Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-29-06, 09:54 PM   #126
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
禁邊度買平同多款選擇?

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線  
舊 03-30-06, 01:36 AM   #127
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
中原同埋華仁會都會有
Kenji少 目前離線  
舊 03-30-06, 01:50 AM   #128
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
選購時不妨向店員問一問cash price有冇得平少少,因為通常標價係預o左係分期價。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線  
舊 03-30-06, 04:58 PM   #129
杜蕾恩
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Kenji少
如果我揀我會揀jvc
到左今日都未買 ...

見到 philips 32pf7320, 送 20" lcdtv, 打去問 cs, 個 20" 係 20TA1000

13K 樓下, 有 D 心動

pf7320 係唔係有幾個 model, 我上網 serach, 有 7320, 7320/93 同 7320/98 ?

此篇文章於 03-30-06 05:04 PM 被 杜蕾恩 編輯。
杜蕾恩 目前離線  
舊 03-31-06, 02:36 AM   #130
Kenji少
暴走中

飛利浦....我真係唔熟.......因為用過都怕..
唔係話佢唔掂..而係qc真係麻麻地..
不過睇電視一定係佢最好
Kenji少 目前離線  
舊 03-31-06, 06:28 AM   #131
Kenji少
暴走中

引用:
作者: 651132
哦哦,收到~部機要等屋企裝修完先送黎,應該仲有十日左右
有d驚驚地tim
你講既問題係部部都係定係部分係咁?
智能感應又有d咩用?

唔洗咁驚既~~收機果陣check清楚d吧~~

um~~應該係同部機既design有關~~

智能感應系統~~其實係一個光暗同對比既調節系統~~

開左之後~~佢會因應環境既光暗從而調節出最合適既光度同對比度等你對眼唔會咁辛苦~

不過唔知係唔係設計上既bug...令到某部份既samsung lcdtv會有忽明忽暗同埋畫面唔穩定既情況出現...咁我就唔係太清楚了~~
Kenji少 目前離線  
舊 03-31-06, 07:24 AM   #132
Kenji少
暴走中

http://www.avbuzz.com/bbs/av/av-thread-55849.html

佢買果部係40吋
Kenji少 目前離線  
舊 03-31-06, 09:21 AM   #133
杜蕾恩

註冊日期: Oct 2002
引用:
飛利浦....我真係唔熟.......因為用過都怕..
唔係話佢唔掂..而係qc真係麻麻地..
不過睇電視一定係佢最好
thx ....

我地睇 tv 較多, 特別係 cable 既英超 ....所以 10k 樓下既大陸/台灣 lcd 我唔會諗, 因為 quality 差, display mode 又少, 壓扁晒....

咁 ... 買 philips 都好睇彩數

佢地通上係咩 qc 問題呢 ?

杜蕾恩 目前離線  
舊 03-31-06, 10:56 AM   #134
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: 杜蕾恩
thx ....

我地睇 tv 較多, 特別係 cable 既英超 ....所以 10k 樓下既大陸/台灣 lcd 我唔會諗, 因為 quality 差, display mode 又少, 壓扁晒....

咁 ... 買 philips 都好睇彩數

佢地通上係咩 qc 問題呢 ?
好多問題都有過......仲要唔只係電視有問題,佢地好多products都有問題....總之一句......想要生活好,咪買菲利普....
RS 200 目前離線  
舊 03-31-06, 03:52 PM   #135
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
中原同埋華仁會都會有
華仁"口係"邊?

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線  
舊 03-31-06, 03:57 PM   #136
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: apache
華仁"口係"邊?
中環,銅鑼灣,旺角,元朗,屯門都有.
只係知旺角個地址:花園街75-77號花園商業大廈3樓同5樓.

舊 03-31-06, 07:31 PM   #137
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
再平D 去鴨記搵law
等samsung出新CRT~~
izumo 目前離線  
舊 04-02-06, 01:18 AM   #138

註冊日期: Jan 2003
同埋用nokia mon test試下 d色會唔會偏得好緊要

做法係點架? 正常情況會點,非正常又係點?

Pokemon Diamond fd code:
Kengo/ケンゴ/0043 7467 4333
651132 目前離線  
舊 04-02-06, 02:28 AM   #139
Kenji少
暴走中

引用:
作者: 651132
同埋用nokia mon test試下 d色會唔會偏得好緊要

做法係點架? 正常情況會點,非正常又係點?

nokia mon tset
有個function用黎試死點的~
有晒黑白同紅藍綠俾你試~
咁你就睇下除左四隻角有少少偏色外(正常)~中間位d色準唔準~

Kenji少 目前離線  
舊 04-05-06, 06:14 AM   #140
Kenji少
暴走中

display討論專區~!~(crt/pdp/lcdtv/sed/projector..等)

請所有同類topic~集中在此~~

thx~
Kenji少 目前離線  
舊 04-07-06, 03:08 PM   #141
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
早幾日敗左JNC 32" HDW....
本身諗住屋企部爛鬼$ony 21" CRT頂得下,點知宜家畫面上下拉長+成日冇左聲...- -"""
迫住買LCD TV...諗住頂到Slim CRT出左先換嫁嘛...嗚......

貨星期日先收...其實有咩要注意呢?
(LCD白痴一名...)

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線  
舊 04-07-06, 10:50 PM   #142
Kenji少
暴走中

我朋友都岩岩買左呢部lcd tv
so far佢都用得幾開心

其實主要check下死點同光點~
同埋開耐少少睇下會唔會過熱同自己off power~
仲有就係個box keep 夠7日~如果到時真係有問題~想換機都易d~

nokia mon test:

用電腦駁lcdtv就用到

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=134304

Kenji少 目前離線  
舊 04-07-06, 11:10 PM   #143
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
我朋友都岩岩買左呢部lcd tv
so far佢都用得幾開心

其實主要check下死點同光點~
同埋開耐少少睇下會唔會過熱同自己off power~
仲有就係個box keep 夠7日~如果到時真係有問題~想換機都易d~

nokia mon test:

用電腦駁lcdtv就用到

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=134304

謝謝....
第一次自己買LCD o野...(除左手機同NDS/PSP....)
所以乜都唔識....
(偶是CRT人.... )

GGFR
好Game分享
舊 04-08-06, 11:15 PM   #144
freelight
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
日立新款平板電視配備垂直1080像素PDP和IPS Alpha產LCD

http://china5.nikkeibp.co.jp/china/n...604070108.html

推出FPD電視6款、硬盤DVD錄影機4款

右為展示等離子紅色表現能力的新產品,左為原產品

主演廣告片的黑木瞳亮相
  日立製作所4月4日發佈了了平板電視(FPD)和硬盤DVD錄影機的新產品。FPD電視包括42英寸與37英寸的4款等離子電視和2款32英寸液晶電視,共計6款。硬盤DVD錄影機包括1TB硬盤內置款在內共計4款。FPD電視的6款機型中,內置硬盤的3款機型將於4月29日、非硬盤內置機型將在5月15日上市。4款硬盤DVD錄影機預定5月下旬同時推出。

等離子:垂直方向1080像素,加強紅色表現

新款等離子電視採用了把垂直方向的像素數由原來的1024增至1080的新面板--富士通日立等離子顯示器(FHP)生產的“1080ALIS面板”。通過增加像素,可以忠實再現1080i的高清信號。

另外,通過採用新開發的“高色純度紅色熒光體”,明顯增大了紅色的表現性。原來的熒光體表現紅色時略帶橙色,而新產品“大大改善了等離子電視一直不擅長的深紅色的表現”(該公司)。在增大紅色表現能力的同時,綠色的表現能力也得到了提高,因此新款等離子電視的色彩表現範圍達到了NTSC比106%。

液晶:以120Hz驅動實現畫質改善,視角178度,對比度100:1

液晶電視方面,為了改善被視為固有弱勢的影像畫質而採用了新技術。通過將60幀/秒的原影像轉換為120幀/秒、同時在影像之間插入黑屏,減小了液晶面板特有的殘影現象、明顯減小了影像的模糊。液晶面板採用的是視角178度、對比度100:1的IPS Alpha生產的“IPSα面板”。

內置硬盤容量相當於500GB

6款FPD電視中內置硬盤的款式方面,硬盤容量由原機型的160GB加大到了250GB。而且,通過採用高清代碼轉換器/轉換技術“XcodeHD”,數字高清錄影時間大約可達50小時,實現了相當於硬盤容量500GB的長時間錄影。

硬盤DVD錄影機配備有可自動檢測節目內容中的重要場景、以摘要形式播放的功能。通過分析聲音高低和圖像種類來自動提取重要場景。比如,可以將一場90分鐘的足球賽縮編為包含射門和進球畫面的5分鐘左右的短片。另外,這一“精彩場面”功能已經從2005年1月起在該公司家用個人電腦上配備。

此次發表的新產品預想零售價如下。42英寸等離子電視方面,硬盤內置型為50萬日元、非硬盤內置型為45萬日元。37英寸等離子電視方面,硬盤內置型為41萬日元、非硬盤內置型為36萬日元。32英寸液晶電視方面,硬盤內置型為35萬日元、非硬盤內置型為30萬日元。硬盤錄影機方面,1TB機型為21萬日元、500GB機型為16萬日元、250GB機型為13萬日元、160GB機型為11萬日元。

期待部 lcd tv 既表現
freelight 目前離線  
舊 04-09-06, 12:35 AM   #145
Kenji少
暴走中

果部plasma都唔係full hd....

只係1024 x 1080

=.=

就算係出1080i既source都要像素轉換~~不過比起720p既panel好d咁解...

此篇文章於 04-09-06 12:42 AM 被 Kenji少 編輯。
Kenji少 目前離線  
舊 04-09-06, 01:06 PM   #146
antony chan
大合奏部隊!

收到電視喇....

除左有兩點死點外.....冇咩挑剔.....

宜家諗緊換唔換好....

GGFR
好Game分享
舊 04-09-06, 08:01 PM   #147
frankiechung
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
samsung 23" Lcd TV 如何??
http://www.samsung.com/hk/products/t...v/la23r51b.asp

我想放 o係 房 玩 PS2, GC (use component cable).
仲有係 maybe 買 Xbox 360 玩~~<-------想買LCD TV 既原因 ^Y^

唔該大家
frankiechung 目前離線  
舊 04-09-06, 08:53 PM   #148
antony chan
大合奏部隊!

好正....
再一次証明DC+VGA Box真係無敵....
可惜冇xb360,對比唔到...但係連GC行P.Scan都唔夠DC靚....

對新電視十分滿意~~
除左果兩點死點外....

睇怕無咩意外的話,可以等到slim Crt普及後先換電視了~~

GGFR
好Game分享
舊 04-10-06, 04:16 AM   #149
Kenji少
暴走中

引用:
作者: frankiechung
samsung 23" Lcd TV 如何??
http://www.samsung.com/hk/products/t...v/la23r51b.asp

我想放 o係 房 玩 PS2, GC (use component cable).
仲有係 maybe 買 Xbox 360 玩~~<-------想買LCD TV 既原因 ^Y^

唔該大家

簡報d講~~r51系列既lcd有唔少bugs~(例如開左brightness sensor畫面會變色)

特別係穩定性一般~~panel特別熱~

不過畫質唔錯~~~
Kenji少 目前離線  
舊 04-10-06, 04:18 AM   #150
Kenji少
暴走中

silm crt普及應該冇咩可能~
除左samsung之外~~LG+飛利浦既研究都好似中止左
而且日本對crt既生產亦都一早停左