Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-08, 03:02 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
小林尽「夏のあらし! 春夏冬中」連載終了

アニメーション制作:シャフト
監督:新房昭之
シリーズ構成:高山カツヒコ

媒体不明
詳細来月 月刊ガンガンWING公開

舊 01-14-09, 01:13 PM   #2
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
『夏のあらし!』 サイト OPEN
http://www.starchild.co.jp/special/natsunoarashi/

舊 01-14-09, 07:02 PM   #3
u864999
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
又係新房?
新房e排好忙姐
u864999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 07:11 PM   #4
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
小林 幾時出過咁既作品....
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 08:26 PM   #5
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
上次sr燒書之後我唔想燒埋部腦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 09:00 PM   #6
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
唔怪知新房的另一套會有小林尽的插畫.
其實school rumble 和school rumble z故事上有無關係?

此篇文章於 01-14-09 09:04 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 09:08 PM   #7
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: AiStudio 查看文章
唔怪知新房的另一套會有小林尽的插畫.
其實school rumble 和school rumble z故事上有無關係?
睇落好似 係佢地畢業之後既事
但睇睇下(第3回後) 又唔知佢講咩 ....

當故事冇關係 人物有關聊就得....
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 10:21 PM   #8
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
個名臭晒嘅小林尽+評價兩極化嘅新房.....

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-09, 02:01 AM   #9
wingwind1234
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
都唔知係咩黎就動畫化,真係濫
wingwind1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-09, 11:00 PM   #10
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
今日係書店見到呢本書單行本.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 08:56 PM   #11
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003

舊 04-07-09, 09:51 PM   #12
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
第一集就玩士多啤梨?!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-09, 10:48 PM   #13
lovehinafans
Crazy Gamer
瘋子

註冊日期: Jan 2003
這個漫畫唔差的
lovehinafans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-09, 01:40 AM   #14
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
幾得意喎...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-09, 04:20 AM   #15
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
其實這作在SR未完時就開始連載的了
單論原作漫畫本身,目前4期單行本感覺還不錯

現在新房很明顯是想一季一作......

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-09, 11:29 PM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
絕望啦....度度都見到

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 01:23 AM   #17
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
絕望啦....度度都見到
其實這畫面手法不是新房專利
有些電影都會用到,只是動畫甚少用而已

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 04:23 AM   #18
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
佢用到個個都唔敢用...怕一用就比人話炒佢風格屈風格\/

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 09:12 AM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 末日幽靈 查看文章
其實這畫面手法不是新房專利
有些電影都會用到,只是動畫甚少用而已
不是專利,只不過呢個畫面大大話話見過應該有7,8次之麻

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-14-09, 07:31 PM   #20
ai.
RELEASED

剛剛先看第一集~
未看之前無留意cv,還想緊會不會找崛江配,點知真係有,不過唔係我想像的那個角色.
第一集cm最後時野中藍一下"喵"真係吸引~估唔到依套有野中藍~

舊 04-14-09, 07:58 PM   #21
qooalex84
Senior Gamer
愛理大叔

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: AiStudio 查看文章
剛剛先看第一集~
未看之前無留意cv,還想緊會不會找崛江配,點知真係有,不過唔係我想像的那個角色.
第一集cm最後時野中藍一下"喵"真係吸引~估唔到依套有野中藍~
問題堀江和野中都太過「路人甲」了 \ = = /

舊 04-15-09, 01:06 AM   #22
ai.
RELEASED

點解依套好似無咩人理,由公佈到播都過唔到2頁~
係因為school rumble的ending原因定係個男主個樣唔吸引??
引用:
作者: qooalex84 查看文章
問題堀江和野中都太過「路人甲」了 \ = = /
原來係路人甲,我都唔知,因為漫畫只看了第一期~

舊 04-16-09, 02:37 AM   #23
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
第二集end.....doraemon...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-09, 12:45 PM   #24
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
被新房弄得很不對口味...

此篇文章於 04-17-09 12:49 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-09, 08:59 PM   #25
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

#3op gj

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

論壇跳轉

現在的時間是 11:14 PM

手機版 | APP版