Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-04, 12:47 PM   #1
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
問下日本秋葉原同中野.....

我記得以前這個板到有篇文講日本買玩具的地方... 去左邊..?
唔多見...

想問下如果下午七點後先去係咪乜都收晒呢.?
thx.

舊 07-28-04, 12:58 PM   #2
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=85081

地址集中營有

買玩具地方我不知

不過真係好多鋪/商場~8-9點前都收得7788

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 01:19 PM   #3
q^__^p
God of Gamer
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
係,七點先去的話可以慳番.
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 01:20 PM   #4
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: Hitomi
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=85081

地址集中營有

買玩具地方我不知

不過真係好多鋪/商場~8-9點前都收得7788
thx. 一般的店舖係好早收. 所以想知下這兩度地方係咪又會咁.

舊 07-28-04, 02:34 PM   #5
子母機合體啦
Insane Gamer
太空保衛者去左邊﹖

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Squaresoft
thx. 一般的店舖係好早收. 所以想知下這兩度地方係咪又會咁.

全部都差五幾。
另外一D小鋪(玩具)有可能1400/1500先開。一般都要1200/1300。
最好就1400-1600行﹗飯后飯前運動一下個河包。
飯后可以去D大D的鋪玩到2000/2100。

怪C不作聲﹔繼續搖。。。
﹕“先生你五駛搖0窩。”
怪C回頭望。。。
﹕“個款0米印左係盒面。你想要邊款﹖”
怪C放低盒蛋﹔慢步步出門口。。。

此篇文章於 07-28-04 02:36 PM 被 子母機合體啦 編輯。
子母機合體啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 02:52 PM   #6
garuda
Crazy Gamer
拉科,羅馬 fans

註冊日期: Aug 2003
引用:
我記得以前這個板到有篇文講日本買玩具的地方... 去左邊..?
唔多見...

想問下如果下午七點後先去係咪乜都收晒呢.?
thx.

我會提議你食完lunch之後 (11:30)
馬不停蹄係咁行~行到8:00pm
中野一天已經好足夠
秋葉就好睇你鍾唔鍾意睇電器~~
我鍾意睇玩具&電器~ 所以用左兩全日
garuda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 04:32 PM   #7
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

謝謝各位. 因有一晚七點後有點空檔, 所以這樣問問.

幾年前去過就係用左成個下午...都行唔晒....俾人哦左好耐......

舊 07-28-04, 05:11 PM   #8
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
謝謝各位. 因有一晚七點後有點空檔, 所以這樣問問.

幾年前去過就係用左成個下午...都行唔晒....俾人哦左好耐......
所以我都係鐘意同[O->]去多過我個[O+]。

怪C回頭望。。。
舊 07-28-04, 08:37 PM   #9
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
>中野一天已經好足夠
我覺得2-3個鐘都夠...不過當然要睇你睇野o既速度...
朝早10點等開門
食完野可坐jr唔轉車過御茶之水(秋葉原附近)
我上次就去埋神田....rod之旅

>秋葉就好睇你鍾唔鍾意睇電器~~
>我鍾意睇玩具&電器~ 所以用左兩全日
n 年前第一次去日本同屋企人行秋葉
來來去去都係電器舖 好悶
第二次去就一個人 3個鐘pinpoint行哂animate kbooks gamers cospa
點解得三個鐘? 俾老媽急call去新宿...
不過果時都係得番43yen (好彩有儲值票

//Blog
//Flickr

此篇文章於 07-28-04 08:41 PM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 08:47 PM   #10
garuda
Crazy Gamer
拉科,羅馬 fans

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Hayami
>中野一天已經好足夠
朝早10點等開門
中野
- 有好多好多二手舊game書~
- 有好多舊玩具(比日本市價略平)~
- 有機鋪 (d人打street fighter 好堅)
感覺上好似葵涌廣場o既日本版~ 好正

引用:
第二次去就一個人 3個鐘pinpoint行哂animate kbooks gamers cospa
我係日本見到最驚訝o既電器係可以上網預較錄影o既dvd錄影機 & 垃圾分解機
仲有好多古怪電器~
睇到都好開心
garuda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 09:10 PM   #11
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
>中野一天已經好足夠
朝早10點等開門

中野我都試過一早10點就去到,但係主要舖頭開門時間都係12點正

結果係果到食埋立食加哩,打埋機,先有野買

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 10:05 PM   #12
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:
作者: 地場衛
中野我都試過一早10點就去到,但係主要舖頭開門時間都係12點正

你講得岩

果日早到左 (以為會好似百貨公司咁早開
結果就行去附近d書局同百貨公司行
到mandarake開門 先記起唔記得左寫番張list 邊d書買左邊d未買
好彩酒店係池袋

//Blog
//Flickr
舊 07-29-04, 01:13 PM   #13
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

再次謝謝各位.

舊 07-29-04, 01:23 PM   #14
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
其實你想睇甚麼類型的產品? 而當晚你又會在哪區呢?
倒不如去就近的Hobby店小行一下更實際 (e.g. 新宿的Yellow Submarine、涉谷的Mandarake等)
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-04, 02:04 PM   #15
KATOKI
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 地場衛

last year i had ever been visited 中野, but i cannot find any toy shop

anyone can show me the position in more specific? are they quite near the station?

I would like to go to Japan again during this New year holiday

Thx so much

舊 08-03-04, 03:28 PM   #16
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

你去睇下www.mandarake.co.jp 中野分店個地圖就有講的了

//Blog
//Flickr
舊 08-05-04, 03:21 PM   #17
KATOKI
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
你去睇下www.mandarake.co.jp 中野分店個地圖就有講的了
Thx so much ar

舊 08-06-04, 01:42 AM   #18
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: KATOKI
Thx so much ar
基本上你跟人行就得。10個有8個都係去Broadway(0101相反)。行到見俯手電梯上就係啦。

怪C回頭望。。。

論壇跳轉

現在的時間是 07:27 PM

手機版 | APP版