Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 02:35 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Maze Runner: The Scorch Trails (2015)

第一集O係飛機到睇O既,意想不到地好!

HUNGER GAMES就睇到我瞓著佐都唔知,悶到呢...

呢套今次會入場睇,琴日睇完戲行過書鋪見到佢完來都有小說,買埋但未得閒睇...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 02:33 PM   #2
david
The One

呢排超多好戲上,除佐呢套PAN都要入場睇...

---
舊 09-13-15, 08:29 PM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
上集玩迷宮有啲新意,但到今集完全係左抄右抄,比上集差太多,照戲路睇相信第三集都唔會再有乜驚喜⋯
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 09:16 PM   #4
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
上集玩迷宮有啲新意,但到今集完全係左抄右抄,比上集差太多,照戲路睇相信第三集都唔會再有乜驚喜⋯
咁我放棄呢隻算數...

其實第一集結局已經覺得收工咁款.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 09:43 PM   #5
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
依套昨晚看了,,吐糟點極多......

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 10:28 PM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ayato 查看文章
依套昨晚看了,,吐糟點極多......
其他唔吐...o個d高機動衰屍都唔知想點

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 11:10 PM   #7
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
其他唔吐...o個d高機動衰屍都唔知想點
這病倒讓我想起28日後/28周後.

同喪屍賽跑真係看到都覺得累
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 02:19 PM   #8
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

片尾有冇嘢睇

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 02:22 PM   #9
david
The One

打算聽晚收工睇...

(星期二平票,鬼頭區都有)

---
舊 09-14-15, 07:56 PM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 2009 查看文章
片尾有冇嘢睇
我冇留底睇...呢d片有片尾同冇都冇咩分別啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 11:43 AM   #11
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

最終上星期都係無聊下睇左...

只可以話係極地求生ONLY.
衰衰地睇埋下集就算數...

舊 09-23-15, 12:28 PM   #12
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: HON HON 查看文章
最終上星期都係無聊下睇左...

只可以話係極地求生ONLY.
衰衰地睇埋下集就算數...
無估錯的話,第三集又會分上下兩集上
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-15, 02:08 PM   #13
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
無估錯的話,第三集又會分上下兩集上
咁無聊...@@"

仲以為今年睇埋hunger game就唔會再咁玩添...

舊 09-25-15, 06:43 PM   #14
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
咁無聊...@@"

仲以為今年睇埋hunger game就唔會再咁玩添...
你望下twilight, harry potter, 分岐者, hunger game有邊套小說改編電影唔係分2集上,魔戒前傳仲要一本分3集
舊 09-26-15, 10:45 AM   #15
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
你望下twilight, harry potter, 分岐者, hunger game有邊套小說改編電影唔係分2集上,魔戒前傳仲要一本分3集
呢樣我知...

舊 09-28-15, 04:14 PM   #16
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
We've got to go!
We've got to run!
.
.
.
.
.
.
(重覆數十次)

我睇完之後既感想就係咁.
男主角成日唔解釋, 剩係叫人走.
頭段男配角鬧男主角: 「你一味叫我地走, 原來你無計劃既咩? 」鬧得最啱.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 05:35 PM   #17
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: ahleung 查看文章
.
.
.
.
.
.
(重覆數十次)

我睇完之後既感想就係咁.
男主角成日唔解釋, 剩係叫人走.
頭段男配角鬧男主角: 「你一味叫我地走, 原來你無計劃既咩? 」鬧得最啱.
講返佢部份記憶時, 女主角就係叫佢有咩事走就得, 所以無PLAN都正常既.

舊 09-29-15, 06:33 PM   #18
david
The One

以間場續集O黎講,呢套都算收貨,無乜冷場,但高潮位亦唔算突出,我買佐小說但仲得閒未睇,唔知電影改成點。

至少唔似肚餓玩意頭兩集咁,睇到自己瞓著佐都唔知。

我估下集佢會用一集玩完佢,唔會分兩集,因為呢套小說唔算大賣,亦無女人型男主吸女客...

---
舊 10-01-15, 12:52 AM   #19
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: david 查看文章
以間場續集O黎講,呢套都算收貨,無乜冷場,但高潮位亦唔算突出,我買佐小說但仲得閒未睇,唔知電影改成點。

至少唔似肚餓玩意頭兩集咁,睇到自己瞓著佐都唔知。

我估下集佢會用一集玩完佢,唔會分兩集,因為呢套小說唔算大賣,亦無女人型男主吸女客...
講開HUNGER GAME...

第2集睇到我差D瞓著, 同埋佢個故事明顯係搵黎做既, 第一集完左仲好...

舊 10-01-15, 11:44 AM   #20
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
講開HUNGER GAME...

第2集睇到我差D瞓著, 同埋佢個故事明顯係搵黎做既, 第一集完左仲好...
本書都係,第一本幾好睇,第二本已經跌volt,第三本直情.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Maze Runner 移動迷宮 (9.2014) GreenTea 電影版 3 07-16-23 10:54 PM
[業界] [E3 2015]訂定YouTube及Twitch的直播channel等睇E3 2015|#2各大Press Conference完整重溫 IDGAF 電視遊戲討論版 268 06-20-15 03:30 PM
[手機遊戲] Lode Runner Classic ( ゚ω゚)? 手機平板遊戲討論版 0 01-22-13 10:10 PM
ShellShock 2: Blood Trails 神祕人1號 電視遊戲討論版 7 02-10-09 06:51 PM
free runner.. 亍 ◣ ~清談館~ 5 02-02-05 12:31 AM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版