Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-07-11, 01:56 AM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
武装神姫 バトルマスターズ Mk.II

サイト
http://www.konami.jp/products/bs_psp_mk2/

イーアネイラにエウクランテも参戦! PSP『武装神姫 BM』の続編が今夏発売
http://news.dengeki.com/elem/000/000/342/342990/

此篇文章於 02-08-11 01:09 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 08:29 PM   #2
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
>>DLC神姫にも専用ストーリーを有料で配信する。

又來買神姬送神姬Game?
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 09:11 PM   #3
money
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-08-11, 12:38 AM   #4
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
之前的DLC神姬今次應該是免費包含在內吧....
然後再出新的DLC神姬(如WF公布的柳瀨X黑星紅白的電單車?型,新炮子和新火器子...)

希望今次會有補完舊系列的神姬...
我最想用的騎士和飛鳥....

舊 02-08-11, 10:41 AM   #5
闕闕。﹏。
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
就咁睇條片初始可用神姬已經有20隻
要全滿級都相當費時
唔知隻game耐玩度會唔會支持到玩家玩到咁耐
希望唔好單純用姬體數量增加耐玩度..
回想上集玩左兩個星期就叫悶

此篇文章於 02-08-11 10:45 AM 被 闕闕。﹏。 編輯。
闕闕。﹏。 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 01:11 PM   #6
money
◆.西野司命.◆

福田

福田己津央:
微妙に気ぜわしくて困ります。昨日指摘を受けたけど、重田さんのお手伝いで、
このOP絵コンテをやりました。はつばいはまだ当分先になるそうですが。

舊 02-09-11, 11:42 PM   #7
6402oen
God of Gamer
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-11, 04:59 PM   #8
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: 闕闕。﹏。 查看文章
就咁睇條片初始可用神姬已經有20隻
要全滿級都相當費時
唔知隻game耐玩度會唔會支持到玩家玩到咁耐
希望唔好單純用姬體數量增加耐玩度..
回想上集玩左兩個星期就叫悶
我玩到100% 架 , 不過如果改做動作(即係一路行一路打) 會好玩D
呢排好多一對一既悶game

呢隻今次一定要係PSN版 ,唔係load死人 , 我諗呢隻store版都唔洗用你壹激位啦

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-11, 06:59 PM   #9
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: nakakula 查看文章
我玩到100% 架 , 不過如果改做動作(即係一路行一路打) 會好玩D
呢排好多一對一既悶game

呢隻今次一定要係PSN版 ,唔係load死人 , 我諗呢隻store版都唔洗用你壹激位啦
上集的話對戰可以玩得很刺激
前提為要搵位已經摸熟個對戰系統的神姬紳士

只要改強個AI和用翻個對戰系統衍生其他玩法(參考GvG+)可能會好D

就算唔改都給我入翻個Media Install落隻Game度,拜托
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 01:43 PM   #10
ゆり

註冊日期: Nov 2004
http://www.konami.jp/products/bs_psp_mk2/

◆ツガル(CV:釘宮理恵)参戦決定!
◆エウクランテ(CV:加藤英美里)、イーアネイラ(CV:井上麻里奈)参戦決定!

舊 05-25-11, 02:53 PM   #11
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
2011.05.25「武装神姫BATTLE MASTERS Mk.2」特別版、コンプリートセット販売再開!
http://www.konamistyle.jp/item/71028
http://www.konamistyle.jp/item/71027

舊 05-25-11, 05:52 PM   #12
言吾矢口
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
福田呢7年黎第一份JOB
都只係搞下個OP
言吾矢口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 10:58 PM   #13
money
◆.西野司命.◆

舊 09-22-11, 11:36 AM   #14
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
http://www.konami.jp/products/bs_psp_mk2/download.html
DLC角色故事竟然是分開收費
31隻角色中有16隻是DLC
16隻DLC角色加上裝備 故事....
本體 600YEN
裝備 1000YEN
故事 600YEN
加一加16隻 如都有故事 不包extra裝 35200YEN

這DLC真是突破天際阿....................
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 02:13 PM   #15
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: tung999 查看文章
http://www.konami.jp/products/bs_psp_mk2/download.html
本體 600YEN
裝備 1000YEN
故事 600YEN
加一加16隻 如都有故事 不包extra裝 35200YEN

這DLC真是突破天際阿....................
買DLC送遊戲

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 02:14 PM   #16
gardenwong
サンライズ瀬戸

註冊日期: Dec 2006
唔知出左未呢.....

ガンダムだ...俺がガンダムだ...
gardenwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 02:25 PM   #17
tung999
Game Master

特別版日本今日先送貨 香港應該冇咁快番
普通版可能會今日見到
舊 09-22-11, 03:24 PM   #18
gardenwong
サンライズ瀬戸

註冊日期: Dec 2006
頭先出左信鴒打白鴒轉
未見有soad

ガンダムだ...俺がガンダムだ...
gardenwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 03:34 PM   #19
tung999
Game Master

如果只買GAME 可以考慮PSN =V=
舊 09-22-11, 06:06 PM   #20
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
本體 600YEN
裝備 1000YEN
故事 600YEN

咪br果套,只不過冇咗full set和實體code

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 07:04 PM   #21
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
隻game 容量同上集差唔多 (點解地震震唔死呢d人)

舊 09-22-11, 07:09 PM   #22
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
觀塘gh見$498
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 07:23 PM   #23
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
本體 600YEN
裝備 1000YEN
故事 600YEN

573你想點

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 07:33 PM   #24
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
仲未有得玩
點解第一隻DLC就係平野綾
要玩晒31個角色, 同一條ROUTE要LOOP足31次.......
未考慮有無咁既心機玩之前 可能就已經神姬破產

舊 09-23-11, 11:13 AM   #25
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
點解我load返上集d 裝備set 佢話我cost over , 我本身已經love20
加上 招一閃的RA 冇左 , 係咪嬲打

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請問有冇高達Mk-II 既開發詳情同背景等相關網頁資料? 謝謝~~謝謝~~  bitbit仔 日本動漫畫討論版 37 01-11-05 07:57 PM
想問高達MK-II之前既光束槍能源來自那裹?? whitebase 日本動漫畫討論版 18 08-23-04 04:15 PM
[求助]有關PG版mk II 支燈d電 星矢 收藏品討論版 10 08-23-03 06:54 PM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版