Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-08, 12:11 AM   #376
seed
Ultimate Gamer
時を越えて

註冊日期: Feb 2008
有冇人知信和地庫HL幾多錢???
seed 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 12:34 AM   #377
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
引用:
作者: seed 查看文章
有冇人知信和地庫HL幾多錢???
279行版
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 12:39 AM   #378
seed
Ultimate Gamer
時を越えて

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: xima 查看文章
279行版
唔夠錢
聽日問fd借
掛住玩eco冇上黎睇post...如果唔係已經玩緊啦sosad
seed 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 12:57 AM   #379
kotori2005
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
想問下xlink連線玩係咪同試玩一樣,個ssid會轉黎轉去
定係好似mh咁定死左
kotori2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 01:36 AM   #380
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: 炸彈馬騮 查看文章
咪講mi住啦, 講下你既"今日有水貨"消息來源先啦~~
唔好意思, 宜家先覆...
的確係今日有水.../
友情價入手...XDDDD

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 02:10 AM   #381
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
聽日出去拿貨仔~
我想正式版開人@@
唔要c玩版個個#
咁咪冇稱號?
d稱號型5型嫁個名??
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 03:26 AM   #382
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
今天188買~248~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 10:01 AM   #383
艾萊尤利斯
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: AiStudio 查看文章
今天188買~248~
@@248咁平
艾萊尤利斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 11:14 AM   #384
Syoudou
Insane Gamer
L

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDSyoudouSeigen
想問下係咪無"共用倉庫"呢樣野?
自己的Char同Char之間係咪完全無交流的?
Syoudou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 04:59 PM   #385
yamato82
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
想問下呢個版本如果MULTIPLAY, 係咪同 MH 一樣, 要同D FD 一齊坐定定至可以連線打?
有無得VIA WI-FI 同人連線?
yamato82 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 05:08 PM   #386
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: yamato82 查看文章
想問下呢個版本如果MULTIPLAY, 係咪同 MH 一樣, 要同D FD 一齊坐定定至可以連線打?
有無得VIA WI-FI 同人連線?
可以上wifi打
xlink只係要人手set ssid

舊 07-27-08, 05:26 PM   #387
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
行$275入手
買貴左...?

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 12:48 AM   #388
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我都買0左,同你同價...
不過冇計~好多地方冇貨
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 12:58 AM   #389
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
日版入手~285

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 01:12 AM   #390
ruri0926
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
可以上wifi打
xlink只係要人手set ssid
想問下係邊度set同點set...
响x-link玩唔到 >.<

舊 07-28-08, 01:54 AM   #391
david_yip_kw
Crazy Gamer
托石油的人...

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagdavid_yip_kw
我都好想知點set ssid....
我部psp link到電腦, 入到人地create d game等開始,
但有人話因為我唔識set ssid,就算入到去等果度都開始唔到遊戲的...
有冇人可以教吓我點set ssid呀?
我用緊buffalo U2KG54L
請各位幫幫助啦,謝謝!!

Canon 50D with BG-E2N, 580EX II, Manfrotto 190XPROB, EF 50mm f/1.4 USM, EF 24-70mm f/2.8L USM, EF 70-200mm f/4L USM, EF 100mm f/2.8 Macro USM, EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM, EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM, Tokina AT-X 107 DX Fishey
david_yip_kw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 02:28 AM   #392
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
日版279$水~
老細都話最後一隻了=﹏=
好彩~
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 03:07 AM   #393
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
頂~~~要出糧先買得

舊 07-28-08, 06:19 AM   #394
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 艾萊尤利斯 查看文章
@@248咁平
原本250,不過我同時買了3隻,所以每隻平多2元.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 08:29 AM   #395
ruri0926
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ruri0926 查看文章
想問下係邊度set同點set...
响x-link玩唔到 >.<
引用:
作者: david_yip_kw 查看文章
我都好想知點set ssid....
我部psp link到電腦, 入到人地create d game等開始,
但有人話因為我唔識set ssid,就算入到去等果度都開始唔到遊戲的...
有冇人可以教吓我點set ssid呀?
我用緊buffalo U2KG54L
請各位幫幫助啦,謝謝!!
响 GAF 爬文成功 //

先看看下面原文的引述~~~

成段搬出黎就係咁

引用:

個連線流程係咁

Host : 建立 Party (PSP_AULJM05309_L_) > Start Game (PSP_AULJM05309_L_********)
Client : 加入 Party (PSP_AULJM05309_L_) > PSP搜索新SSID ,1分鐘無訊號到當 Time out > 有訊號玩得 / 連唔到 Time Out

Host 嘅責任 就要係半分鐘內,通知 Client SSID 變成點
Client 嘅責任 就要係半分鐘內,將 wifi 手指 個 SSID 更新 成 Host 用緊果個SSID

Leader:

1:開隊 等齊人 (SSID:PSP_AULJM05309_L_

2:打開 wifi 視窗

3:話比大家知 開始 進入惑星ca (叫大家ready

4:按 wifi視窗 的 "refresh"

5:應該會見到一個新SSID (e.g.:PSP_AULJM05309_L_zDnUMJni

6:double click 新SSID (套用新SSID)

7:copy & paste 新SSID 比其他人

8:等隊友既 做化

teammate:

1:入隊 (SSID:PSP_AULJM05309_L_

2:打開wifi 視窗 ---->按 "more setting" 會彈一個 新視窗.

3:按"change" ---> SSID 欄會變成 可打字

4:當leader 開始進入惑星ca,畫面會轉為 "連線中(connecting)
[要hold 機就係呢刻啦

5:等leader 比新SSID (PSP_AULJM05309_L_zDnUMJni

6:盡快輸入 新SSID ---> 按 Apply 就ok

4~6 要係20s 入面完成.
[當然hold 到機 就另計啦

如果你衰左,大家又要重頭黎過

其實尋晚試左成兩粒鐘都唔得,看完流程就明白多了。
剛才自己一個個試過下做HOST,好似冇咩問題…
致於要個 20s 完成步驟就未試到,今晚再捉人試

舊 07-28-08, 11:01 AM   #396
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
這個連線方程式真的未玩game先興奮

舊 07-28-08, 01:23 PM   #397
REFF~
Crazy Gamer
~z任天迷z~

註冊日期: Apr 2005
XBox Live GamertagoREFFo
其實個連線好簡單....只係少少麻煩姐
REFF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 02:14 PM   #398
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: REFF~ 查看文章
其實個連線好簡單....只係少少麻煩姐
其實好簡單..只要連過一次..就可係咁玩所有mission..大家都係練好d打字先啦~

我都買左273行版..係咪買貴左..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 02:15 PM   #399
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: TH華擊團 查看文章
這個連線方程式真的未玩game先興奮
唔係吹脹咩

舊 07-28-08, 03:35 PM   #400
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: lauchai 查看文章
唔係吹脹咩
我要隻GAME到左手同埋識SET XLINK果時先會有機會體驗到

隻GAME 4個人果時算唔算流暢?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Star Wars: The Force Unleashed 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 07-09-08 09:48 AM
F1 2007 Kimi 巴西站反敗為勝 不破大地 GAF Racing Engine車迷討論區 686 12-03-07 12:03 AM
phantasy star universe中文版 大集合 叫天不應 PC電腦遊戲討論版 5 10-06-07 12:11 AM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版