Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-15-06, 01:36 PM   #1
白雪飄飄
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
李家誠、徐子淇世紀婚禮

日日攤開報紙都見到呢單野,呢度冇人講既?

好叫人羨慕,羨慕的不是個女的嫁到超級有錢人,
而係佢地由一開始、拍拖、結婚,成個過程都好似童話一樣...

唔通~~有錢=幾童話都得?

金句(二):一人上樓,你唔會擁有自己的馬桶!
白雪飄飄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:39 PM   #2
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 白雪飄飄 查看文章
有錢=幾童話都得?
係!!要幾童話有幾童話!!!!!!!

舊 12-15-06, 01:40 PM   #3
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
引用:
日日攤開報紙都見到呢單野,呢度冇人講既?

好叫人羨慕,羨慕的不是個女的嫁到超級有錢人,
而係佢地由一開始、拍拖、結婚,成個過程都好似童話一樣...

係啊

不過童話婚姻的下場
本港:朱玲玲
英國:戴安娜(呢個由邂逅到結婚仲童話過二少+子淇)

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:44 PM   #4
可人怡
Ultimate Gamer
不適用

註冊日期: May 2003
引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
英國:戴安娜(呢個由邂逅到結婚仲童話過二少+子淇)
查理斯同戴妃當年係咪奉父母之命先o係埋一齊?(唔係好記得 )

如果係既話就唔童話得去邊咯,阿媽迫既!

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:45 PM   #5
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
李嘉誠咁老都仲結婚
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:50 PM   #6
雪舟等楊
●  ω  ●

XBox Live Gamertagmoe magician
引用:
作者: 可人怡 查看文章
查理斯同戴妃當年係咪奉父母之命先o係埋一齊?(唔係好記得 )

如果係既話就唔童話得去邊咯,阿媽迫既!
阿四叔都講過二少拍左拖後個人定左, 可以放心交盤生意畀佢
二少為左繼承王國先結婚

二少結婚都係為繼承王國,唔係好童話得去邊

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
舊 12-15-06, 01:50 PM   #7
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
開頭點識
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:51 PM   #8
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
李嘉誠咁老都仲結婚

李家誠親證留港擺喜酒
(星島) 12月 09日 星期六 03:30AM

(星島日報報道)連日來不斷有報道指24歲的徐子淇(新聞 - 網站 - 圖片)將於下星期嫁入800億豪門的消息,還指她將與35歲的恒基二公子李家誠(新聞 - 網站 - 圖片)飛往澳洲(新聞 - 網站 - 圖片)或洛杉磯(新聞 - 網站 - 圖片)舉行婚禮。春風滿面的準新郎昨日出席商場亮燈儀式時,親口表示﹕「我是在香港設婚宴。」

此家非彼嘉
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:58 PM   #9
可人怡
不適用

註冊日期: May 2003
引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
阿四叔都講過二少拍左拖後個人定左, 可以放心交盤生意畀佢
二少為左繼承王國先結婚

二少結婚都係為繼承王國,唔係好童話得去邊

你做乜quote我段野?
我段野不是講緊戴妃嗎?

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 01:59 PM   #10
雪舟等楊
●  ω  ●

引用:
作者: 可人怡 查看文章
你做乜quote我段野?
二少都係阿爸迫0既

因為大少話明唔結婚

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
舊 12-15-06, 02:01 PM   #11
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
豪門婚姻,真係你睇我好,我睇你好....
有多都係門面野

感覺上,最欣愛的都係周啟邦夫婦

舊 12-15-06, 02:01 PM   #12
二伍

註冊日期: Sep 2002
我一直得覺得李家誠好樣衰
照計有錢應該靚仔d
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 02:09 PM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 二伍 查看文章
我一直得覺得李家誠好樣衰
照計有錢應該靚仔d
下? 點解有錢就會靚仔? 咩logic?
你睇下李二少靚唔靚仔?
霍震霆靚唔靚仔?

李家誠比起佢兩個好好多喇掛
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 02:17 PM   #14
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
李嘉誠咁老都仲結婚
你諗係邊個李嘉誠呀?恒基二公子喎!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 02:18 PM   #15
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
最近兩週在看TVB晚間的"有緣相聚", 發現很多藝人晚年身邊伴都非年輕時初戀或初結婚時的伴侶.

秦祥林, 孫泳恩, 張美瑤, 王羽, 翁倩玉... 當年被外界喻為年輕才子佳人, 天生一對的, 最後都離婚收場, 一般人年輕時往往不夠成熟去選擇愛侶, 而藝人在這方面, 似乎比一般人更差勁.

依此方程式, 李徐聯婚將來也不大會有好結果.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 02:35 PM   #16
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
李嘉誠
李家誠
都唔知幾多人搞亂

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 02:43 PM   #17
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: kin~kin 查看文章
李家誠比起佢兩個好好多喇掛
我都覺,起碼無咁鐘意蒲(不過又可能係保密功夫做得好 )

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 02:48 PM   #18
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
可能太開心
睇Cable徐子淇俾我感覺係好"演野"
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 03:02 PM   #19
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
可能太開心
睇Cable徐子淇俾我感覺係好"演野"

咁又好難怪佢,搵咁耐終於俾佢釣到隻金龜,興奮心情在所難免,
呢D都係神經反射反應啫
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 03:05 PM   #20
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: terry bogard 查看文章
咁又好難怪佢,搵咁耐終於俾佢釣到隻金龜,興奮心情在所難免,
呢D都係神經反射反應啫
所以我一直都唔鍾意徐子淇,佢只係一個貪錢嘅女孩。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 03:10 PM   #21
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 阿聰 查看文章
所以我一直都唔鍾意徐子淇,佢只係一個貪錢嘅女孩。
佢既前菜係咪洪天明?

舊 12-15-06, 03:14 PM   #22
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
總言之阿子淇嗱嗱聲整番幾個仔仔出嚟,係李家企穩陣腳先,就算之後離婚叫價都有貸係手嘛

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 03:41 PM   #23
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
何止,神話咁都得呀
引用:
作者: nakata 查看文章
你諗係邊個李嘉誠呀?恒基二公子喎!
我阿妹問我佢係咪嫁俾李家誠,我仲同佢講應該係李澤佳丫化,李嘉城好老啦wo...
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-06, 03:45 PM   #24
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
有幾童話, 唔係見到依個thread都唔知有件咁o既事~XD

舊 12-15-06, 06:39 PM   #25
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
一入豪門深似海
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:39 AM

手機版 | APP版