Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 07-19-06, 05:12 PM   #1
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
皇家音樂學院考試伴奏收費

我指考試當日, 個琴師到試場伴奏收幾多錢? (唔計之前夾琴)

以我所知考唔同級別收費唔同. 咁考唔同樂器收費又一唔一樣?

我黎緊會考五級. 大概會收幾錢呢?

舊 07-19-06, 10:09 PM   #2
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
我收開$520,上年剛巧個學生都係考5級。
range可以差好遠,有d琴行收$200都有,貴過我的老師亦有。
睇你自己要求同個老師級數同經驗。

的確係不同級不同價錢,高級d譜深d,老師都要多d時間準備。不同樂器,甚至考唱歌都一樣收費。

此篇文章於 07-19-06 10:13 PM 被 emiko 編輯。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 01:48 AM   #3
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
主要睇你個老師級數~~~
唔通你考5級, 但搵個著名演奏級, 你就可以比5級$咩~雖然好多時係友人價~~~
但都要睇個老師咩LV~

特別考8以上果D, 真係唔好搵琴行果D幾百$貨仔~~~害死自己~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 02:26 PM   #4
loser
Game Master
......

d 質好o既, 唔去琴行, 可以去邊度搵呢?
同埋, 一般黎講可唔可以錄低佢個伴奏返屋企練架?

舊 07-20-06, 02:29 PM   #5
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: loser
d 質好o既, 唔去琴行, 可以去邊度搵呢?
同埋, 一般黎講可唔可以錄低佢個伴奏返屋企練架?
應該不包錄音的。用錄音都練唔到默契,失去夾歌的意義。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 02:43 PM   #6
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
正式黎講,我收兩堂既錢

不過我平時多數同阿哥d學生伴奏
都係收平d

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 04:39 PM   #7
loser
Game Master
......

引用:
作者: emiko
應該不包錄音的。用錄音都練唔到默契,失去夾歌的意義。
我想聽熟 d 伴奏先, 減低俾佢影響o既機會.

舊 07-20-06, 04:40 PM   #8
loser
Game Master
......

引用:
作者: 是但
正式黎講,我收兩堂既錢

不過我平時多數同阿哥d學生伴奏
都係收平d
是但姐姐收乜野價錢一堂?
唔方便講的話請 pm.

舊 07-20-06, 04:44 PM   #9
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
引用:
作者: loser
是但姐姐收乜野價錢一堂?
唔方便講的話請 pm.
我會收返鋼琴學費價錢
5級伴奏就收5級學琴錢

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:58 PM

手機版 | APP版