上 一 些 只 是 有 一 剎 那 感 覺 的 男 仔 的 時 候 , 難 道 做 自 己 鍾 意 做 的 事 都 不 可 以 ? 現 在 是 什 麼 時 代 呀 ? 」
這 位 自 信 爆 棚 的 小 妮 子 , 原 來 自 四 年 前 從 一 位 友 人 介 紹 下 , 認 識 了 英 國 punk 文 化 , 便 瘋 狂 愛 上 punk look 打 扮 : 「 我 由 細 到 大 都 好 有 立 場 , 我 覺 得 英 國 punk look 別 樹 一 幟 的 造 型 , 跟 我 的 性 格 好 吻 合 , 所 以 四 年 前 開 始 , 無 論 我 行 街 、 睇 戲 、 食 飯 , 都 會 穿 punk 衣 , 記 得 第 一 次 玩 punk , 在 salon set 了 幾 個 鐘 頭 , 穿 上 在 女 人 街 和 SM 店 買 的 幾 千 元 戰 衣 , 襯 到 靚 靚 就 約 friend 去 元 朗 行 街 , 我 知 道 當 時 好 多 人 在 我 背 後 笑 我 似 『 畸 胎 』 , 但 那 一 刻 真 的 很 開 心 , 因 為 這 樣 才 是 真 正 的 我 , 我 可 以 忠 誠 地 表 達 到 自 己 , 香 港 有 幾 多 人 可 以 忠 誠 地 表 達 自 己 ? 」

我 妥 阿 媽 唔 妥 阿 爸
Yoko 又 得 意 向 記 者 說 : 「 我 自 小 已 是 眾 人 焦 點 , 無 論 在 朋 友 間 或 家 都 是 , 可 能 這 是 我 性 格 反 叛 反 傳 統 的 原 因 吧 。 我 性 格 好 似 爸 爸 , 他 也 是 很 火 爆 固 執 , 又 管 得 我 很 嚴 , 直 到 現 在 他 還 要 我 午 夜 十 二 時 前 回 家 , 我 從 小 就 覺 得 他 很 無 理 , 所 以 我 成 日 頂 撞 他 , 又 成 日 借 故 激 怒 他 , 來 表 達 我 的 不 滿 , 可 能 反 叛 反 傳 統 的 性 格 就 此 形 成 。 記 得 初 中 上 國 文 堂 時 , 我 會 隨 身 帶 備 字 典 , 老 師 一 有 講 錯 或 寫 錯 字 , 我 就 會 即 刻 舉 手 challenge 他 , 他 如 果 不 認 錯 , 我 就 拿 字 典 出 來 讓 他 看 , 令 他 當 眾 出 醜 , 所 以 當 時 有 好 多 老 師 都 好 憎 我 , 但 同 學 就 很 崇 拜 我 , 因 為 我 敢 挑 戰 權 威 , 我 做 到 的 事 他 們 不 敢 做 。 」
不 過 當 小 記 問 到 有 關 Yoko 的 父 母 時 , 這 位 自 命 敢 言 的 烈 女 , 卻 支 吾 以 對 : 「 我 頭 先 咪 講 過 同 我 老 竇 唔 妥 ! 不 過 我 知 道 他 心 底 很 錫 我 , 只 是 不 知 為 何 一 見 面 就 吵 架 。 至 於 阿 媽 就 同 我 好 好 感 情 , 不 過 佢 都 成 日 『 哦 』 我 , 話 我 女 仔 人 家 不 應 穿 得 太 少 布 , 很 肉 酸 。 我 都 會 穿 得 好 斯 文 才 出 街 , 之 後 在 街 上 才 會 換 punk 衫 , 返 屋 企 前 又 要 換 番 斯 文 look , 免 被 她 『 哦 』 ! 」 原 來 天 不 怕 地 不 怕 的 烈 女 , 最 怕 的 , 還 是 家 中 的 媽 媽

小 記 在 等 待 Yoko 由 斯 文 look 變 身 為 punk look 的 時 候 , 無 意 中 發 現 她 手 上 戴 三 串 不 同 顏 色 的 水 晶 鏈 , 便 多 口 問 她 是 否 男 朋 友 送 的 , 她 即 大 發 嬌 嗔 : 「 呢 三 串 係 我 之 前 唔 同 時 期 三 個 男 朋 友 送 ! 其 中 一 個 我 愛 得 佢 好 深 , 都 係 因 為 佢 , 我 先 開 始 番 斯 文 look , 同 佢 分 手 , 我 喊 不 知 幾 多 次 。 戴 住 佢 做 個 紀 念 。 唉 , 我 依 家 無 拍 拖 , 但 真 係 好 想 搵 番 個 錫 我 人 , 唔 知 佢 幾 時 先 出 現 ? 」 說 時 一 臉 冀 盼 。 原 來 , 少 女 情 懷 總 是 詩 , 用 於 每 個 少 女 皆 準 , 不 論 是 淑 女 還 是 SM 激 look 的 烈 女 。

恕我唔識欣賞,
我覺得punk look 好肉酸

舊 11-24-04, 04:57 PM   #82
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
之前覺得佢ok既係咪覺得俾早排張相呃咗呢
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 04:57 PM   #83
クラウド
死相が見えるぞ

PUNK LOOK好唔好就唔知
相中人著PUNK LOOK就幾惡頂下.... "

舊 11-24-04, 05:00 PM   #84
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
佢近照個look真係唔太掂
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 05:01 PM   #85
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 阿高
之前覺得佢ok既係咪覺得俾早排張相呃咗呢
同感
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 05:07 PM   #86
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
雖然不煙不酒
但係佢個punk look始終太狂

舊 11-24-04, 05:34 PM   #87
☆~ Horny Gamer ~★

引用:
作者: 【麥斯】
同感
同感TOO
彩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 10:54 PM   #88
馬沙
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002

嘩...相差好遠wow

舊 11-25-04, 12:06 AM   #89
阿盧
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
好似葉劉...
阿盧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:18 AM   #90
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 阿盧
好似葉劉...
...淑儀

佢仲話自己樣靚身裁好 佢果個無敵肚腩
佢從頭到尾都係覺得自己冇特別技能先靠呢d黎突出自己吧?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:19 AM   #91
失憶俠3.0
Crazy Gamer
20世紀少年

註冊日期: Jul 2002
引用:
好似葉劉...
你唔講我仲諗緊似邊個

失憶俠3.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:20 AM   #92
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
引用:
好似葉劉...
haha!!!!
下面斯文look果幅ging似ar!!!!!!!!!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:22 AM   #93
ben_fung924
人生如戲..

PSN  IDbenfung924
引用:
作者: 馬沙

嘩...相差好遠wow
同一人
真係差好遠

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:23 AM   #94
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: 藍莓咖啡
...淑儀

佢從頭到尾都係覺得自己冇特別技能先靠呢d黎突出自己吧?
話左好多新界妹都係咁架啦 唔係全部都係既^^
佢係想人識佢認到佢 因為平時根本冇人會留意佢
呢D人內心其實好想人理佢~

此篇文章於 11-25-04 12:26 AM 被 SANG2003 編輯。
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:26 AM   #95
ben_fung924
人生如戲..

PSN  IDbenfung924
引用:
作者: SANG2003
話左好多新界妹都係咁架啦 唔係全部都係既^^
有D咁o既樹

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-04, 12:27 AM   #96
馬沙
Mazaghi

我身邊求其捉條女都好過佢

舊 11-25-04, 12:27 AM   #97
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: ben_fung924
有D咁o既樹
好多都係平凡
自大
好想突出自己
成日懶係反傳統
我個班都係件新界妹 係咁 樣差 但以為自己好靚 ~

好多玩呢D 同LOLITA既人都係新界人
舊 11-25-04, 12:31 AM   #98
馬沙
Mazaghi

引用:
作者: SANG2003
好多都係平凡
自大
好想突出自己
成日懶係反傳統
我個班都係件新界妹 係咁 樣差 但以為自己好靚 ~

好多玩呢D 同LOLITA既人都係新界人
你分析得好好 !!!

舊 11-25-04, 12:32 AM   #99
馬沙
Mazaghi

引用:
作者: 藍莓咖啡
...

正宗 "水桶腰妹妹"

舊 11-25-04, 12:38 AM   #100
SANG2003
Banned
希望之星

再睇佢張相 真面目如此美麗..佢落左妝 邊個會有人理佢 正宗 扒一大件...
唔落重D本錢 整到凸出D D人點會留意佢
扒到咁..
睇見都想

論壇跳轉

現在的時間是 07:58 AM

手機版 | APP版