Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

查看投票結果: 'F' Best 新曲+精選(特別版) 歌曲投票 (選最鐘意既6首)
01. 下次下次 (New) 13 52.00%
02. 樓梯轉角 (New) 12 48.00%
03. 不知不覺 (New) 1 4.00%
04. 糖不甩 5 20.00%
05. 小陝谷之1234 6 24.00%
06. Dear Fiona 6 24.00%
07. 有隻雀仔 3 12.00%
08. 尋找獨角獸 4 16.00%
09. 白色戀人 0 0%
10. 快樂到天亮 2 8.00%
11. 男孩像你 7 28.00%
12. 小黑與我 9 36.00%
13. 886 3 12.00%
14. 南瓜車 2 8.00%
15. 麥當娜一吻 5 20.00%
16. 上帝是男孩 2 8.00%
17. XBF 12 48.00%
18. 奇洛李為斯回信 11 44.00%
多重選擇投票。 投票者: 25. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 03-20-05, 04:39 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Fiona薛凱琪Fans討論區 2012最新廣東歌"All You Need Is Me"(Feat. Soulboy)

薛凱琪 (Fiona) 個人資料

姓名: 薛凱琪 Fiona Sit

生日: 11/08

星座:獅子座

語言: 廣東話 / 英語 / 法語

學歷:香港城市大學 - 主修 " 創意媒體 "

最喜歡的歌手: 張國榮 / 梅艷芳 / 周杰倫

嗜好" 行街 / 繪畫

愛好食物: 朱古力 / 即食麵

討厭: 計數

已推出的唱片:

1. 薛凱琪 ~ 《'F' Debut》

2. 薛凱琪 ~ 886 (AVCD Single)

source: http://www.fiona-sit.com.hk

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 06-12-07 05:23 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-05, 04:40 PM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

薛凱琪~ funny girl (CD+VCD)

預計推出日期︰2005年4月12日

《funny girl (CD+VCD)》內容簡介

隨碟附送精美100頁寫真1本 (DVD Size)

CD
01. 前菜
02. 小黑與我
03. 男孩像你
04. 拒絕畢彼特
05. 快樂到天亮
06. 我想留低
07. 瞬間轉移 (Blink 冰藍眼藥水2005主題曲)
08. 未約定
09. Zentrix
10. Si j'etais Carla
11. You Were Meant For Me

VCD
01. 886 Music Video
02. 南瓜車 Music Video

Source: yesasia.com

大乱闘X

此篇文章於 04-04-05 08:00 PM 被 JACKY 編輯。
舊 03-20-05, 05:22 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

fiona最新派台歌"男孩像你"

左鍵進入下載
(祇提供電台試聽版, 7日內砍檔, 不會再上載)

大乱闘X
舊 03-20-05, 05:25 PM   #4
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
張相好似唔多靚
小恐, 搵個張啊

舊 03-20-05, 05:39 PM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: JACKY
張相好似唔多靚
小恐, 搵個張啊
又唔多想貼CD圖, 又想搵長髮既相~
唯有換過張第一隻CD既相啦~

大乱闘X
舊 03-20-05, 06:11 PM   #6
auntiethird
Ultimate Gamer
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
有fifi 專區, 當然要推推...

而家張相都幾靚...

舊 03-20-05, 06:31 PM   #7
*基拉仔*
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
我都要推
有冇o的人可以post多o的佢o既靚相呀
*基拉仔* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-05, 07:32 PM   #8
auntiethird
愛情萬歲!!!

今晚勁歌有fiona 喎..

舊 03-20-05, 08:05 PM   #9
Tassadar
Crazy Gamer
Fire!!!

註冊日期: Nov 2004
佢live唱886唱得好過CD
(我本身唔鐘意首歌 )

Life is always hard...
Tassadar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-05, 08:33 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今晚佢冇咁發瘟
但都係鐘意佢唱"小黑與我"

大乱闘X
舊 03-20-05, 09:05 PM   #11
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: auntiethird
今晚勁歌有fiona 喎..
仲好似係金榜top1

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-05, 10:32 AM   #12
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
張相唔錯
幾時先出新碟呀?(唔係EP...)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-05, 10:02 PM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Metal Gear NT
張相唔錯
幾時先出新碟呀?(唔係EP...)
大機會係4月出大碟~

謝謝支持
ˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍˍ

http://hk.news.yahoo.com/050320/12/1akdh.html

引用:
薛凱琪怕愛上男同志
3月 21日 星期一 05:00 更新

【明報專訊】薛凱琪昨日出席《建造業安全獎勵計劃2004-2005》活動,她表示近日到台灣為新歌《男孩像你》拍攝MV,這首歌講述一個女生愛上同性戀男孩的故事,薛凱琪有感這類男生既細心又不大男人,加上衣著入時,所以也擔心會愛上他們。

對於房祖名呼籲年輕藝人加入演藝人協會時遭人敷?翩A並叫祖名找經理人傾,薛凱琪表示對方亦有向她提過入會的事,不過自己就沒有叫對方找經理人傾,並謂公司亦很鼓勵她加入。

另外,《學警雄心》將於四月播出,薛凱琪坦言亦很期待,所以會請爸爸代錄以便欣賞。她並謂不怕劇集播出會被翻是非舊帳,她與陳鍵鋒亦有電話聯絡,對方還讚她的《886》好聽呢﹗

大乱闘X
舊 03-21-05, 11:46 PM   #14
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
有個中銀廣告有三個女仔.
其中一個係咪佢里

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-05, 11:50 PM   #15
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
作者: 羅彼德
有個中銀廣告有三個女仔.
其中一個係咪佢里
yes..

舊 04-02-05, 01:17 PM   #16
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...-music/code-c/

專輯名稱及SONG LIST未知~

大乱闘X
舊 04-02-05, 02:40 PM   #17
魔王
Crazy Gamer
夢想飛行員

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDirvinlok
引用:
作者: 小恐

新曲加精選麼?

舊 04-02-05, 03:00 PM   #18
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 魔王

新曲加精選麼?
應該唔會, 係全新專輯~
配合埋無記播fifi套電視劇~yeah

大乱闘X
舊 04-02-05, 03:51 PM   #19
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
作者: 小恐
應該唔會, 係全新專輯~
配合埋無記播fifi套電視劇~yeah
仲有"早熟"呢...
而家giv 有 fifi 喎...
新髮型.

舊 04-02-05, 03:54 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
仲有"早熟"呢...
而家giv 有 fifi 喎...
新髮型.
是啊~
LIVE既男孩像你, 不錯啦~

大乱闘X
舊 04-02-05, 04:07 PM   #21
auntiethird
愛情萬歲!!!

呢排見到 f debut 第一版 (有100頁寫真ver.) 又有得賣喎...
以為絕o左版添..

舊 04-02-05, 04:17 PM   #22
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
呢排見到 f debut 第一版 (有100頁寫真ver.) 又有得賣喎...
以為絕o左版添..
邊度?!
我要買返!!

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-05, 04:29 PM   #23
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
邊度?!
我要買返!!
印象灣仔188 2/F有間CD舖仲有第1版~太約$70
第2版係九龍城廣場出面間CD舖見過~$75

大乱闘X
舊 04-02-05, 04:31 PM   #24
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
邊度?!
我要買返!!
旺角hollywood shopoping center 頂樓"節拍"..

舊 04-02-05, 04:34 PM   #25
auntiethird
愛情萬歲!!!

頭先睇重播4葉草, 原來有fiona 同 endy o架....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Soulboy方大同樂迷專區 ~ [加盟金牌大風...] W!LL Neo Music UNIVERSE 318 09-02-13 01:47 AM
The Lonely Island's (feat. Akon) Sgodkyo Neo Music UNIVERSE 1 12-21-10 02:24 PM
倖田來未 NEW SINGLE「LAST ANGEL feat.東方神起」11.7 On Sale IDGAF Neo Music UNIVERSE 1 11-04-07 04:38 PM
GAF GFDM-CWM 團 Vol. 34 「毒男打野戰feat. 自己睇的●片自己下」 基路亞 街機心得交流討論區 1013 06-15-06 12:45 AM
GAF GFDM-CWM 團 Vol. 33「真仔事件 X 泡泡男feat. 北斗兄貴」 基路亞 街機心得交流討論區 1010 06-07-06 12:52 AM

現在的時間是 09:32 AM

手機版 | APP版