Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-08, 11:50 AM   #1
syncmaster
God of Gamer
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
-- Bleach 漂靈 -- [[[[[ 日番谷之必殺?! ]]]]] ~ 卍之討論區叁

上回

用了兩年多時間,終於開新Vol.

兄弟們繼續...

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐

此篇文章於 05-23-09 09:58 AM 被 syncmaster 編輯。
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 01:59 PM   #2
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
"我不會當甚麼副隊長" o個個係邊個?
同佢講野o個個係浮竹?

此篇文章於 04-19-08 02:02 PM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 02:03 PM   #3
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: Arcanist 查看文章
同佢講野o個個係浮竹?
露琪亞殺左果個吧
同佢講野果個肯定係浮竹

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 03:14 PM   #4
antainy
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: Arcanist 查看文章
志波海燕啊.....

拖戲篇唔係重有104回先完ma?
我想佢快d返正題
antainy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 04:04 PM   #5
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: antainy 查看文章
志波海燕啊.....

我想佢快d返正題
海燕咁勁竟然會比D廢虛殺死
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 04:21 PM   #6
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
志波海燕啊.....

我想佢快d返正題
o thx

唔講都唔記得有個咁既人

我驚d"正題"仲係咁悶
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 08:06 PM   #7
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
海燕咁勁竟然會比D廢虛殺死
佢唔係俾虛殺死o架……

想知就搵翻救出篇睇o下

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-08, 08:14 PM   #8
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
佢唔係俾虛殺死o架……

想知就搵翻救出篇睇o下
虛就係虛,不過唔係廢虛
係藍染第一代死神化既虛

舊 04-20-08, 01:13 AM   #9
Zero-風零
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
估唔到連銀都係天才
死神界真係好多「天才」出現woo
Zero-風零 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 06:09 PM   #10
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
finally tvb has Bleach

J2台- 30/4起逢星期一至五晚10:30
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 06:14 PM   #11
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Zero-風零 查看文章
估唔到連銀都係天才
死神界真係好多「天才」出現woo
唔止屍魂界架~
木之葉忍村一街都係天才下忍~

舊 04-22-08, 10:29 PM   #12
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: ~昊~ 查看文章
唔止屍魂界架~
木之葉忍村一街都係天才下忍~
週街都係天才
大家樂職員 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 11:24 PM   #13
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
其實我覺得一護先係最天才果個...
雖然現實世界已經連載左幾年...
但故事入面的實際時間線好似只係得幾個月....
人地D天才都要百幾年先識卍解喎

舊 04-22-08, 11:24 PM   #14
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
其實我覺得一護先係最天才果個...
雖然現實世界已經連載左幾年...
但故事入面的實際時間線好似只係得幾個月....
人地D天才都要百幾年先識卍解喎
lee d野仲洗講0既

主角幾時都係最天才, 最屈架啦
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-08, 11:28 PM   #15
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: kin~kin 查看文章
lee d野仲洗講0既

主角幾時都係最天才, 最屈架啦
天才真係好天才...但五年黎都係得一招月牙天衝真係好唔屈機囉

舊 04-23-08, 02:28 AM   #16
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
天才真係好天才...但五年黎都係得一招月牙天衝真係好唔屈機囉
呢D先方為真.天才呀~
就咁用死一招都殺開一條生路~

舊 04-23-08, 09:25 AM   #17
andydy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagandydy
勁的話~~
真係一招就夠~~
不夠我真係唔明月牙天衝有乜咁勁?
威力比較一開始的時候好似咋左

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 01:23 AM   #18
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
動畫今集開始「新隊長天貝繡助篇」

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 01:41 AM   #19
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: andydy 查看文章
勁的話~~
真係一招就夠~~
不夠我真係唔明月牙天衝有乜咁勁?
威力比較一開始的時候好似咋左
但lee 招真係好悶, 又無變化
宜傢d 敵人中左都好似無中咁, 超廢

舊 04-24-08, 02:34 AM   #20
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
但lee 招真係好悶, 又無變化
宜傢d 敵人中左都好似無中咁, 超廢
六號仔都KO唔到既絕招, 對住小烏真好奇會點

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 02:57 AM   #21
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 04:12 AM   #22
leemm9900
夜遊人

註冊日期: Jan 2006
個J2旁白好好笑(把聲......

現在的時間線是補完之前的往事......

而志波副隊長是在沒有刀的情況下被虛吞下,再被朽木瑠亞(不知是否譯錯)殺掉的.....

亡者只能在終結的地方等待至終・・・
leemm9900 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 10:06 AM   #23
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: leemm9900 查看文章
個J2旁白好好笑(把聲......

現在的時間線是補完之前的往事......

而志波副隊長是在沒有刀的情況下被虛吞下,再被朽木瑠亞(不知是否譯錯)殺掉的.....
沒有刀??點解同漫畫版唔同既

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 02:53 PM   #24
antainy
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
沒有刀??點解同漫畫版唔同既
記憶中
佢對上果隻虛...能力係..一接觸佢實體,斬魄刀無效化 (好似係把刀碎左?)
最後比隻虛吸左.....但意志重控制倒一陣...
最後海燕叫朽木殺佢...
antainy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-08, 12:51 AM   #25
leemm9900
夜遊人

註冊日期: Jan 2006
引用:
記憶中
佢對上果隻虛...能力係..一接觸佢實體,斬魄刀無效化 (好似係把刀碎左?)
最後比隻虛吸左.....但意志重控制倒一陣...
最後海燕叫朽木殺佢...
一接觸佢實體,斬魄刀無效化(但一日只有一次)

還請看漫畫第17期(好似)

亡者只能在終結的地方等待至終・・・
leemm9900 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:26 AM

手機版 | APP版