Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-01-08, 11:40 PM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
有無試過因為打機而識到(或者嚇走)另一半

以前好唔鍾意女朋友同我去打機,因為佢唔識打,
雙打果陣往往會被累死,忍唔住想指點佢點打,
顧得佢唻顧唔到自己,跟住game over,
出左機鋪個氣氛一樣到左新低點......

之後就好少帶女朋友去打機

你地呢,
有無試過因為打機忍唔住變臉,而被人blacklist ?
又或者係因為打機而識到一d 異性、甚至增進感情做埋男女朋友?
通常又會係打咩game 開始?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-08, 11:46 PM   #2
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Middle 查看文章
以前好唔鍾意女朋友同我去打機,因為佢唔識打,
雙打果陣往往會被累死,忍唔住想指點佢點打,
顧得佢唻顧唔到自己,跟住game over,
出左機鋪個氣氛一樣到左新低點......

之後就好少帶女朋友去打機

你地呢,
有無試過因為打機忍唔住變臉,而被人blacklist ?
又或者係因為打機而識到一d 異性、甚至增進感情做埋男女朋友?
通常又會係打咩game 開始?
你應該識返個打機好勁既女仔 (笑)
打機我好少同佢打,連下線打無雙打psp,ndsl就有
個d輸定win都冇所謂
試過為左幫d女入game (邪道),交換左msn
bid仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-08, 11:47 PM   #3
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
同個比較親密既女性朋友打太鼓 / 高達...

經常性一齊打~~亦可能因為打機而而被人blacklist ~~v

舊 07-01-08, 11:51 PM   #4
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
之前Re-post講過兩次都係打機識到另一半
1st係Pop'n,2nd係MH
不過兩次都係女方性格突變反轉豬肚攪到Game Over
3rd又係因Game識o既話真係要先醒定後睇定

此篇文章於 07-01-08 11:55 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 12:08 AM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: bid仔 查看文章
你應該識返個打機好勁既女仔 (笑)
打機我好少同佢打,連下線打無雙打psp,ndsl就有
個d輸定win都冇所謂
試過為左幫d女入game (邪道),交換左msn
無喇,
而家自己都少去機鋪打機,就算會同女友去打都係打d 好簡單o既如bomberman ......

你講起psp ,成日lunch 食飯見人地一班同事有男有女咁圍埋一齊打,
呢種方式似乎真係work ?

引用:
作者: Orage 查看文章
同個比較親密既女性朋友打太鼓 / 高達...

經常性一齊打~~亦可能因為打機而而被人blacklist ~~v
咁之後呢,仲有無親密落去..... ?
定還是當左對方係打機朋友?

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
之前Re-post講過兩次都係打機識到另一半
1st係Pop'n,2nd係MH......[/COLOR]
有時,一起因為了解(大家鍾意打機),分手只為了解(打機以外好多唔夾)......
你對我我對你根本一知半解
睇定d ,或者真係好~~

舊 07-02-08, 12:10 AM   #6
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
夾公仔機、投籃機算唔算打機....

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 12:15 AM   #7
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
呢個topic 好有趣

其實打機可以只係一個引起大家話題的誘因
正如你約人去食飯 睇戲一樣

只係呢D活動唔係個個人都適合 :]

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 12:18 AM   #8
Middle
Moderator
K歌之王

忽然又諗起一套戲——「嚦咕嚦咕新年財」,
劉華成日講:牌品好即係人品好......
咁,機品好即係人品好...... ?

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
夾公仔機、投籃機算唔算打機....
都算丫,你係夾公仔高手?

舊 07-02-08, 12:19 AM   #9
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:

咁之後呢,仲有無親密落去..... ?
定還是當左對方係打機朋友?
冇啦~~完全咁當佢做普通朋友算~~~

舊 07-02-08, 12:20 AM   #10
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
引用:
無喇,
而家自己都少去機鋪打機,就算會同女友去打都係打d 好簡單o既如bomberman ......

你講起psp ,成日lunch 食飯見人地一班同事有男有女咁圍埋一齊打,
呢種方式似乎真係work ?
我地去玩捉錯處
圍埋PSP斬龍
以前就圍住玩任天狗,馬里奧賽車等
打機好過條女D FD半夜3更捉你陪佢同D FD去吧飲酒喇
bid仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 12:33 AM   #11
圖騰製作中

引用:
都算丫,你係夾公仔高手?
完全不算,爛的程度是連她也不希望我動手XD

我只負責陪她,在後面看的。

舊 07-02-08, 12:38 AM   #12
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: bid仔 查看文章
我地去玩捉錯處
圍埋PSP斬龍
以前就圍住玩任天狗,馬里奧賽車等
打機好過條女D FD半夜3更捉你陪佢同D FD去吧飲酒喇
咁玩o既野唔同,各人興趣口味問題喇 ~ ~

馬里奧賽車真係幾易入手,對一d 少打機o既女仔唻講......
好多時上d cafe 有得玩,玩多兩鋪隨時佢地仲叻過你

引用:
完全不算,爛的程度是連她也不希望我動手XD

我只負責陪她,在後面看的。
哈哈,咁搞笑?
咁投籃呢,應該你高分d 喇卦

舊 07-02-08, 01:25 AM   #13
圖騰製作中

引用:

哈哈,咁搞笑?
咁投籃呢,應該你高分d 喇卦
佢係比賽級的...
上次唔記得邊度搞投籃比賽,佢入到決賽 (不過唔得閒去)

舊 07-02-08, 01:45 AM   #14
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
一切都係因為包乞食。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 11:39 AM   #15
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
回樓主:
其實我以往&現在的男友大多打機...
有時我仲爛玩過佢地... = ="

男仔會夾公仔的話會加不少分呢~
感覺... 好像獵物狩獵回來...
不過有d夾公仔勁的人都有點神經質的來玩...

舊 07-02-08, 01:05 PM   #16
love bb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
會丫...
同男友一齊入機鋪打鬧地主
一個星期一次, 最少打幾十蚊先肯落樓

要努力努力唷
love bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 01:29 PM   #17
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
話說第一任同第二任男友是因為街機三國戰記2而認識Orz

又話說現任男友是因為blizzard 的warcraft III而認識~Orz
(果時是玩到上晒腦 XD)

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 01:52 PM   #18
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Hitomi 查看文章
話說第一任同第二任男友是因為街機三國戰記2而認識Orz

又話說現任男友是因為blizzard 的warcraft III而認識~Orz
(果時是玩到上晒腦 XD)
呢2隻都有煲, 特別wc, 果陣成日約D FD出黎打通頂.....

wc 而家仲有玩緊 信長 patch..........

吾想識D太迷打機GE女仔, 因為自己而家都少左打機好多........

舊 07-02-08, 02:11 PM   #19
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: sgouki 查看文章
吾想識D太迷打機GE女仔, 因為自己而家都少左打機好多........
會唔會因為驚好似天水圍34樓媽媽咁

舊 07-02-08, 02:12 PM   #20
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Vice 查看文章
回樓主:
其實我以往&現在的男友大多打機...
有時我仲爛玩過佢地... = ="

男仔會夾公仔的話會加不少分呢~
感覺... 好像獵物狩獵回來...
不過有d夾公仔勁的人都有點神經質的來玩...
正常, 因為香港d公仔機唔係人夾, 同日本差好遠

舊 07-02-08, 02:12 PM   #21
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
做功課識, 玩hgame玩熟了

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 02:16 PM   #22
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
我只係公司教個女同事A玩孖車(nds),聽番女同事B講,女同事A對我有意思
仲問我有無興趣追人

舊 07-02-08, 03:33 PM   #23
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis

感覺好少女仔打MHP

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 05:46 PM   #24
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
我而家個女朋友都係打「玫瑰戰爭」識返黎.......
當初仲好憎X佢~~因為佢無啦啦滅左我國家~~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-08, 10:15 PM   #25
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
佢係比賽級的...
上次唔記得邊度搞投籃比賽,佢入到決賽 (不過唔得閒去)
比賽級 -____-""""
佢係d 校隊呀定香港代表隊唻????

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
一切都係因為包乞食。
因為打到驚而...... ?

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
我只係公司教個女同事A玩孖車(nds),聽番女同事B講,女同事A對我有意思
仲問我有無興趣追人
可能因為佢o係你教o既過程中感受到你o既細心...... ?
咁你當時又有無興趣?

引用:
作者: GEESE 查看文章
我而家個女朋友都係打「玫瑰戰爭」識返黎.......
當初仲好憎X佢~~因為佢無啦啦滅左我國家~~~~
喂,咁你而家仲有無玩呢?
果陣時都係o係game 識你、唔經唔覺過左咁多年了

論壇跳轉

現在的時間是 08:32 PM

手機版 | APP版