Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 01-01-03, 10:37 PM   #1
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
PC夏色之砂時計發售日:2003/1/24

http://www.tyrell-lab.com/~berries

真係2003年初頭咁老實...
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-03, 11:07 PM   #2
conan
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
我前幾日已經入手了,而且已經完成了穗香和Ligene的故事
有點失望的是,隻game只是用一個普通裝DVD的盒裝,說明書只是黑白印製,而且聲優和PS2/PS版完全不同,連ending未來也找來另一個人唱,不是水樹奈了.不過故事就絕對是做得很好

此篇文章於 01-01-03 11:13 PM 被 conan 編輯。
conan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-03, 11:30 PM   #3
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
>隻game只是用一個普通裝DVD的盒裝
因為係comike先行發售的關係吧

>而且聲優和PS2/PS版完全不同
因為有hscene所以轉人吧
唔係咁多個「一般」聲優肯做「十八禁」聲優的

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-03, 11:32 PM   #4
Rv250

咦...你o個隻唔係comike先行版?
哪兒入手的?

我係立過故事幾"有趣",人設又幾好
amazon碟評又話隻soundtrack幾好
總之就係幾好...
舊 01-02-03, 12:06 AM   #5
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

我未入手
但係comike先行版平成3000yen 一定有佢o既理由 =x

//Blog
//Flickr
舊 01-02-03, 01:34 AM   #6
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Thumbs up

嗚... 自己部機既規格玩唔到呢隻game...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-03, 09:40 AM   #7
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
引用:
Originally posted by 森原里美 :
嗚... 自己部機既規格玩唔到呢隻game...
隻Game要求好低咋喎!!
在小站我貼的主題內留言的森原里美是否你來的!?
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-03, 10:35 AM   #8
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

係唔係佢以為係dvd?
其實650mb左右

//Blog
//Flickr
舊 01-02-03, 10:59 AM   #9
conan

>我未入手,但係comike先行版平成3000yen 一定有佢o既理由

夏色の砂時計 for windows

CD-ROM / 定価5,000円
2003年初頭発売

Berries official hp都寫明街賣版定價是5000 yen,而且我個盒都冇寫明是cm63先行發售版字樣,我問過人街賣版和先行版分別應該不大.當然實際係點要到街賣版發售先知

>唔係咁多個「一般」聲優肯做「十八禁」聲優的
咁又係,唔通叫井上起久子去配

>嗚... 自己部機既規格玩唔到呢隻game...
你試下d/n過demo玩下先,如果玩到就冇問題

>係唔係佢以為係dvd?
其實650mb左右

最大安裝都是534MB,一般是300MB而最少是68MB.不過不要少看容量低就低估了故事的長度,它和一般2CDs 1GB左右的ADV game一樣都要一定時間去玩的,而且故事絕對不馬虎

此篇文章於 01-02-03 11:16 AM 被 conan 編輯。
舊 01-02-03, 12:09 PM   #10
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Red face

引用:
Originally posted by Yakumo Fujii :

隻Game要求好低咋喎!!
在小站我貼的主題內留言的森原里美是否你來的!?
不過介紹裡的規格實在...
不過若果要求是低的話便一定會玩啊。

是啊,在小站裡Yakumo兄的那個主題留言的就是小弟我啦。

舊 01-02-03, 12:13 PM   #11
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Red face

引用:
Originally posted by conan :
>我未入手,但係comike先行版平成3000yen 一定有佢o既理由

夏色の砂時計 for windows

CD-ROM / 定価5,000円
2003年初頭発売

Berries official hp都寫明街賣版定價是5000 yen,而且我個盒都冇寫明是cm63先行發售版字樣,我問過人街賣版和先行版分別應該不大.當然實際係點要到街賣版發售先知

>唔係咁多個「一般」聲優肯做「十八禁」聲優的
咁又係,唔通叫井上起久子去配

>嗚... 自己部機既規格玩唔到呢隻game...
你試下d/n過demo玩下先,如果玩到就冇問題

>係唔係佢以為係dvd?
其實650mb左右

最大安裝都是534MB,一般是300MB而最少是68MB.不過不要少看容量低就低估了故事的長度,它和一般2CDs 1GB左右的ADV game一樣都要一定時間去玩的,而且故事絕對不馬虎
謝謝提點。
原本見到個規格後都打個凸... 但都係下載唻睇下先好了。

舊 01-02-03, 02:16 PM   #12
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

引用:

不過介紹裡的規格實在...
不過若果要求是低的話便一定會玩啊。

是啊,在小站裡Yakumo兄的那個主題留言的就是小弟我啦。
http://www.tyrell-lab.com/~berries/T001/m3.html
333MHz
64mb ram
650MB唔算高呀…
而家cpu都出到2ghz啦
高min req成6倍有多…

//Blog
//Flickr
舊 01-02-03, 02:31 PM   #13
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Thumbs up

引用:
Originally posted by Hayami :

http://www.tyrell-lab.com/~berries/T001/m3.html
333MHz
64mb ram
650MB唔算高呀…
而家cpu都出到2ghz啦
高min req成6倍有多…
呢的規格當然不是問題啦。
但行體驗版既結果竟然係... Progame Error...:@_@":
係95行始終都係唔掂... 唉... 以往有唔少都博到慒,但今次睇唻唔得了...

舊 01-02-03, 03:13 PM   #14
conan

引用:

呢的規格當然不是問題啦。
但行體驗版既結果竟然係... Progame Error...:@_@":
係95行始終都係唔掂... 唉... 以往有唔少都博到慒,但今次睇唻唔得了...
如果問題只是在software(Win95)而不是hardware就好辦得多.
建議你還是轉用新的OS,現在出的game很多已經不對應win95了
舊 01-02-03, 03:36 PM   #15
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Red face

引用:
Originally posted by conan :

如果問題只是在software(Win95)而不是hardware就好辦得多.
建議你還是轉用新的OS,現在出的game很多已經不對應win95了
正確的原因我就唔知了...
新OS嗎? 我都想啊... 但我就係得95...
因為知道而家好多遊戲不對應95,所以自己都係選遊戲玩的。
所以玩不到都算了...

舊 01-02-03, 05:32 PM   #16
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
如果森原玩唔到,
真正原因可能係呢個...

引用:
その他
DirectX 8.1以上必須。
windows media player ver.7.1 以降がインストールされていること
Win95只support到DirectX 8.0a
而WMP 7.1 是 不支援 Win95 (好像是...)
其實森原只要裝一套JWin98就已經可以解決問題
不過......真正o既問題係.... :@_@":
森原是不懂得重灌OS.... :@_@":
這亦是半年前我所知o既情況... :@_@":
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-03, 11:17 PM   #17
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

就連新office11都會踢走win95…

(唔識install os…
而家仲用緊跟機果個?
(其實就咁放隻windows cdrom boot 機,咁幾下enter就install到os…

//Blog
//Flickr
舊 01-02-03, 11:21 PM   #18
Rv250

- edited -
sorry, 剛才痴左線亂打野:@_@":

To 柯南先生:
你在哪裡買的?
遲o的會買...
可能係...2月

此篇文章於 01-02-03 11:50 PM 被 Rv250 編輯。
舊 01-02-03, 11:56 PM   #19
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
Originally posted by 片桐彩子 :
如果森原玩唔到,

呢個時候都係唔好教佢用PM呢類高級野...裝XP啦....
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-03, 02:20 AM   #20
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Red face

引用:
Originally posted by 片桐彩子 :
如果森原玩唔到,

被踢爆了...

舊 01-03-03, 02:21 AM   #21
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Thumbs up

引用:
Originally posted by Hayami :
就連新office11都會踢走win95…

(唔識install os…
而家仲用緊跟機果個?
(其實就咁放隻windows cdrom boot 機,咁幾下enter就install到os…
真係唔識的啊... 標準的電腦白痴...:@_@":
部機的野全部都係搵朋友攪的,但呢位朋友已經連絡不到了...

舊 01-03-03, 02:23 AM   #22
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Thumbs up

引用:
Originally posted by 陸奧 貴志 :

XP好像要求挺高的Hardware規格吧...
而家部老古董就一定不行的了... 暫時亦不能夠換新機...

舊 01-03-03, 02:26 AM   #23
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
引用:

真係唔識的啊... 標準的電腦白痴...:@_@":
部機的野全部都係搵朋友攪的,但呢位朋友已經連絡不到了...
係時候認識一班對電腦有一定知識!!
又有豐富H-GAME 知識的新朋友了!!
(在這裡有唔少呢!!)

精神透支到極限!!
要去仆床了!!(_ _ )...zzzZZZ
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-03, 02:29 AM   #24
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

Red face

引用:
Originally posted by Yakumo Fujii :

係時候認識一班對電腦有一定知識!!
又有豐富H-GAME 知識的新朋友了!!
(在這裡有唔少呢!!)

精神透支到極限!!
要去仆床了!!(_ _ )...zzzZZZ
是呢... 的確有咁既需要。

晚安吧,Yakumo兄。
想不到這麼夜還在呢。

舊 01-03-03, 09:47 AM   #25
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
引用:
Originally posted by 陸奧 貴志 :
[再踢爆 ]
無記錯的話以森原的Hardware config來跑XP是很吃力... :@_@":
PM.....我未用過.... 點教?? [/再踢爆 ]
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:41 AM

手機版 | APP版