Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-07, 03:23 AM   #1
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
紅極一時之QOO (現已好少人飲....)

對上一次飲已經係1年半前既事-.-||
個陣自己同D行街拎2排24支黎飲..
而家街都冇見人買LU.....
你飲過咩色??
我最LIKE飲紅蘋果..

QOO飲料是太古可口可樂公司出的果汁型飲料

源自於日本
(QOO酷兒是日本人創造出來的人物)
亞洲有很多國家都有發售
不過最多活動消息的屬於香港及日本
(香港一直研發新口味)(日本則出現QOO的兄弟還有一直出小鐵罐系列跟換新包裝以及推出限定飲料)
台灣曾經出過
柳橙.蘋果.葡萄.水蜜桃.白葡萄.運動飲料等口味
至於現在市面上發售的乳酸飲料(原味.鳳梨.草莓)
是由香港進口的

高姓大名 : Qoo
出自何處 : 某日現身森林.旋即被一對好心
     夫婦帶走.收養為家中獨子
身型係點 : 重大機密 !!
今年貴庚 : 秘密.唔話俾你知 !!
血型 : 不詳 (但佢既行為就似 B 型)
點先認到佢 : 淨係識嗌 Qoo .一飲 "Qoo" .
      面珠登就會紅晒
有咩個性 : 鍾意扮野 ; 好動.鍾意四周圍攪
攪震.少少論盡.想做就去做.
     所以有時會攪左好多麻煩出黎 :
     有些小自戀.亦會有脆弱既時候
     唔好睇佢外表簡單.但其實好有
     內涵架

技能 : 撐艇仔.滑板車.跳舞
鐘意D咩 : 沖涼.曬太陽.飲好味既飲品 (最
     鐘意就係飲 Qoo).同D年青人玩
     埋一堆.鐘意周圍去 (由日本出
發去過韓國同新加坡.成日都想
去香港)
唔鐘意D咩 : 曳既細路仔
最friend係邊個 : 白鴿 (佢仲識得同人類以外
其他生物溝通)
最鐘意去邊度玩 : 公園
平日做D咩 : 屋企執頭執尾, 做下家務
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 06:15 AM   #2
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
青提都好飲...

但真係好耐冇飲過

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 07:32 AM   #3
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
偶從來無買...
係屋企人買黎飲...
偶先"順手"拎黎飲...
(um...屋企人又真係無買巧耐喎)...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 07:43 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
從來無買過,因為睇個款就覺得唔好飲

舊 11-23-07, 09:17 AM   #5
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
我覺得好難飲......邊隻味都係

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 09:21 AM   #6
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
因為qoo公仔
當年買好多

舊 11-23-07, 09:43 AM   #7
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
我仲以為停左產
不過唔鐘意飲, 太甜
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 09:49 AM   #8
二伍

引用:
作者: Ringo 查看文章
我仲以為停左產
不過唔鐘意飲, 太甜
真係太甜了,飲可樂好過
不過隻野真係幾得意
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 09:52 AM   #9
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
除左果汁外,好似有出過豆漿

咁多隻味,我最鐘意飲蘋果口味

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 11:18 AM   #10
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
替你我味覺
贈送爽快感覺
好味時
大o益一聲Qoo

舊 11-23-07, 11:46 AM   #11
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
比可樂更似化學產品
我一次都無買過

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 11:58 AM   #12
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
其實隻野係幾可愛~
但係每一隻味都太「糖水」...

所以少/冇飲開...

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 12:02 PM   #13
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
我最鍾意青提
不過真係好耐好耐冇飲....
對上一次飲完全唔記得係幾時

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 03:03 PM   #14
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
真係好耐好耐冇飲過...
當年讀書個陣會為左佢既貼紙同埋電話繩而大飲特飲...
依家真係...

不過我屋企都重有一個QOO頭既咕順係到~~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 03:53 PM   #15
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
以前成日飲橙汁
之後出既粒粒橙都有飲
都冇飲好多年lu
不過屋企就儲左好多qoo既野
發聲qoo公仔(而家仲識叫 ),幾個印章,袋
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 05:24 PM   #16
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

3DS Friend Code0189 9216 9190
有紅過嫁原來...|||

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 05:32 PM   #17
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
港版唔好飲 好甜

日本果d冇咁甜架

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 05:57 PM   #18
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
作者: Corex 查看文章
有紅過嫁原來...|||
d小朋友好鐘意飲
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 06:15 PM   #19
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
呢個真, 日本個隻無咁甜
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 06:32 PM   #20
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
而家惠康有老麥果個Size嘅クー(200ml)賣喎
有埋芒果味
少人飲?不知幾多o靚仔飲

其實クー嘅銷路一向都唔錯,更有意大搞水果以外嘅口味
但呢個有D阻滯,老麥嘅クーの荳奶唔太賣得

舊 11-23-07, 06:54 PM   #21
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
呢個真, 日本個隻無咁甜
自此之後冇再飲過

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 07:21 PM   #22
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
太細支,所以好少飲,味道我都覺得ok
肥雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 07:54 PM   #23
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

唔講真係忘記呢種飲品
不過太耐冇飲啦
對上次都唔知係4-5年前既事

舊 11-23-07, 09:47 PM   #24
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: _張學良_ 查看文章
而家惠康有老麥果個Size嘅クー(200ml)賣喎
有埋芒果味
少人飲?不知幾多o靚仔飲

其實クー嘅銷路一向都唔錯,更有意大搞水果以外嘅口味
但呢個有D阻滯,老麥嘅クーの荳奶唔太賣得
我指3xx ml個款丫唔好意思..
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 09:55 PM   #25
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: SANG2003 查看文章
我指3xx ml個款丫唔好意思..
想表達D咩?

論壇跳轉

現在的時間是 07:25 AM

手機版 | APP版