Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-10-07, 11:44 AM   #401
林柏淇
Game Master
初心者

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDsiuhouse
XBox Live Gamertag
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
上次投票洗手問題,
猜不到大部份日本人也很衛生,
本人回家真的懶得去洗手。
日本人自細已經教d小朋友一返屋企要洗手既... 小新叮噹果d都有提過...
林柏淇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-07, 02:52 PM   #402
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
上次投票洗手問題,
猜不到大部份日本人也很衛生,
本人回家真的懶得去洗手。
日本都幾講衛生...
所以我投予想就即刻拉左個人去洗手個邊...
不過... 個 % 比我想像中低... 仲以為起碼都有 8:2...
點知只得 6:4...

「お父さんと年が30歲以上離れてる?」
呢條... 我未到 30 歲又點答....

舊 05-10-07, 08:38 PM   #403
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
52200-52299
狀況:不能連接測試伺服器
處理方法:1.任天堂方面的伺服器出現問題,請稍後再試
2.可能是沒有網路連線,或連線被防火牆遮擋。請嘗試進入路由器關閉防火牆再試
3.Nintendo WiFi Connector錯誤,最大原因是電腦上的Connector管理程式沒有開放網路
請問點樣做先可以"開放網路"呀~?謝~\

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-07, 08:52 PM   #404
*小榮*
Insane Gamer
遊戲獵人

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDShiroWeng
引用:
作者: 蔡康永 查看文章
請問點樣做先可以"開放網路"呀~?謝~\
你係咩問題?講黎聽下幫唔幫到你.
你係咪用老任wifi手指?

舊 05-10-07, 08:56 PM   #405
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: *小榮* 查看文章
你係咩問題?講黎聽下幫唔幫到你.
你係咪用老任wifi手指?
用ndsl/psp果個~跟住彈error52230出黎~我電腦"無線網絡"個行係"尚未連線"~我唔識點開~

此篇文章於 05-10-07 09:03 PM 被 (=v=)b 編輯。
舊 05-10-07, 09:01 PM   #406
JEREMY
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
緊急求救...
我個wiimote玩玩下突然connect唔到..

已用頭post既方法
引用:
Q4. 怎樣登錄新的Wiimote?
A4. 先打開Wii前方有SD card插槽那個蓋,按紅色的SYNC.制,再打開要登錄的Wiimote電源蓋,按裡面的SYNC.制
都唔得..

e家部機郁唔到..
重新開機都係咁

感謝回應~

已用#277解決,

le排成日玩玩下火紋就sync唔到

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....

此篇文章於 05-10-07 09:08 PM 被 JEREMY 編輯。
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-07, 11:38 PM   #407
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
50200-50299
狀況:連接不到路由器
處理方法:在網絡設定部份,詳細設定路由器及上網資料,例如加密方式、加密密碼等
網絡設定係邊架~?

舊 05-10-07, 11:51 PM   #408
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: JEREMY 查看文章
緊急求救...
我個wiimote玩玩下突然connect唔到..

已用頭post既方法

都唔得..

e家部機郁唔到..
重新開機都係咁

感謝回應~

已用#277解決,

le排成日玩玩下火紋就sync唔到
係咪無電?
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 12:33 AM   #409
JEREMY
祖離米

XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: 小白熊 查看文章
係咪無電?
2格電...
差唔多一日有一次係咁..

舊 05-11-07, 06:38 PM   #410
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: JEREMY 查看文章
2格電...
差唔多一日有一次係咁..
係咪差電來,
可能舊電日子到。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 06:44 PM   #411
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: siuj 查看文章
日本都幾講衛生...
所以我投予想就即刻拉左個人去洗手個邊...
不過... 個 % 比我想像中低... 仲以為起碼都有 8:2...
點知只得 6:4...

「お父さんと年が30歲以上離れてる?」
呢條... 我未到 30 歲又點答....

係其它論壇見到別人翻譯,
這個才是正確答案...

お父さんと年が30歲以上離れてる?
離れてる
離れてない

你父親的年齡有大你30歲以上嗎?

沒有

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-11-07, 07:52 PM   #412
JEREMY
祖離米

引用:
係咪差電來,
可能舊電日子到。
係差電黎
日子到..?即係最大容量減少?

我試過玩玩下發生同樣情況個陣轉用其他電..都係要返一開始"健康畫面"個度先sync到..

舊 05-11-07, 09:35 PM   #413
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

搞掂啦~部wii終於上到網~大感動~
不過有時會出現error~奇奇怪怪咁~

舊 05-11-07, 11:00 PM   #414
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
旺角一手雞脾價新低
信和一樓$105
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 11:34 PM   #415
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: shwl 查看文章
旺角一手雞脾價新低
信和一樓$105
個買幾抵買下,
請問右手旺角信和又做緊咩價?

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-12-07, 03:34 AM   #416
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
個買幾抵買下,
請問右手旺角信和又做緊咩價?
呢個唔係好記得
見過有間賣$27x
不過我估呢個唔係最低價
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-07, 08:02 AM   #417
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

開左24connect~熄左機成晚~部機都keep住熱~係咪正常架~?

舊 05-12-07, 08:44 AM   #418
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
開左24connect~熄左機成晚~部機都keep住熱~係咪正常架~?
正常, 因為開左24C mode同PC開住Sleep Mode一樣, 都係run緊的, 但以最低效能去run, 所以係會熱熱地的.

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-07, 01:44 PM   #419
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: antony chan 查看文章
正常, 因為開左24C mode同PC開住Sleep Mode一樣, 都係run緊的, 但以最低效能去run, 所以係會熱熱地的.
個24C mode開唔開有乜分別呀~?
另外洗唔洗定期熄個24C mode~比部機休息下架~?謝謝~

此篇文章於 05-12-07 01:49 PM 被 (=v=)b 編輯。
舊 05-12-07, 02:54 PM   #420
Y.Bird
度日如日

引用:
個24C mode開唔開有乜分別呀~?
另外洗唔洗定期熄個24C mode~比部機休息下架~?謝謝~
因為開機時有開風扇,
24時沒,
所以24狀態下機身反爾會較熱,
至於長開一定沒問題,
個功能原本就係比人長開用,
至少我12月入手到現在幾個月沒開著待機狀態都沒事。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-12-07, 04:54 PM   #421
小白熊
冬眠中

XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
有問題!!
之前用普通 29" 電視玩, 而家剛剛換左部 32" LCD 電視, 發覺 wii 個畫面好明顯見到 d "九牙" 出晒離 @@ 係咪正常架? 有無得改善架?
舊 05-12-07, 04:55 PM   #422
cathy420
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
想問問而加仲有無見到有手掣+5000 pt 賣呀?

舊 05-12-07, 05:03 PM   #423
riceball

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 小白熊 查看文章
有問題!!
之前用普通 29" 電視玩, 而家剛剛換左部 32" LCD 電視, 發覺 wii 個畫面好明顯見到 d "九牙" 出晒離 @@ 係咪正常架? 有無得改善架?
你用COMPOSITE(三色線)玩?如果係的話這是一定的...因為兩者的解像度同成像方式差太遠
換番條色差線的話會有明顯改善
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-07, 05:07 PM   #424
小白熊
冬眠中

我用跟機果條"紅白黃", 係咪即係你話既 composite 線??
舊 05-12-07, 05:14 PM   #425
*小榮*
Insane Gamer
遊戲獵人

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDShiroWeng
引用:

現在進行的投票:
細かいことに...
こだわる
こだわらない

請問各下拘於小節嗎?
拘於小節
不拘小節
原來咁多人係咁拘於小節 估錯添 ....

最新投票:

今年はお花見に行った? 

今年有去賞花嗎?

去了 / 冇去

自己當然投左冇去,予想都係投左冇去

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電玩大統計 Janus 電視遊戲討論版 389 11-01-07 09:10 AM

現在的時間是 04:22 AM

手機版 | APP版