Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-24-03, 11:20 AM   #1
~病人~
Insane Gamer
☆深田 恭子☆

註冊日期: Oct 2003
黃 耀 明 Beyond 勁 寸 時 下 歌 手 只 識 撞 膊

黃 耀 明 Beyond 勁 寸 時 下 歌 手 只 識 撞 膊

「 黃 耀 明 滿 天 神 佛 命 舞 會 」 將 於 十 月 三 十 一 日 至 十 一 月 二 日 假 紅 館 舉 行 , 現 已 踏 入 倒 數 階 段 , 明 哥 連 日 來 積 極 綵 排 進 入 備 戰 狀 態 , 前 晚 更 和 親 自 邀 請 的 個 唱 嘉 賓 Beyond 在 band 房 練 了 兩 個 鐘 , 明 哥 和 Beyond 在 十 年 後 的 今 天 再 次 碰 頭 , 彼 此 互 相 欣 賞 , 還 大 彈 時 下 歌 手 只 懂 「 撞 膊 」 打 架 , 所 以 唔 會 像 他 們 可 以 紅 足 一 世 !

願 做 牛 做 馬
明 哥 在 綵 排 後 表 現 興 奮 , 說 : 「 好 正 , 咁 多 年 後 再 一 齊 夾 歌 , 真 係 好 好 玩 。 ( 你 可 算 高 手 過 招 ? ) 其 實 我 好 慄 呀 , 平 時 好 少 夾 band , 佢 真 係 好 掂 , 當 年 達 明 一 派 時 , 我 心 目 中 已 經 同 Beyond 競 爭 , 一 定 要 玩 得 好 過 佢 , 但 冇 鬥 , 近 年 大 家 成 熟 , 我 覺 得 Beyond 進 步 好 多 , 好 多 謝 佢 肯 做 嘉 賓 , 感 激 不 盡 , 要 我 做 牛 做 馬 乜 都 肯 。 」

可 以 玩 成 世
而 Beyond 亦 大 讚 明 哥 , 阿 Paul 說 : 「 能 夠 由 八 十 年 代 玩 band 玩 到 今 日 , 仲 可 以 企 度 只 有 明 哥 一 個 。 」 家 強 亦 大 笠 高 帽 說 : 「 想 睇 新 意 , 一 定 要 睇 明 哥 , 我 都 曾 經 當 明 哥 係 假 想 敵 , 達 明 一 派 紅 先 過 Beyond , 明 哥 講 得 , 我 玩 音 樂 唔 會 鬥 , 唔 會 好 似 時 下 ( 歌 手 ) 撞 膊 打 架 。 」 阿 Paul 又 食 住 上 , 暗 寸 余 文 樂 和 陳 冠 希 「 撞 膊 」 事 件 說 : 「 鬥 兩 年 唔 見 , 我 玩 成 世 。 」 家 強 點 頭 說 : 「 音 樂 幾 時 都 係 咁 。 」 而 明 哥 就 在 旁 一 邊 聽 一 邊 笑 , 彼 此 心 靈 互 通。
~病人~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-03, 11:20 PM   #2
SIR
Account Locked
呀 SIR 14

註冊日期: Aug 2003
arm聽
SIR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-03, 11:25 PM   #3
紫色螢火蟲
God of Gamer
討厭雨天~_~

明哥前...明哥後

舊 10-28-03, 12:07 AM   #4
ULTRASEVEN


引用:
Originally posted by 紫色螢火蟲 :
明哥前...明哥後
明哥係暱稱,
人人都咁叫佢架啦。
ULTRASEVEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-03, 12:35 AM   #5
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
Beyond係咁叻就唔駛開演唱會前上無記啦

舊 10-28-03, 01:16 AM   #6
ULTRASEVEN


引用:
Originally posted by 麥C :
Beyond係咁叻就唔駛開演唱會前上無記啦
上無記同叻唔叻兩者有乜直接關係?
ULTRASEVEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-03, 05:06 PM   #7
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
Originally posted by ULTRASEVEN :

上無記同叻唔叻兩者有乜直接關係?
早幾年佢地勁鬧無記
又話以後唔上無記

舊 10-28-03, 06:22 PM   #8
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
佢地咁?儭篨同地位, 暗串?禶s人好似唔係咁好喎

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
E-mail FW: 先 達 鬼 機 大 踢 爆 Minga 影音館 16 02-09-04 05:10 PM
豪氣蓋天 黃柏高 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 40 01-14-04 12:29 AM
戒男 黃毓民 ULTRASEVEN Neo Entertainment TREND 6 11-06-03 04:24 PM
李 克 勤 出 陰 招 壓 黃 凱 芹 ULTRASEVEN Neo Entertainment TREND 9 10-19-03 06:19 PM
中 環 三 文 治 有 屎 菌 Minga 飲食版 14 08-12-03 02:43 PM

現在的時間是 11:55 AM

手機版 | APP版