Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-14, 05:50 AM   #26
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 07:57 PM   #27
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
UA會員今日開始優先買IMAX飛
已訂了IMAX!

PS:明天就上映啦!(感覺上年10月睇完雷神後到現在時間過得好快!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 09:08 PM   #28
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: mrk 查看文章
已訂了IMAX!

PS:明天就上映啦!(感覺上年10月睇完雷神後到現在時間過得好快!
星期日睇
唔少影評都話可以貔美TDK
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 01:41 PM   #29
jackybat09
Insane Gamer
一擊必殺

註冊日期: Aug 2002
睇左, 精彩但自問覺得及不上tbk!

PS. 片尾有兩段片,睇完一段記住等埋出完字幕

個仔啱啱出世, 真係無乜時間打機, 我隻白騎封印中.......
jackybat09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 01:54 PM   #30
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
第一集都ok悶劇情又單薄(雖然呢類英雄片都差不多 至少要夠刺激緊湊先
睇黎有驚喜咁又有返d興趣wor
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 01:56 PM   #31
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
剛睇完,好過上集好多
Stan Lee 當然有出場

至於劇終後,等1分鐘已有首節隱藏片段
但miss 左第二節,唉!

原來如此(劇透)
原來第一節twins 係Quicksilver 同Scarlet Witch
睇來X-Men 新作/Avengers 2 Age of Ultron 會出場

第二節講Becky 去博物館,睇嚟佢已不受他人控制
想知道自己過去

此篇文章於 04-03-14 05:41 PM 被 1515 編輯。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 03:39 PM   #32
kotetsu

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我只係想睇佢搵返之前個情人個part..
唔知有無拍到?
算劇透?

有拍搵舊情人
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 10:03 PM   #33
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
真的比上集好,高潮位多也有說故事

只是想請教最後片尾那個BOSS到底是誰?
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 11:51 PM   #34
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
星期日睇
唔少影評都話可以貔美TDK
未及TDK
但以超級英雄片嚟講係水準之作
同系列續集比
好過Ironman 3同Thor 2太多
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 11:56 PM   #35
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
Phase two來講現時呢套最好睇

同舊情人相處嗰陣幾感動

中間盤問時爆咗Dr. Strange個名(仲有不知名學生,暗示Spidey?)
後面lock-on飛太快睇唔切,好似望到tony棟大樓

最後出twins有驚喜

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 01:14 AM   #36
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
啱啱睇完, 掂呀.

成個故事都好好, 加上又有大把伏線, 3,4,5,6....有排講落去.

雖然一定好過第一集, 但無第一集就唔會覺得二咁重要同好睇...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 12:05 PM   #37
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
TDK 係 THE DARK KNIGHT?
咁神, 聽日去睇先

舊 04-04-14, 12:39 PM   #38
dasw123

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
呢套戲睇完覺得同THE AMAZING SPIDERMAN 第一集一樣,好多野想講,但係樣樣都到喉唔到肺
呢類戲類似TDK 同新鐵甲威龍,但呢兩套好睇在因為在有幾多伏線幾多野講都好,
由頭到尾都係緊扣番成套戲主題理念同主角焦點,主次分明,唔會睇睇吓[甩左去第二度]
點都好睇過第一集,因為第一集真係太唔掂

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 01:16 PM   #39
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: dasw123 查看文章
呢套戲睇完覺得同THE AMAZING SPIDERMAN 第一集一樣,好多野想講,但係樣樣都到喉唔到肺
呢類戲類似TDK 同新鐵甲威龍,但呢兩套好睇在因為在有幾多伏線幾多野講都好,
由頭到尾都係緊扣番成套戲主題理念同主角焦點,主次分明,唔會睇睇吓[甩左去第二度]
點都好睇過第一集,因為第一集真係太唔掂
第一集我係睇到訓左,一起身就撞冰山
今集本來唔睇,因為上次雷神2又係中招.....
但咁多位師兄睇完都話唔差
所以已經訂左聽日戲飛,希望唔係老點啦

舊 04-04-14, 01:36 PM   #40
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
你唔應該睇....頭2套已經証明你唔適合睇長過90分鐘電影 XD

舊 04-04-14, 02:09 PM   #41
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
我睇3,4個鐘都得,
會訓左同覺中伏同套戲時間長短冇關
英雄電影咁多套入面,美隊1同雷2得呢兩套我覺得唔掂
所以好驚呢套係第3套

舊 04-04-14, 03:40 PM   #42
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
第一集唔係叫悶, 係叫多野講啫, 鬼叫前面有ironman做左個頭, 大家以為一黎又打又殺, 誰不知齋講多過打啫...

當時戲院睇左一次我都聽佢齋講到呆左, 但出碟再睇返又覺得好正wor.

都係嗰句, 無睇一既話, 一定唔知今集二佢講既伏線同故事, 同埋之後一堆伏線帶黎既好多續集.

舊 04-04-14, 03:56 PM   #43
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
...
相比前幾套打黎打去

隊長達成目標後寧願企定定俾朋友打死都唔同朋友打令人感動

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 04:05 PM   #44
鐵之侍

引用:
作者: HON HON 查看文章
第一集唔係叫悶, 係叫多野講啫, 鬼叫前面有ironman做左個頭, 大家以為一黎又打又殺, 誰不知齋講多過打啫...

當時戲院睇左一次我都聽佢齋講到呆左, 但出碟再睇返又覺得好正wor.

都係嗰句, 無睇一既話, 一定唔知今集二佢講既伏線同故事, 同埋之後一堆伏線帶黎既好多續集.
同感,第一集不是差,只是不夠刺激而己,當中也有不少感動位,最重要如HON HON你說沒看第一集的話是感受不到第二集某些感動位

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
...
相比前幾套打黎打去

隊長達成目標後寧願企定定俾朋友打死都唔同朋友打令人感動
]
...
的確也延感動,不過看這幕那刻我繞得除了雷神和洛基外腐女們又多一個好題材了

此篇文章於 04-04-14 04:09 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 04:28 PM   #45
玄武
Game Master
無品牌至上!

PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
可能真係得我睇完第一集係覺得好睇同熱血…XDDD
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 04:31 PM   #46
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

[QUOTE=鐵之侍;10776526]同感,第一集不是差,只是不夠刺激而己,當中也有不少感動位,最重要如HON HON你說沒看第一集的話是感受不到第二集某些感動位

NICE

講真, 今集真係串連返好多好多第一集既料.

同埋....
我睇完覺得...
好似睇緊AVENGER前傳咁...HAHA

舊 04-04-14, 05:21 PM   #47
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 玄武 查看文章
第一集我覺得好睇,但唔覺得熱血

今集幾鐘意有啲位幫隊長平反

堆觀眾成日話佢得塊盾,於是佢就證明左收盾打得仲快手

CA自身性格同人望都幾突出,處理得幾好

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 06:35 PM   #48
kotetsu

引用:
我睇3,4個鐘都得,
會訓左同覺中伏同套戲時間長短冇關
英雄電影咁多套入面,美隊1同雷2得呢兩套我覺得唔掂
所以好驚呢套係第3套
雷1同hulk(2008)我都睇到眼訓
美隊1都悶
但今次真係好睇
舊 04-04-14, 06:40 PM   #49
kotetsu

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
同感,第一集不是差,只是不夠刺激而己,當中也有不少感動位,最重要如HON HON你說沒看第一集的話是感受不到第二集某些感動位

...
的確也延感動,不過看這幕那刻我繞得除了雷神和洛基外腐女們又多一個好題材了
...
個幕好萌
舊 04-04-14, 10:20 PM   #50
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 玄武 查看文章
你並不是孤單一個!

聽日睇,好期待!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[作品] (Self Portrait/自拍) "Solider" GimGim 照相館研習區 0 06-18-13 03:38 AM
[多機種] [PS3,XB360,Wii] Captain America: Super Soldier (SEGA) (2011) ahleung 電視遊戲討論版 4 08-13-11 07:58 PM
Captain America: Super Soldier yKS 電視遊戲討論版 39 07-19-11 04:18 PM
Captain Blood (1C Company) neo 電視遊戲討論版 2 06-08-10 09:36 AM
Captain Owen KKH 體育版 4 04-17-02 10:22 PM

現在的時間是 10:23 AM

手機版 | APP版