Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-20-06, 01:09 AM   #1
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
兵工廠 阿仙奴 Fans Club Vol.14 ---(亨利缺陣, 慘吞本季第三場敗仗...)---

GAF 兵工廠 阿迷 會員名單:
    #1 @羅彼仙奴
    #4 岸邊露伴
    #5 亞瑪迪拉
    #6 available
    #7 祖羅.祖班納
    #8 艾莉娜
    #9 tchans
    #10 Castor
    #11 cylmccoy
    #12 ~鵬~
    #13 Jamie  
    #14 亞明Dreamer 
    #15 雙星 
    #19 鯊魚丸 
    #23 seraph
    #25 Orphen
    #27 雲漾
    #29 惡即斬
    #32 cloud
    #33 eddyz

槍手 榮譽
   超級聯賽(前甲組聯賽)冠軍(12次)
    1930-31, 1932-33, 1933-34, 1934-35, 1937-38, 1947-48, 1952-53,
    1970-71, 1988-89, 1990-91, 1997-98, 2001-02, 2003-04

足總盃冠軍(10次)
    1929-30, 1935-36, 1949-50, 1970-71, 1978-79, 1992-93, 1997-98,
    2001-02, 2002-03, 2004-05

聯賽盃冠軍(2次)
    1986-87, 1992-93

社區盾(慈善盾)冠軍(10次)
    1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1998, 1999, 2002, 2004

歐洲盃賽冠軍盃冠軍(1次)
    1993-94

歐洲城市展覽盃冠軍(1次)
    1969-70

雙料冠軍(4次)
    1970-71, 1992-93, 1997-98, 2001-02

英格蘭超級聯賽03-04年全季不敗

英格蘭超級聯賽49場不敗記錄

槍手 紀綠
   代表槍手聯賽出賽最多次數
    722場 David O'Leary

代表槍手英格蘭超級聯賽出賽最多次數
    333場 Ray Parlour

代表槍手歐洲賽事出賽最多次數
    78場 Thierry Henry

代表槍手歐聯出賽最多次數
    70場 Thierry Henry

代表槍手連續出賽最多次數
    172場 Tom Parker

最年輕代表槍手出賽
    16歲177天 Francesc Fabregas

最年長代表槍手出賽
    41歲159天 Jock Rutherford

最多進球
    214球 Thierry Henry

最多單賽季進球
    30球 Thierry Henry (2003-2004)

槍手 影片

槍手一球小勝曼聯精華 及 迪臣賽後分析
   雲仔禁區頂世界波射波查軍
   02-03球季, 亨利半場帶波轟入利物浦

此篇文章於 11-26-06 12:10 PM 被 Matamata 編輯。
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 01:17 AM   #2
Matamata

球員陣容(已更新)
2006-07 球季

此篇文章於 09-20-06 02:50 AM 被 Matamata 編輯。
舊 09-20-06, 01:18 AM   #3
Matamata

06-07年球季, 夏季轉會市場
  In:
   #07 Tomas Rosicky <-- Dortmund
   #09 Julio Baptista <-- Real Madrid
   #10 William Gallas <-- Chelsea
   #15 Denilson <-- Sao Paulo

Out:
   #3 Ashley Cole --> Chelsea
   #7 Roberts Pires --> Villarreal
   #9 Jose Antonio Reyes --> Real Madrid
   #18 Pascal Cygan --> Villarreal
   #23 Sol Campbell --> Portsmouth

06-07英超賽程
    19/08/2006 (六) 阿仙奴 1 vs 1 阿士東維拉 Mellberg 54, Gilberto 83
    26/08/2006 (六) 曼城  1 vs 0 阿仙奴   Joey Barton 41 (pen)
    09/09/2006 (六) 阿仙奴 1 vs 1 米杜士堡  Morrison 21, Henry 67 (pen)
    17/09/2006 (六) 曼聯  0 vs 1 阿仙奴   Adebayor 86
    23/09/2006 (六) 阿仙奴 3 vs 0 錫菲聯   Gallas 63, Jagielka 69 (og), Henry 80
    30/09/2006 (六) 查爾頓 1 vs 2 阿仙奴   Bent 21, Van Persie 32, 50
    14/10/2006 (六) 阿仙奴 3 vs 0 屈褔特   Stewart 33 (og), Henry 43, Adebayor 86
    22/10/2006 (日) 雷丁  0 vs 4 阿仙奴   Henry 1, 70 (pen), Hleb 39, Van Persie 49
    28/10/2006 (六) 阿仙奴 1 vs 1 愛華頓   Cahill 10, Van Persie 70
    05/11/2006 (日) 韋斯咸 1 vs 0 阿仙奴   Harewood 89
    12/11/2006 (日) 阿仙奴 3 vs 0 利物浦   Flamini 41, Toure 56, Gallas 80
    18/11/2006 (六) 阿仙奴 vs 紐卡素
    25/11/2006 (六) 保頓  vs 阿仙奴
    29/11/2006 (三) 富咸  vs 阿仙奴
    02/12/2006 (六) 阿仙奴 vs 熱刺
    10/12/2006 (日) 車路士 vs 阿仙奴

06-07歐聯抽籤
   Group G
    莫斯科中央陸軍 4M 2W 2D 0L 8P
    阿仙奴*     4M 2W 1D 1L 7P
    波圖      4M 2W 1D 1L 7P
    漢堡      4M 0W 0D 4L 0P

13/09/2006 (三) 漢堡  1 vs 2 阿仙奴   Gilberto 12 (pen), Rosicky 53, Sanogo 90
    26/09/2006 (二) 阿仙奴 2 vs 0 波圖    Henry 37, Hleb 47
    17/10/2006 (二) 莫斯科 1 vs 0 阿仙奴   Carvalho 24
    01/11/2006 (三) 阿仙奴 0 vs 0 莫斯科
    21/11/2006 (二) 阿仙奴 vs 漢堡
    06/12/2006 (三) 波圖  vs 阿仙奴

此篇文章於 11-13-06 02:07 AM 被 Matamata 編輯。
舊 09-20-06, 01:32 AM   #4
Game Master

註冊日期: May 2002
post #2 needs to be updated
2 ppl are no longer with us

663 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 01:39 AM   #5
Matamata

引用:
作者: 663
post #2 needs to be updated
2 ppl are no longer with us
SURE, i will find sometimes to edit it
舊 09-20-06, 08:08 AM   #6
available
Crazy Gamer
化可能の人

註冊日期: Jan 2005
嚟緊嘅賽程會對 3 隊升班馬

依 9 分都

為 "錢" 途努力
available 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 11:16 AM   #7
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: available
嚟緊嘅賽程會對 3 隊升班馬

依 9 分都
希望啦... 嬴了一隊MU始終不代表什麼

我想要13號!! 希比!!!! ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 11:16 AM   #8
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

對愛華頓之前希望平平安安拎曬12分啦
揀no.?我要7號

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 11:32 AM   #9
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Jamie
希望啦... 嬴了一隊MU始終不代表什麼

我想要13號!! 希比!!!! ^^
你係阿記球迷咩?

比8號或13號是但一個我就可以

舊 09-20-06, 11:42 AM   #10
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: 艾莉娜
你係阿記球迷咩?

比8號或13號是但一個我就可以
我不是, 難道你是????

我是一個中肯的阿記迷, 由HENRY加盟就一直撐
起初是因為反MU, 後來利記越來越人面全非就轉投支持阿記到現在

男は__で勝負!!
舊 09-20-06, 11:43 AM   #11
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我要10號

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 11:53 AM   #12
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: Jamie
我不是, 難道你是????

我是一個中肯的阿記迷, 由HENRY加盟就一直撐
起初是因為反MU, 後來利記越來越人面全非就轉投支持阿記到現在
我點睇都係阿記Fans,你查下我d留言就會知

我一路都認為你係利記Fans
仲有~唔啱聽都唔洗下下串人o既,唔可以好聲好氣講架咩

舊 09-20-06, 11:59 AM   #13
Matamata

寶寶唔好咁勞氣, 我地阿仙奴fan club歡迎任何人加入架~
舊 09-20-06, 12:00 PM   #14
Matamata

呢個真係估唔到...

柏勞亞咁勁...
舊 09-20-06, 12:04 PM   #15
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: ~鵬~
呢個真係估唔到...

柏勞亞咁勁...
我無勞氣,我幾時都係平常心

柏勞亞我不嬲都覺得勁,佢每次上場都好落力好狠

舊 09-20-06, 12:07 PM   #16
Matamata

引用:
我無勞氣,我幾時都係平常心

柏勞亞我不嬲都覺得勁,佢每次上場都好落力好狠
胡禮年代...
火星人 + 比堤 + 柏勞亞...
勁到爆炸...最典型英格蘭踢法...
中場狠, 翼快, 大腳跑狗...
舊 09-20-06, 12:39 PM   #17
cylmccoy
Insane Gamer
心情沈重, 再上征途

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDdigiReyes
我想要 11 號, 得唔得 ??

舊 09-20-06, 12:48 PM   #18
Jamie
バンブラ小職人

引用:
仲有~唔啱聽都唔洗下下串人o既,唔可以好聲好氣講架咩
原來你都有這個concept... 失覺... ^^''

好明顯, 我於阿記topic留言比利記多n倍
我來gaf時, 利記連owen仔都賣走, 我就已經放棄了

男は__で勝負!!
舊 09-20-06, 03:05 PM   #19
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
4號,ok?

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 03:28 PM   #20
available
Crazy Gamer
化可能の人

註冊日期: Jan 2005
6 號可以嗎 ?

為 "錢" 途努力
available 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 04:30 PM   #21
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
23 號 pls~~~

絕對唔關蘇金寶同beckham 事...~係自己鍾意only..~

舊 09-20-06, 04:40 PM   #22
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: seraph
23 號 pls~~~

絕對唔關蘇金寶同beckham 事...~係自己鍾意only..~
睇得出,一定係關MJ米高佐敦事

舊 09-20-06, 05:27 PM   #23
Matamata

舊 09-20-06, 05:48 PM   #24
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
都係01-03作客最靚

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-06, 05:55 PM   #25
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: Castor
都係01-03作客最靚
心口係最型

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[任天堂] Club Nintendo (300 posts以下會員禁止要求分紙) neo2046 電視遊戲討論版 1001 11-20-08 01:14 AM
[GC]The Legend of Zelda: Four Swords+ 圖片及影片,3/18發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 83 03-23-04 02:45 PM
E-kids Family Fans Club 十大家規 大情大性武大帝 Neo Entertainment TREND 28 01-30-04 01:13 AM
笨大fans club 91 收藏品討論版 4 12-05-03 09:44 PM
信不信娛樂圈有黑幕..........??~ 浮雲下的星星 Neo Entertainment TREND 33 07-16-03 08:08 PM

現在的時間是 03:32 PM

手機版 | APP版