Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-26-07, 01:33 PM   #1
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb 兒時偶像 - 飛天紅中俠

好舊的電視片集The Greatest American Hero
主角從外星人手上得到套超人裝,
但就跌左本說明書,
最記得佢o既特技係要飛時又飛唔起、
飛起左又失控,集集都撞牆撞樹撞大廈,
但咁顛覆o既英雄形象反而令我好鍾意

上網睇到網友講主角叫李立仲有個FBI叫麥比利,
仲話阿立就成日洗咗件衫唔乾, 冇衫着激死麥比利,
佢地記性真係好,咁耐都記得咁清楚

佢首主題曲Believe It Or Not仲好好聽,
今日youtube重溫返都覺得好正
http://www.youtube.com/watch?v=iBKqwdxUH8U

舊 04-26-07, 02:16 PM   #2
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
套野我以前有睇, 除左個名同首主題曲 其它內容無晒印象了
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 08:42 PM   #3
cancerman
Game Master

Lightbulb

我都只係記得主角同女主角、成日撞牆同埋首主題曲,連有個FBI都唔記得。

舊 04-26-07, 09:24 PM   #4
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
可惜當年無線播唔晒

舊 04-27-07, 11:08 AM   #5
cancerman
Game Master

Lightbulb

引用:
作者: ★星人DX★ 查看文章
可惜當年無線播唔晒
話時話以前電視台播西劇唔似而家咁好播足晒咁多Season

舊 04-27-07, 11:18 AM   #6
メ小萌.琉璃メ
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
雖然唔知哂黎
但睇到d樣同故事←youtube
好似好好睇

邊度可以睇番??

馬太福音5:48:所以你們要完全,像你們的天父完全一樣。
樂意做自己不喜愛的事情~
メ小萌.琉璃メ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-07, 05:11 PM   #7
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: cancerman 查看文章
我都只係記得主角同女主角、成日撞牆同埋首主題曲,連有個FBI都唔記得。
我都記得首主題曲, 阿B仲唱左隻廣東版
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:30 AM

手機版 | APP版