Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-23-07, 03:18 PM   #51
nobu-k
Game Master

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDnobu123jp
第二集收視12.8升o左0.4%

竟然係所有已經播出第二集劇入面唯一收視上視既一套,其他全部都跌
nobu-k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-07, 03:19 PM   #52
nobu-k
Game Master

第一回合真係好鬼兒戲,咁樣都得,個老師d戲又屎

呢套野果然係漫畫改編,第二合回一班怪人,根本呢d場面只會係漫畫入面出現,但我又好有興趣睇下會點
舊 04-23-07, 03:42 PM   #53
祖羅.祖班納
God of Gamer
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
半個鐘好唔夠喉....我覺得好鬼好睇

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-07, 11:41 PM   #54
Lukas
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
少數決,正!

照進度睇黎日劇版後期應唔會跟返漫畫既進度 (添加新元素)
Lukas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-07, 11:46 PM   #55
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
第3話實況圖

第3話集實況圖

舊 04-29-07, 12:02 AM   #56
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
應該係戶田特寫圖
肥雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 08:12 PM   #57
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
唔通.....
有兩team?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 09:30 PM   #58
Lukas

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
唔通.....
有兩team?
下一集劇透
其實係有三team (據漫畫版所說)
Lukas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 09:30 PM   #59
Cube

註冊日期: Jul 2004
引用:
唔通.....
有兩team?
Spoiler...
係3 team XD
Cube 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 09:32 PM   #60
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
港版漫畫第3期原來重未出
好想知跟住既情節係點...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 09:33 PM   #61
Cube

今日睇曬漫畫, 套野真係好正.
有d 野諗下,又幾刺激, d 畫又唔太差

不過日劇收視好似麻麻
Cube 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-07, 04:17 PM   #62
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
同漫畫版有D唔同bo
秋山果team人由全女班變成全男班

"X"は誰、俺はもう分かりました

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-07, 10:58 PM   #63
AGK
Senior Gamer

引用:
作者: Cube 查看文章
今日睇曬漫畫, 套野真係好正.
有d 野諗下,又幾刺激, d 畫又唔太差

不過日劇收視好似麻麻

好似話係深夜劇, 收視係咁上下

只可惜遊戲太多, 時間太少
AGK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-07, 12:17 AM   #64
might
Crazy Gamer
討厭過份自虐的人

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDmightsiu
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
港版漫畫第3期原來重未出
好想知跟住既情節係點...
今日出咗la
might 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 03:07 AM   #65
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: liverwan 查看文章
其實個主辦單位都幾屈機
輸家要差佢一億,想退出都要還返五千萬比佢
假設佢有能力叫人還返晒一億,其實佢地都唔洗比錢出去
個故事好鬼無聊...收得信緊係要開...開左就話人接受遊戲....
講到要又呃又諗,又乜又物
到最後佢都係一句:「我地會追返你地d錢,無論用咩手段~~~」
即係最後咪又係要開拖...呢個moment我淨係諗到搵一個人...唔係姓秋山...係姓冴羽
搵到佢...俾佢抽一兩下水就搞掂....話唔埋兩集就可以完....唔駛做12集....仲可以幫個組織連根拔起

唔係有戶田...根本睇左一集已經唔睇(戶田超靚~~~dream lover級數~如果今季佢係拍プロポース大作戦...咁就very good)

此篇文章於 05-06-07 03:10 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-07, 12:17 PM   #66
yukke
Game Master

註冊日期: Apr 2004
第4回收視升番, 有 9.6
yukke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-07, 02:34 PM   #67
無聞
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 忍者 查看文章
個故事好鬼無聊...收得信緊係要開...開左就話人接受遊戲....
講到要又呃又諗,又乜又物
到最後佢都係一句:「我地會追返你地d錢,無論用咩手段~~~」
即係最後咪又係要開拖...呢個moment我淨係諗到搵一個人...唔係姓秋山...係姓冴羽
搵到佢...俾佢抽一兩下水就搞掂....話唔埋兩集就可以完....唔駛做12集....仲可以幫個組織連根拔起

唔係有戶田...根本睇左一集已經唔睇(戶田超靚~~~dream lover級數~如果今季佢係拍プロポース大作戦...咁就very good)
首先這部作品本身就是想玩心埋戰
故事開端本身就唔是作品想表達的野
另外用其他動漫作品去代入這個故事內....
個個作品都是咁...咁仲洗咩玩ja....下下都找冴羽ko個組織都得啦...
每個作品都有自己本身定立的世界觀...用其他作品代入去就已經有問題

心埋戰手法就真是玩得唔錯
不過tv版的表達手法冇漫畫咁好...

舊 05-07-07, 08:46 PM   #68
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

個福永咁樣衰 仲有排見到佢tim嫁....

舊 05-07-07, 09:13 PM   #69
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 祖羅.祖班納 查看文章
個福永咁樣衰 仲有排見到佢tim嫁....
編戲吾夠好, 特登做到一睇就知呢個傻仔係X咁, 平衡分D戲份營造多D出人意表GE效果會好D, 雖知吾係人人都睇過漫畫~~

舊 05-07-07, 09:19 PM   #70
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: sgouki 查看文章
編戲吾夠好, 特登做到一睇就知呢個傻仔係X咁, 平衡分D戲份營造多D出人意表GE效果會好D, 雖知吾係人人都睇過漫畫~~
就係囉, 呢類漫畫最重要留少少位比睇既人估估下咁,

一睇就知唔會係15號係 X 啦,

呢個傻仔解釋個度太長, 唔駛講得咁明, 咁多對白ar
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-07, 08:34 AM   #71
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

引用:
作者: nefrezx 查看文章
就係囉, 呢類漫畫最重要留少少位比睇既人估估下咁,

一睇就知唔會係15號係 X 啦,

呢個傻仔解釋個度太長, 唔駛講得咁明, 咁多對白ar
解釋清楚d好....d劇情已經去得好快嫁啦

舊 05-08-07, 09:13 PM   #72
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
松田夜晚係門口見完15號之後, 下朝早見佢赤裸上身, 仲以為

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-07, 11:01 PM   #73
nobu-k
Game Master

引用:

me too

我都覺得做到好似係人都睇倒15號一定唔係x同個四眼佬一定係x咁
舊 05-09-07, 01:44 PM   #74
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
松田夜晚係門口見完15號之後, 下朝早見佢赤裸上身, 仲以為
想知佢係乜水, 好似幾索

舊 05-09-07, 02:07 PM   #75
撒拉聖者
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
XBox Live Gamertagdenniswong1111
引用:
想知佢係乜水, 好似幾索
岩佐真悠子~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Xbox360] Forza Motorsport 3 交流區 & ~攬炒俱樂部~ seetold 攻略及心得交流區 514 02-06-10 02:15 PM

現在的時間是 09:45 AM

手機版 | APP版