Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-08, 01:08 AM   #1
~鏡花‧水月~
Junior Member
前五番隊

註冊日期: Jun 2008
forza 2畫面問題??

點解我玩forza 2個試玩版.....d畫面咁假既....
上網睇d片又好靚...但玩落架車閃閃令....但背景就好求其......唔一致??
係試玩版問題?定係咩原因??
~鏡花‧水月~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:16 AM   #2
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: ~鏡花‧水月~ 查看文章
點解我玩forza 2個試玩版.....d畫面咁假既....
上網睇d片又好靚...但玩落架車閃閃令....但背景就好求其......唔一致??
係試玩版問題?定係咩原因??
睇片replay時會加上特效,所以畫面會靚d,呢個係所有賽車遊戲都甘做的,遊戲畫面時會追求高frame per second,畫面會差少少。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:24 AM   #3
~鏡花‧水月~
前五番隊

引用:
作者: 王小虎 查看文章
睇片replay時會加上特效,所以畫面會靚d,呢個係所有賽車遊戲都甘做的,遊戲畫面時會追求高frame per second,畫面會差少少。
即係正式版都係咁既畫面??

原本仲諗住買黎玩....但玩過隻試玩版先知咁既質素...

但隻grid操控好難控制....宜家唔知買forza 2好定grid好.....
舊 07-30-08, 02:40 AM   #4
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
正如有人講過,forza 2同pgr4搵2手的話超平,幾十蚊就有隻,真係買埋都唔怕。
我個人意見,覺得以車操控的真實程度:forza 2 > grid > pgr4
當然唔係話越真實越好,好多人會鐘意比較街機向的賽車遊戲,玩來比較爽。
畫面就:grid > pgr4 > forza 2

另外forza 2 d賽道比較差(如果你唔理DLC),冇乜邊條賽道整得好,係有條Suzuka比較好,其他賽道都冇乜特色,replay d鏡頭羅位都麻麻,所以我玩親都唔睇replay。不過我比較鐘意forza 2, GT呢類,反而冇買grid, pgr個類。個人喜好。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:58 AM   #5
~鏡花‧水月~
前五番隊

引用:
正如有人講過,forza 2同pgr4搵2手的話超平,幾十蚊就有隻,真係買埋都唔怕。
我個人意見,覺得以車操控的真實程度:forza 2 > grid > pgr4
當然唔係話越真實越好,好多人會鐘意比較街機向的賽車遊戲,玩來比較爽。
畫面就:grid > pgr4 > forza 2

另外forza 2 d賽道比較差(如果你唔理DLC),冇乜邊條賽道整得好,係有條Suzuka比較好,其他賽道都冇乜特色,replay d鏡頭羅位都麻麻,所以我玩親都唔睇replay。不過我比較鐘意forza 2, GT呢類,反而冇買grid, pgr個類。個人喜好。
><......早知一開始唔好玩grid個試玩版...
宜家玩過靚畫面真係接受唔到forza個畫面....
但玩grid個試玩版真係撞到我頭暈...
forza個真係控制幾好....起碼撞少少車都唔會係咁打轉....
舊 07-30-08, 10:03 AM   #6
wongian

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDwongian
XBox Live Gamertagwongian
引用:
另外forza 2 d賽道比較差(如果你唔理DLC),冇乜邊條賽道整得好,係有條Suzuka比較好,其他賽道都冇乜特色....
Forza 係玩擬真, 你有睇過F1 or MotoGP 就知d賽道同real life係一樣咁滯....GT5都係咁樣.....
wongian 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 11:59 AM   #7
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
forza 2我都覺得好差畫面

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 02:47 PM   #8
micF
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
XBox Live GamertagmicF
雖然grid真係撞到痴線, 但係爽過forza
micF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 05:47 PM   #9
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
Forza d畫面的確的差d=_="
不過如果想玩GT類型嘅暫時應該只有佢
而佢主要係現實嘅賽車場賽道, 所以靚景欠奉.
要城市靚景玩PGR4, 主要賣點係超正真實城市賽道

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 06:23 PM   #10
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
個人見解,有軚或諗著買軚,入forza2,無諗著買軚入grid或pgr4,個人推薦grid,隻game係唔錯的.
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 06:47 PM   #11
~鏡花‧水月~
前五番隊

引用:
作者: liar 查看文章
個人見解,有軚或諗著買軚,入forza2,無諗著買軚入grid或pgr4,個人推薦grid,隻game係唔錯的.
哈哈....其實隻forza2試玩版就係跟個軚送的....

宜家我手上有forza2試玩版,pgr4正式版,同grid試玩版....
宜家係唔知買多隻forza2定grid既正式版好

定係大家有冇其他畫面同操控都ok既game推介??
舊 07-30-08, 10:45 PM   #12
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
搭單問
GRID有咩game mode?
多唔多賽道?
耐唔耐玩?
thx
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-08, 05:31 AM   #13
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
隻game game mode分得好碎,隨便咁講既話主要係公路賽城市賽,另外重會搭單有少量野外賽、拉力賽落山賽(有對頭車)甩尾賽等.重有d怪比賽,都幾夠玩的.
賽道無數過,但超過十條啦.

唯一真係你接唔接受理到佢手感.隻game入面有唔少車種,有d真係飄到直路都打滑.(無得tune車換軚的.)

此篇文章於 08-08-08 05:52 AM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-08, 01:45 PM   #14
BBBunzz
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagMrBunzKuen
引用:
作者: ~鏡花‧水月~ 查看文章
哈哈....其實隻forza2試玩版就係跟個軚送的....

宜家我手上有forza2試玩版,pgr4正式版,同grid試玩版....
宜家係唔知買多隻forza2定grid既正式版好

定係大家有冇其他畫面同操控都ok既game推介??
forza2 有一隻同寶貝既合版
係拍賣場買100蚊都唔駛 , 幾抵玩
BBBunzz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-08, 01:49 PM   #15
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
forza2唔係拉為痛車嫁咋咩?

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FORZA Italia~~意大利偉大的右後衛彭路基建奇功, 以2:1殺敗蘇格蘭, 進軍08歐洲國家盃決賽週 clie 國家隊討論區 1000 11-24-07 05:15 PM

現在的時間是 11:24 AM

手機版 | APP版