Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-08, 05:29 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
高橋留美子「犬夜叉」完結篇 10月3日放送決定

犬夜叉:高橋留美子のヒット作がついに最終回 12年の物語に幕

「犬夜叉」が連載されている週刊少年サンデー 高橋留美子さんの人気マンガ「犬夜叉」が、
18日発売の「週刊少年サンデー」(小学館)の29号で最終回を迎えることが明らかになった。
約12年、558話に渡って連載された同誌の看板作品がついに大団円を迎える。

単行本は53巻現在で累計4300万部を発行しており、高橋さんの作品としては最長の連載となった。
アニメ化もされたほか、元光GENJIの佐藤アツヒロさん主演で舞台公演も行われた

此篇文章於 07-16-09 02:14 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 05:38 PM   #2
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
終於

舊 06-11-08, 05:44 PM   #3
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今日睇完最後果話,感覺好鬼虛無...........亂馬1/2最尾好好多

不過E個為追而追o既戰鬥終於可以落幕總算係一件好事

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 05:47 PM   #4
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
中段不斷打奈落
覺得永遠也不會完呢

舊 06-11-08, 06:04 PM   #5
DXG
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
終於完到la
呢套犬野叉由初初好睇愈變愈爛,等佢收尾等都頸到長

希望高橋老師下一套作品可以再創高峯吧
DXG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 08:20 PM   #6
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
終於都肯完, 之前睇到3x期頂唔順冇睇

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 08:25 PM   #7
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
終於很爛完....由相聚一刻到亂馬再到犬夜叉..越拖越長...越拖越爛...

舊 06-11-08, 08:55 PM   #8
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
如果我唔拖咁長,d橋唔係用完又用, 其實真係唔錯
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 08:59 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
....終於可以比個結尾佢......呢個感動真係非筆墨可形容

不過都唔知幾多期已經冇睇

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 10:30 PM   #10
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
當年我睇到唔知31定32期搵寶石斎整刀(好似係?)就冇睇
估唔到之後仲有成廿期.........

亂馬也是尾段很差那........

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 10:33 PM   #11
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
終於肯結束了......

我睇ANIMAX睇到寶仙鬼果度己經頂唔順......

此篇文章於 06-11-08 10:38 PM 被 如月釋臣 編輯。
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 11:15 PM   #12
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
終於肯結束了......

我睇ANIMAX睇到寶仙鬼果度己經頂唔順......
果個奈落次次都係死乘個頭之後飛走左,之後又要過多唔知幾多回先正式又同佢打一場,打完又飛走左個頭...........真係有d煩......打極都打唔完..

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 11:21 PM   #13
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 蚊蚊 查看文章
果個奈落次次都係死乘個頭之後飛走左,之後又要過多唔知幾多回先正式又同佢打一場,打完又飛走左個頭...........真係有d煩......打極都打唔完..
其實我地睇緊Rockman X
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 11:28 PM   #14
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
原來奈落是airman

舊 06-11-08, 11:31 PM   #15
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
到最後都仲係打奈落??

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 12:00 AM   #16
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
原來拖到家陣至結局?!
呢套應該睇到三十期左右便 cut 書沒看了

舊 06-12-08, 12:01 AM   #17
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
奈落是釋瑪?!
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 12:29 AM   #18
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
終於舍得完了
打奈落拖到暈,由覺得好睇拖到無興趣.....
再見啦

希望新作會好些吧...

舊 06-12-08, 01:01 AM   #19
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 企鵝大王 查看文章
終於舍得完了
打奈落拖到暈,由覺得好睇拖到無興趣.....
再見啦

希望新作會好些吧...
我睇到奈落放咗個核心喺個bb度就冇再追,最後桔梗係唔係可以安息?
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 01:04 AM   #20
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: lbiceman 查看文章
我睇到奈落放咗個核心喺個bb度就冇再追,最後桔梗係唔係可以安息?
唔覺

不過翠子就估計可以解脫

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 01:26 AM   #21
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: lbiceman 查看文章
最後桔梗係.....
與奈落作戰戰死,於犬夜叉懷內消散....

舊 06-12-08, 04:51 AM   #22
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
之前同人講估下犬夜叉,柯南,EVA漫畫版邊個會完先

結果係犬夜叉首先退場\/
再見啦\/

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 05:28 AM   #23
空調 X 太狼
Insane Gamer
我係新手,但我歷史悠

註冊日期: Feb 2005
奈落D分身,替身...先攞你命..
得閒出一個,唔得閒又生多2,3個....
殺極都有,殺極都係咁出...
仲要不停同犬夜叉升LV(剩係把鐵碎牙都幾種幾態)......
打左咁耐...終於唔再拖落去...
真係一件好事...
高橋由美子D作品我儲晒咁滯...只有依套,係我想佢快D完..

~RR,the chaos tower,無雙,煉獄,電車GO!,TOE,捉馬騮P,三國志V,wipeout pure,FIFAsoccer,Untold Legends,嗶啵猴學苑!,Coded Arms,天誅忍大全!GundamBT!MHP!GTA_LCS!KARAKURI,スーパーロボット大戦MX,SFZ3↑↑,CCC,僕の私の塊魂,新‧牧場物語,鉄拳,Ultraman,bounty hounds,GundamBR,MGS OPS,MHP2,Gundam Seed,FFVII-CC,GundamBC,Slient Hill 0,無双OROCHI,MHP2G,機戰A,KOF,GVG,God of war
NDS~伍佑衛門,牧場物語,JSS!,押忍!鬥!應援團!,Lost in Blue,StarwarsIII,惡魔城,Tetris凸田罒,Elite beat agents,牧場物語 君と育つ島
空調 X 太狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 11:06 AM   #24
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
我買到三十二期就停左, 因為太悶

死勒, 買唔買埋後面哩
後面都係loop? 有冇乜野位值得一睇???

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-08, 11:09 AM   #25
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
應該恭賀呢套野脫離死後要子孫燒給自己看的名單(誤很大)

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:55 PM

手機版 | APP版