Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-09, 01:26 PM   #1
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
柏原麻実「宙のまにまに」総合Thread

原作:柏原麻実「宙のまにまに」(講談社「月刊アフタヌーン」連載)
監督:高松信司
キャラクターデザイン・総作画監督:渡辺はじめ
美術監督:根本邦明(KUSANAGI)
美術デザイン:谷内優穂(KUSANAGI)
カラーコーディネイト:海鋒重信
撮影監督:斉藤仁(トゥインクル)
CGディレクター:三沢伸
CG:SUBARU
音響監督:岩浪美和
音響制作:デルファイサウンド
音楽:CooRie.大久保薫
アニメーション制作:スタジオコメット

大八木朔:前野智昭(子供:早見沙織)
明野美星:伊藤かな恵
蒔田姫:戸松遥
琴塚文江:小清水亜美
矢来小夜:早見沙織
江戸川正志:高木礼子
路万健康:間島淳司
羽鳥晴子:チャン・リーメイ
草間望:松風雅也
http://www.mmv.co.jp/special/soramani/

此篇文章於 04-22-13 04:02 AM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-09, 02:09 PM   #2
Seamty2
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
唔怪得之高松係銀魂仲係做監修
忙完SR OAD之後又到呢套
Seamty2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-09, 07:21 PM   #3
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
高松信司......(遠目ing~)

舊 07-08-09, 05:52 AM   #4
Darby

註冊日期: Jan 2005
3DS Friend Code0387 8749 2265
PSN  IDlynx_darby
第一集感覺不錯~~
因為本身都幾鍾意漫畫~應該會繼續追~
期待下集姬出場~~

舊 07-08-09, 07:55 AM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
后宮片?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 02:18 PM   #6
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
天文都可以後宮...
呢套關唔關Physics 事架...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 08:03 PM   #7
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
套野聽ed同cv算
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 08:07 PM   #8
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: mmssm 查看文章
天文都可以後宮...
呢套關唔關Physics 事架...
漫畫幾好睇嫁, 話後宮都係得兩個咁大把, 有一個而家還是沒有戀愛的感覺

有不少天文的知識, 早排自己磨望遠鏡那一部分都唔錯~

Rice

舊 07-08-09, 08:10 PM   #9
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
E 套感覺幾好丫
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 10:50 PM   #10
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
睇完第1話

感覺唔錯~
但...
第2話先係正式開始~(←個人意見)
(姬~~ )

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-09, 11:29 PM   #11
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
開學第一日就俾學姐推倒感覺真係唔錯
女主角性格有d似涼宮+遠子學姐
嘔血社長好正
如果會講下天文小知識都幾有趣

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 12:55 AM   #12
Darby

引用:
作者: riceking 查看文章
漫畫幾好睇嫁, 話後宮都係得兩個咁大把, 有一個而家還是沒有戀愛的感覺

有不少天文的知識, 早排自己磨望遠鏡那一部分都唔錯~

Rice
只有2個!?
學生會長唔算?

舊 07-09-09, 07:54 AM   #13
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: Darby 查看文章
只有2個!?
學生會長唔算?
好感 x 2人, 反而女主角都未有什麼象樣的表示(唔當佢係後宮)

Rice

舊 07-09-09, 08:43 AM   #14
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

睇完第一集
女主角好黑我憎

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 11:16 AM   #15
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
看了動畫後, 再追了漫畫, 覺得還不錯
但日版漫已出到第6期, 中文只是出到第3集就無再出?... Orz
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 01:23 PM   #16
Rv250

註冊日期: Aug 2002
我唔知 版出到幾, 但東立出到5
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 02:45 PM   #17
Bahamut

引用:
作者: Rv250 查看文章
去開租漫畫果度只係去到3, 原來已出到5....
呢兩日去信和睇睇~
舊 07-09-09, 05:14 PM   #18
Darby

引用:
作者: Rv250 查看文章
出到5啦!!?
我買到第3期, 就唔覺佢有再出啦....

舊 07-09-09, 07:48 PM   #19
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
差d走寶,好彩有睇到
呢套節奏明快,劇情感覺好溫暖囧
比kon有主線少少既故事,換左個題材,有明確既男女主角咁解..
咁樣一睇其實kon全女班冇男角反而算幾少見

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 09:05 PM   #20
Bahamut

今日去雲起問過, 第4期未出#
舊 07-10-09, 10:16 AM   #21
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: mikemike 查看文章
睇完第一集
女主角好黑我憎
唔係丫, 我食得落架

反而一見到部長就覺得好不安

另: 男主角加入天文部的理由有d求其

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 07-10-09 10:22 AM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 10:19 AM   #22
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

delete

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-09, 10:57 PM   #23
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
后宮冇個正常的a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-09, 01:57 AM   #24
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
戶松好正
部長踩單車好正
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章