Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-15-06, 08:11 PM   #1
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
有無人覺得高朋滿座好白痴..

唔知點解呢D電視劇仲要1-5晚晚做

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:13 PM   #2
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
係呀,都幾個月gaf 無人講高朋滿座就知佢幾好睇啦

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:17 PM   #3
垣野
Crazy Gamer
唯美主義

註冊日期: Jun 2002
今集玩緊角色扮演.

ヒカル
垣野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:17 PM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
一個只係不停賣廣告的.................劇集(真係唔想用劇集呢個字...)...........真係冇人睇都賺死毛線......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:21 PM   #5
日本冷麵
Crazy Gamer
(o^_^o)

註冊日期: Jun 2005
初初我都有睇嫁...
不過已經冇睇好耐...
愈來愈無聊...

日本冷麵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:21 PM   #6
海軍陸戰隊
Crazy Gamer
GAF足球隊11號

註冊日期: Jun 2005
巧巧睇
我呀媽晚晚睇

三國志大戰 名:八雲最萌~ FC:3737-5248-2670
海軍陸戰隊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:34 PM   #7
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 垣野
今集玩緊角色扮演.
邊有家庭會玩埋呢D咁既野

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:37 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: jaVaj ◣
一個只係不停賣廣告的.................劇集(真係唔想用劇集呢個字...)...........真係冇人睇都賺死毛線......
係30分鐘廣告雜誌~\/
至於今集, 編劇個智商係咪低左少少呢??
無計, 今日我都硬食左呢集, 聽日我會放日劇DVD睇算

引用:
作者: Soul Twins
邊有家庭會玩埋呢D咁既野
好得閒, 個個都唔使番工番學~咩家庭來架~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:52 PM   #9
垣野
Crazy Gamer
唯美主義

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 小恐
係30分鐘廣告雜誌~\/
至於今集, 編劇個智商係咪低左少少呢??

有一集玩神奇啄啄糖,真係睇到我呆左.

ヒカル
垣野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 09:27 PM   #10
虹色之風
Senior Gamer
KUSO王道

註冊日期: Dec 2004
都係皆大歡喜好啲

舊 11-15-06, 09:29 PM   #11
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 垣野
今集玩緊角色扮演.
邊有輔警咁既樣架~
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 09:41 PM   #12
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
添食多120集...
邊得黎咁多題材丫,
係咁無聊架喇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 09:50 PM   #13
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
所以…有時諗下,美處境喜戲—宋飛正傳,四個角式都玩到九年!個水準都keep到!

香港唔係無野做到咁下?

舊 11-15-06, 11:14 PM   #14
基拉大神

註冊日期: Oct 2006
啊媽晚晚都睇,我啊媽覺得好好睇架
基拉大神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 11:26 PM   #15
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Busconcamp
添食多120集...
邊得黎咁多題材丫,
係咁無聊架喇...
唔關事....
以前 d 處境劇邊有咁低能呀??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 11:31 PM   #16
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
差不多晚晚食飯都迫要睇....

"低能"實在唔足以形容呢套垃圾!!

舊 11-15-06, 11:31 PM   #17
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: A HoManTin Work
所以…有時諗下,美處境喜戲—宋飛正傳,四個角式都玩到九年!個水準都keep到!

香港唔係無野做到咁下?
香港的'劇集'多數得一個人寫劇本
加上慣性收視,班編劇做又三十六,唔做又三十六
邊有可能俾到創意出黎丫

套野已冇追好耐
因為我已連入面的角色都覺得好討厭
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 11:45 PM   #18
土星人
Crazy Gamer

最初只係一個唔好睇既劇集...點知愈做愈低B
簡直就不知所謂,成家冇個正常...
皆大歡喜都好過佢~
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 11:49 PM   #19
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
諗返起以前tvb既戲多數都會追......e+真係冇咩邊套係會認真咁睇-.-好悶
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:04 AM   #20
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我阿媽晚晚睇, 我就連聽到d聲都覺得煩.......
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:19 AM   #21
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: A HoManTin Work

香港唔係無野做到咁下?
個鄰居成日好大動作開門,成日食Seinfeld d野

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:29 AM   #22
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
唔知點解覺得"高"好睇過"皆大歡喜".....
可能"高"比起"皆大歡喜"情節簡潔些及較多諷刺社會事件....
而"皆大歡喜"人物太多及篇幅太長.....
(最喜歡"高"的一集是講"呀咩"同"亨利"去美容院搞搞陣)
不過新加的集數唔及第一輯好睇......
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:35 AM   #23
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
真係新不如舊,宜家睇番夜晚流金歲月,真係覺得以前的戲水準一流,宜家個的真係........
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:36 AM   #24
KCT
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
套白痴劇低極都有廿幾點收視
d日劇反而冇咁多人睇

KCT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:43 AM   #25
ice_fly

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 拓飛
諗返起以前tvb既戲多數都會追......e+真係冇咩邊套係會認真咁睇-.-好悶
之前看tvb以前節目的回顧時,我就有種節目退步的感覺...
現時的綜藝節目和劇集也多是抄考出來的
有些劇集更像一樣...
好似只是變了人物背景,
不過故事結構和之前的就很相似...
但我也不太想像台灣的改編日本漫畫(雖然口碑多是不錯... )
反而希望tvb試改編本地小說....推動本地創作
[離題去了....]

我記得有集高朋滿座是看得很無奈...
好似是說儲keroro figuremask_mk2:

論壇跳轉

現在的時間是 12:14 PM

手機版 | APP版