Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-28-06, 07:19 PM   #1
6402oen
God of Gamer
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
カラス / Karous

http://www.rakuten.co.jp/edigi-game/...36114/1794582/
引用:
カラス
3月8日発売予定
定価 6,090円

1)「武器は使えば使うほど強くなる!」 ショット・ソード・シールドの3つの装備はそれぞれにレベルが存在し、
 使うことで経験値が貯まり、パワーアップします。 どのように成長させるかは、プレイヤー次第です。

2)「レベルを上げて倍率上昇!」 自機のレベルがそのまま得点倍率に直結します。
 いかに効率よくレベルを上げるかがハイスコアのポイントです。
3)「様々なメッセージに注目!」 前作「ラジルギ」でも好評のメッセージシステム。
 本作でも、攻略のヒントから無駄話まで、プレイ中に様々なメッセージが表示されます。

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 07:35 PM   #2
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
Woww, there are still new games for DC...

I predict that we will still have new PS2 games in 2010

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 07:47 PM   #3
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
dc太神了

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 09:12 PM   #4
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 小雲天 查看文章
dc太神了

去到PS4,XBOX720,WIII, DC GAME都不滅,與我們常在
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 09:13 PM   #5
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
好神奇呀XD

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 09:18 PM   #6
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
DC與我常在

舊 12-28-06, 09:22 PM   #7
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
可惜我部DC已經運作不能
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 09:40 PM   #8
clie

註冊日期: Dec 2001
邊間廠咁有良心呀
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-06, 11:09 PM   #9
smallegg
Insane Gamer
CD-ROM

註冊日期: Sep 2004
我想唔太關良心事 ,用緊DC塊互換板的GAME移植根本同照抄落碟差唔多
smallegg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 12:34 AM   #10
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
話說呢間廠好大機會出埋ps2版.................
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 12:54 AM   #11
specialfung
Crazy Gamer
i'm nobody

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDspecialfung329
我部DC都唔知work唔work了~~

舊 12-29-06, 02:11 PM   #12
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
世嘉快d出dc2啦
用r600 + Core 2 Duo 一定殺晒haha

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 09:25 PM   #13
Galaxy

PSN  IDGalaxy_leung
XBox Live GamertagGalaxyLeung
引用:
作者: 小雲天 查看文章
世嘉快d出dc2啦
用r600 + Core 2 Duo 一定殺晒haha
仲要加Wii式control 同 Dreamcast Live
Galaxy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 10:33 PM   #14
koeta
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
DC 太強喇
如果而家世嘉再生產
我會買多一部!
koeta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 10:41 PM   #15
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: koeta 查看文章
DC 太強喇
如果而家世嘉再生產
我會買多一部!
部機確係唔錯,不過嫌佢手掣手感唔多好,
再出O既話,最好做到360手掣咁樣就最好
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 10:45 PM   #16
Ainho
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
再有第二隻DC新作?DC死而復甦?

舊 12-30-06, 12:32 PM   #17
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Galaxy 查看文章
仲要加Wii式control 同 Dreamcast Live
ISAO 復活
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 12:46 PM   #18
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
次世代贏家

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 02:37 PM   #19
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: koeta 查看文章
DC 太強喇
如果而家世嘉再生產
我會買多一部!
X2
我部dc壞個陣我傷心左成個星期

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 03:32 PM   #20
星問
星問

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagbook2036@hotmail.com
引用:
作者: terry bogard 查看文章
去到PS4,XBOX720,WIII, DC GAME都不滅,與我們常在
可能連SEGA都當DC佢自生自滅,但都仲可以有GAME出,真係好神奇

引用:
作者: specialfung 查看文章
我部DC都唔知work唔work了~~
我部仲運作正常,算係幾好彩
星問 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 03:39 PM   #21
Ayumania

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: vov430 查看文章
X2
我部dc壞個陣我傷心左成個星期
X3
我成日都心郁郁想BID番部DC番黎

2年前個FRD又矣又西問我借部DC黎玩育成足球
佢話因為佢部機壞左, 話借黎玩一個禮拜, 卒之足足借左俾佢成年幾都未還
卒之忍唔住問佢
我:「部DC你玩完未呀?」
友:「部機? 壞左啦~」
.
.
.
我:「下?! 咁死左都俾番條屍我丫... 或者我自己拎去整」
友:「都壞左咯, 你仲要黎做乜?」

算~~ 我自己搵過部好過
以後都唔想再見到呢個人

此篇文章於 12-30-06 03:42 PM 被 Ayumania 編輯。
Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 10:45 PM   #22
clie

引用:
作者: Ayumania 查看文章
我:「部DC你玩完未呀?」
友:「部機? 壞左啦~」
.
.
.
我:「下?! 咁死左都俾番條屍我丫... 或者我自己拎去整」
友:「都壞左咯, 你仲要黎做乜?」
你個fd講野好抵死

講開再入,我記得年頭仲搵到地方有DC賣
不過我部未壞(3年冇開壞左都唔知),同我冇關
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-06, 11:14 PM   #23
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
呢隻街機都好想玩, 不過唔知邊處有
系統劍, 射擊, 盾, dfs就唔係好明.....
呢隻繼border down後又一我有興趣既射擊遊戲

ps:最近返部dc出來除塵check下, 發覺以前d save死曬, 不過唔緊要, 都係諗住重頭玩
莎木, 夢幻之星, 高達外傳, sf3, pf2012, space ch5....etc
畫面並沒有不堪入目之感.....其實dreamcast真係好唔錯....; ;

舊 12-31-06, 06:42 PM   #24
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: holsety 查看文章
呢隻街機都好想玩, 不過唔知邊處有
系統劍, 射擊, 盾, dfs就唔係好明.....
呢隻繼border down後又一我有興趣既射擊遊戲

ps:最近返部dc出來除塵check下, 發覺以前d save死曬, 不過唔緊要, 都係諗住重頭玩
莎木, 夢幻之星, 高達外傳, sf3, pf2012, space ch5....etc
畫面並沒有不堪入目之感.....其實dreamcast真係好唔錯....; ;
dc輸比ps
係輸係宣傳同game 0既定位
真係死得好冤枉

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-06, 06:44 PM   #25
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: vov430 查看文章
dc輸比ps
係輸係宣傳同game 0既定位
真係死得好冤枉