Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 12-02-02, 03:49 PM   #1
死死團-前野
Junior Member

註冊日期: Dec 2002
有無好的mp3機推介?

我最近想買mp3機,有無好的mp3機推介?
我的要求如下:
價格合理,不須名牌,基本功能,錄製方便就可以了.
麻煩各位...

死死團-前野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 03:53 PM   #2
verdy
Registered User
我愛高達!

註冊日期: Jan 2002
我用緊Nec,d聲幾好。
不過好貴(百老匯賣緊$1,680)
verdy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 05:11 PM   #3
機神GBA
God of Gamer
☆The End☆

用JNC la, 好多人用過都話正.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 09:09 PM   #4
死死團-前野

引用:
Originally posted by 機神GBA :
用JNC la, 好多人用過都話正.
JVC 定 JNC ?
有無形號提供?

舊 12-02-02, 10:10 PM   #5
機神GBA
☆The End☆

SSF-20 (內置128MB)

支援播放多種音樂格式MP3及WMA 及 ASF
支援全球文字顯示
4行文字顯示
背光顯示
內置FM收音機
可錄電台節目
USB連接介面
播放時間: 20小時
可設定播放次序
Navi 導灠目錄功能
9小時錄音時間
配備德國Sennheiser高音質耳筒

體積 : 31闊 x 82高 x 28.5深 (毫米)
重量 : 32克(不連電池)

舊 12-02-02, 10:14 PM   #6
機神GBA
☆The End☆

仲有尼部:

SSF-9

內置128MB 快閃記憶體
支援播放多種格式: MP3 / WMA
支援顯示全球文字
內置FM 收音功能
錄音時間 - 9 小時
5 種EQ 平衡器
USB 連接埠
分離式搖控連耳筒

體積 : 28闊 X 86高 X 16深 (毫米)
淨重 : 30克 (不包括電池)
舊 12-03-02, 12:36 AM   #7
死死團-前野

thx thx
謝謝各位唷 偶真是粉開心耶 ㄏㄏㄏ
我唔係台灣仔 hehe
總之多謝各位o既資料啦

舊 12-03-02, 12:38 AM   #8
死死團-前野

GBA o的資料好鬼詳細 lol...........
唔該曬.......

舊 12-03-02, 06:49 PM   #9
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
Originally posted by 機神GBA :
SSF-20 (內置128MB)

支援播放多種音樂格式MP3及WMA 及 ASF
支援全球文字顯示
4行文字顯示
背光顯示
內置FM收音機
可錄電台節目
USB連接介面
播放時間: 20小時
可設定播放次序
Navi 導灠目錄功能
9小時錄音時間
配備德國Sennheiser高音質耳筒

體積 : 31闊 x 82高 x 28.5深 (毫米)
重量 : 32克(不連電池)

[IMG]http://www.jnc-digital.com/chinese/product/mp3/bigssf20.jpg/IMG]
幾$$$$$ ???

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-02, 07:59 PM   #10
satan
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
我想知要幾錢...
satan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-02, 08:01 PM   #11
機神GBA
☆The End☆

兩款都係 $1680 左右.
舊 12-03-02, 08:35 PM   #12
satan
Crazy Gamer

有冇平d...1000$樓下...
舊 12-03-02, 10:00 PM   #13
機神GBA
☆The End☆

1000蚊樓下個d Mp3機我就比較少留意, 不過聽講尼幾部就好賣得:
(全部都係$1000左右 或 以下.)
WeWa

WMP-300 (iridescence)

簡介﹕

支援MP3及WMA格式播放
內置128MB超大容量
中、英文歌曲名稱顯示
備有錄音功能,最多可連續錄音10小時
藍色背光設計,魅力無窮
USB接口設計,直接接駁電腦無須cable
特別慳電設計,只須一枚AAA電池,便可連續播放12小時
尺寸(長、寬、高): 100mm x 30mm x 23mm
重量: 46g(不包括電池)
支援系統:Windows 98/Me/200/XP

WeWa

WMP-320

簡介﹕

內置128MB超大容量
中、英文歌曲名稱顯示
藍色背光設計,魅力無窮
USB接口設計,直接接駁電腦無須cable
尺寸(長、寬、高): 100mm x 30mm x 23mm
重量: 46g(不包括電池)

WeWa

WMP-400 (legerity)

簡介﹕

內置128MB超大容量
中、英文歌曲名稱顯示
藍色背光設計,魅力無窮
獨有複讀功能,學習外語更方便
內置電池設計,最高可連續播放10小時
尺寸(長、寬、高): 89mm x 32mm x 18mm
重量: 50g(不包括電池)

WeWa

WMP-201

簡介﹕

足球設計
今次WMP-201採用足球型外殼設計, 珍珠白配銀色邊框,就好像一個被人壓扁的足球一樣, 並且只有手掌般大小, 實在是令人愛不釋手。今次繼續使用藍光液晶顯示屏, 隨機附送頸繩連耳機一條, 無論是否喜愛足球的你,亦必須值得留意。
新增收音機功能
WMP-201首次增設收音機播放功能,此功能獨立設於隨機附送的耳筒機內,接收範圍達88MHz ~ 108MHz, 最特別之處,如只需聆聽收音機, 便可直接拆下耳筒, 方便快捷。

內置128MB超大容量
藍色背光設計,魅力無窮

尺寸
64 mm x 64 mm x 21 mm
重量
37克 (不包括電池)

舊 12-03-02, 10:32 PM   #14
satan
Crazy Gamer

thx..有咩地方有得買?
舊 12-03-02, 10:46 PM   #15
機神GBA
☆The End☆

引用:
Originally posted by satan :
thx..有咩地方有得買?
我諗旺角好多地方都應該有得賣.
你去百老匯, 旺角電腦中心, 影音舖 睇下la.
舊 12-03-02, 10:59 PM   #16
satan
Crazy Gamer

我聽日去旺角羅野..岩晒~
舊 12-04-02, 12:03 AM   #17
死死團-前野

都係$1000樓下果o的好o的
好窮

舊 12-04-02, 01:53 AM   #18
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
JNC呢部野唔少review33既網友都俾好高評分呢~~

http://www.review33.com/review/revie...sf-20&start=30

有興趣可以去睇下~
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-02, 01:59 AM   #19
Kenji少
暴走中

引用:
Originally posted by 死死團-前野 :
都係$1000樓下果o的好o的
好窮

唔係太介意質素既話可以試下去睇下呢部~

以下係用家意見~
http://www.review33.com/review/revie...p-300&start=10
舊 12-04-02, 09:25 AM   #20
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
Originally posted by Zenki仔 :

以下係用家意見~
http://www.review33.com/review/revie...p-300&start=10
呢部質素好好wor , d聲唔錯丫

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-02, 04:58 PM   #21
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
Originally posted by Zenki仔 :

以下係用家意見~
呢隻錄到幾多隻歌????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-02, 05:43 PM   #22
Kenji少
暴走中

128m ram可以入到幾多隻歌呀...
以4m一首黎計~~
總共32隻
舊 12-05-02, 06:27 PM   #23
機神GBA
☆The End☆

我都想問下, MP3機可唔可以入192, 256, 320kpbs d歌架?
舊 12-05-02, 08:01 PM   #24
satan
Crazy Gamer

有冇得加mb..
舊 12-07-02, 03:17 AM   #25
Kenji少
暴走中