Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-19-16, 11:21 PM   #951
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Thaws 查看文章
槍刃天生打射混合已經無可能高DPS, 再加上無防禦技, 高DMG o個堆全部超高PP消耗...移動用レーゲン, 即效性アディ以外個定位其實好微妙

佢係郁o既後期追加o個D PA PP消耗要壓去20~25先會多番D人用, 但始終準備前置多(裝要打射, Mag條數直頭無得救)

高潮o個兩件就算罷啦, 當眾互相自慰無非都係想刷存在感jar, 反正都blacklist(自我聲稱)左我, 咪由佢地繼續高潮囉
由手機版發出
又唔好話無可能高DPS, 當年把油紙傘都威左好耐, 仲有之後門口位踢射

PSO2 只要有一招PA 低燃費高回報就可以令一樣武器返身, 但偏偏依家銃劍就欠依依d PA //

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 01-19-16, 11:42 PM   #952
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
> stage 9

你個位唔好再靚d................./\

http://www.nicovideo.jp/watch/sm28029776

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 01-20-16, 12:32 AM   #953
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
無登入 blacklist唔work的
你連gaf都air play...?

要訂正我情報有錯OK的
下下一句開人波先,然後又話人插你?

我正常咁講我個stats,原來我漏左class技量既,ok ga

討論既你覺得point有問題咪指正羅?
論點對立到最後無共識係ok fine的
次次跳出來第一句就侮辱性,然後人地圍你,又話全部係我指使,
EP2走黎串嘴插人唔識飛板,問你點飛你又發難渣先
你就只會跳針講垃圾野 / 唔關事既野

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
又唔好話無可能高DPS, 當年把油紙傘都威左好耐, 仲有之後門口位踢射

PSO2 只要有一招PA 低燃費高回報就可以令一樣武器返身, 但偏偏依家銃劍就欠依依d PA //
踢射個期某D近戰class廢,又唔準上前打pse驚移位當手槍用
家陣石頭game,pse亂打求其、甚至唔打都得,XH/ult新怪系識跑埋來

如果佢推到把刀有用,多數可能只是裝個類神奇倍率既野去推佢

槍刀定位太奇怪
當手槍用都唔得
近戰又唔會用佢,武器欄6格都無位轉佢

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。

此篇文章於 01-20-16 01:53 AM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 01-20-16, 12:44 AM   #954
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
槍刀你做到好似隔離四方果個Squall把獅子心咁強既話我腦死槍刀又有咩問題,可惜唔係啊嗎

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 01-20-16, 11:34 AM   #955
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: D.SANJI 查看文章
呢d個人喜好啦總之
not a must

你咪鬼再嘈添呀 人地聯軍o越你呀
點會,今日又唔係見到你地出去雷人
有TE放棄輸出,會定時定候buff人
羨慕都黎唔切

見到你話連升lv都 怕 ,先出兩聲
有咁多理由唔練又點會話你

我喜好全職都試,隻game又成年都冇提高過lv上限
都比人覺得全職75既人打機似返工
真係唔可以睇少 真.休閒派ge底線
c12 目前離線  
舊 01-20-16, 01:27 PM   #956
飛燕
懺悔不用等

TE buff完你之後睇下個效果timer有幾多分?
再睇下一波有幾多分鐘?

如果個TE走去掛住輸出,倒轉頭唔記得buff既唔係反而有問題嗎?

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。

此篇文章於 01-20-16 01:51 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 01-20-16, 02:06 PM   #957
懶人一個

其實TE主動上BUFF不是只有緊急開始等傳送的那一下嗎
之後要食BUFF的話都要主動走去TE身邊等他上BUFF.....
或是每一波打完最後一隻,人比較密集時,TE才會有空、心情上BUFF

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
舊 01-20-16, 02:23 PM   #958
Cly
Ultimate Gamer
ぱないの!

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDcharoncly
引用:
作者: c12 查看文章
羨慕都黎唔切

TD4 TE最重要都係放buff俾AIS同放風陣唧

用法術都仲可以既, 但殴り多過一隻就冇乜必要喇, 衰d講一隻都嫌多
Cly 目前離線  
舊 01-20-16, 02:29 PM   #959
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
其實TE主動上BUFF不是只有緊急開始等傳送的那一下嗎
之後要食BUFF的話都要主動走去TE身邊等他上BUFF.....
或是每一波打完最後一隻,人比較密集時,TE才會有空、心情上BUFF
每波前過場背定生怪位
防4為例可以企跳台-> 其他人玩石頭時一定經過

防4死位多數係第1生怪點所有人跑過去 -> 第2生怪點無人管

這時後可以選:
個TE跟打擊class留生怪點2刀打完
或TE自己行去多人個行buff 、 或TE去第3生怪點stand by,有時有人在個度石頭緊可以幫佢吸
我自已有warcry就算佢唔吸我花多點時間就清到

而且有時其實輸出的時間唔多
一群怪生出來佢電網 -> 打擊class用13星刀落 -> 佢想打都無幾隻怪

最多就好似防4 w2 隻王跳出來之後去其他行打虫

柱/敵AIS 在防4本身唔需要12人打
在8-9個人場合隻TE先會常分開打

防1-4本身石頭係唔需要12個人狂搶
隻TE唔跑石去buff人反而有用

飛燕 目前離線  
舊 01-20-16, 02:41 PM   #960
懶人一個

像我這種拿長杖的TE,有時見班人企的相當散,都不知道上不上BUFF好......
主要是我記不到第二、三波怪的生怪位
明明我W3後半上AIS,是應該在第二隻デコル連同相撲、合體玩具だーがー3隻一起出場時才上AIS的吧?
但我成日在第一隻デコル出來時便上AIS,一時還要忘記留下支ビーム給デコル、相撲、合體玩具だーがー來一下串燒........

舊 01-20-16, 02:47 PM   #961
Cly
ぱないの!

引用:
像我這種拿長杖的TE,有時見班人企的相當散,都不知道上不上BUFF好......
主要是我記不到第二、三波怪的生怪位
明明我W3後半上AIS,是應該在第二隻デコル連同相撲、合體玩具だーがー3隻一起出場時才上AIS的吧?
但我成日在第一隻デコル出來時便上AIS,一時還要忘記留下支ビーム給デコル、相撲、合體玩具だーがー來一下串燒........

4周好過份
Cly 目前離線  
舊 01-20-16, 02:48 PM   #962
飛燕
懺悔不用等

野團追唔到就算啦
關鍵時間例如大boss放一下
或有人準備上AIS企係度等佢上就夠

飛燕 目前離線  
舊 01-20-16, 02:50 PM   #963
懶人一個

引用:
作者: Cly 查看文章

4周好過份
打4場....首先你要有12人是4個角色分開兩條船

引用:
作者: 飛燕 查看文章
野團追唔到就算啦
關鍵時間例如大boss放一下
或有人準備上AIS企係度等佢上就夠
這點我有做到
自問做主TE的原因就是為了方便上BUFF,FO上3下才等於TE上一下

舊 01-20-16, 02:51 PM   #964
Cly
ぱないの!

引用:
打4場....首先你要有12人是4個角色分開兩條船

這點我有做到
自問做主TE的原因就是為了方便上BUFF,FO上3下才等於TE上一下
兩船兩角就夠, 可惜要固定12人

雖然有效率, 但公式化之後好快悶, 仲要咁緊迫

此篇文章於 01-20-16 02:54 PM 被 Cly 編輯。
Cly 目前離線  
舊 01-20-16, 02:53 PM   #965
懶人一個

你們不介意轉角色來5船的話,我倒是可以和你們一起打終焉
這情況下我都不會玩野,就用我最順手的炎テク廚來打

舊 01-20-16, 03:26 PM   #966
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
防4打4場真係不能想像, 話說野團我都未試過少過17/8分鐘, 但求啲人唔好特登開隻AIS黎打蚊或者留晒啲AIS最後一WAVE用已經心滿意足

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 01-20-16, 03:27 PM   #967
懶人一個

野團我試過最快14分鐘打完,拾完紅重開已經16分......

舊 01-20-16, 03:36 PM   #968
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
野団無可能啦, 想打得快同順一定要有角色分工同AIS配置

打咁耐最多都係試到幾場8分鬆clear, 打3場其實可以打得好奇求
到尾終焉都係AIS game
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-20-16, 03:54 PM   #969
飛燕
懺悔不用等

W6 TE開火燒AIS一起轟好快,差唔多虫都未飛到就死了
但咁打真係唔好玩

和野團慢慢磨其實幾好玩

飛燕 目前離線  
舊 01-20-16, 06:42 PM   #970
D.SANJI

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: c12 查看文章
羨慕都黎唔切

成年無升過上限就要打 咩logic?
同埋 我有話過全職75既人打機當返工咩?

返工咁打係點問返你好兄弟

有時真係頂唔住d監硬要人跟佢做法既人 破哂人底線

呀 留左 原來你都識講喜好

此篇文章於 01-20-16 06:48 PM 被 D.SANJI 編輯。
D.SANJI 目前離線  
舊 01-21-16, 01:39 PM   #971
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
你們不介意轉角色來5船的話,我倒是可以和你們一起打終焉
這情況下我都不會玩野,就用我最順手的炎テク廚來打
其實我好想睇你點炎テク打終焉……
相比網上一大堆片來講,片裏面打法我根本學唔來

p.s. Win10 TH2個Xbox自帶遊戲錄影,20min 1600 x 900 60Fps 足足1GB……
Win+Alt+R就可以隨時錄得
綾風祐希 目前離線  
舊 01-21-16, 01:48 PM   #972
懶人一個

我部機好弱雞啦,打機同時拍片有D吃力
而且我個Twitter好多bot來follow,我成日要去手動block,所以打打下終焉成日都有Windows的popup alarm出來

舊 01-21-16, 02:04 PM   #973
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
我部機好弱雞啦,打機同時拍片有D吃力
而且我個Twitter好多bot來follow,我成日要去手動block,所以打打下終焉成日都有Windows的popup alarm出來
我i5-2400 16GB RAM搭配960都錄影唔會Lag,而且Xbox個Apps單純錄影個PSO2,就算中途切換其他Apps都冇問題,不過會錄埋其他Apps堆Sound

不過,最近睇住twitch開PSO2會Lag,Flash 食成35% CPU……

引用:
作者: Cly 查看文章
兩船兩角就夠, 可惜要固定12人

雖然有效率, 但公式化之後好快悶, 仲要咁緊迫
放心,你唔想要公式化,可以落PSV Block,甚至用PSV來打
綾風祐希 目前離線  
舊 01-21-16, 02:05 PM   #974
懶人一個

我只有8GB RAM+750Ti啦

舊 01-21-16, 02:13 PM   #975
綾風祐希
東方茅原長門大明神

引用:
我只有8GB RAM+750Ti啦
用其他緊急試下錄影無妨
起碼唔會好似上面一大堆討論但得個講字

不過好奇,點set先可以Hidden到個Chat,唔彈任何對話出來?
綾風祐希 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.017 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 10-17-15 08:26 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.016 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 999 06-13-15 01:40 AM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.014 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 09-24-14 07:55 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.012 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-25-14 07:28 PM

現在的時間是 08:57 AM

手機版 | APP版