Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-27-06, 01:11 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
球証執法討論

可惡!!
意大利vs 澳洲最尾果球咁都12碼 >.<
澳洲死得唔抵

仲有普爾3黃牌事件
龍門比人吹拖延時間食牌都超不幸
白禮達 叫人咁做之後又炳番球証

今屆d球証執法真係壓力大,希望之後唔會再出現重大錯誤
如果捧盃果隊係因為問題判決贏波,就世界大笑話

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 01:14 PM   #2
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
旁證判越位也很有問題
雖然問題一直存在, 但今年誤判特別多....

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 01:24 PM   #3
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Jamie
旁證判越位也很有問題
雖然問題一直存在, 但今年誤判特別多....
今年係:
平排等於越位
唔好彩包左越時舉手示意亦有一定的幫助

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 01:29 PM   #4
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
烏克蘭個場太鬆, 對其他既球隊好唔公平, 特別係葡萄牙....

白禮達應該係第一個俾紅牌, 係佢哋班人話要嚴懲 拉3, 拖時間.... 宜家又話人俾得多... 佢玩晒
d球員習慣咗, 突然唔同咗, 梗係會特別多牌...
1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 03:01 PM   #5
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 1q1q1q
白禮達應該係第一個俾紅牌, 係佢哋班人話要嚴懲 拉3, 拖時間.... 宜家又話人俾得多... 佢玩晒
d球員習慣咗, 突然唔同咗, 梗係會特別多牌...
好同意....白禮達應該俾紅自己

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 04:08 PM   #6
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
作者: 信長
可惡!!
澳洲死得唔抵
手肘有郁, 格羅索又真係比佢撬低, 咁都唔判得?
咁殺人王個正面tackle兼唔係明顯單刀都一野紅又同邊個呼怨? a

回說越位, 原本條例都話平排唔算, 仲有最重要係有懷疑利益係歸攻方, 但結果個個都驚死吹漏係唔係都吹, 老實講唔係有FIFA既壓力真係唔會咁囉. 誇張d講, 同莫治恐嚇球証差無幾, 都係影響到球証既判決, 分別只係無得指定受益人同埋球証無生命威脅

此篇文章於 06-27-06 04:26 PM 被 古鐵.巨人 編輯。
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 06:02 PM   #7
hei仔
Junior Member

註冊日期: Nov 2002
引用:
可惡!!
澳洲死得唔抵

仲有普爾3黃牌事件

你睇清楚d隻手
hei仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 06:26 PM   #8
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: hei仔

你睇清楚d隻手
我唔覺有問題

舊 06-27-06, 06:31 PM   #9
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
我唔覺有問題
無跌低可以起腳喇wor,咁都無問題?

舊 06-27-06, 06:33 PM   #10
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 搖搖
無跌低可以起腳喇wor,咁都無問題?
算啦王子,佢都話明係"佢唔覺"啦 \
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 06:39 PM   #11
Samuel
我想...

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagsamuel0929
起爭都無問題 咁點先至有問題呀?
Samuel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 06:46 PM   #12
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
真係起踭喎,
球証無判錯

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 08:21 PM   #13
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
可惡!!
澳洲死得唔抵
果球的而且確係12碼...
格羅素帶波推進...尼爾訓身欄截(手部又有動作)
球證直指12碼...並無錯判~

引用:
仲有普爾3黃牌事件
派得牌多...引致思想混亂+短暫失憶...實屬不幸...
引用:
咁無人叫門將持球超6秒架喎...食牌唔係不幸...係自己囉黎搞...
引用:
佢不嬲一時一樣...教球場執法既人無所適從...

引用:
呢D野...有時真係無所避免...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 08:26 PM   #14
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
我唔覺有問題
梗無問題喇...
係格羅素自己即時無跳起避開+尼爾個身太橫之嘛...
係咪咁先啱呢...a

舊 06-27-06, 08:34 PM   #15
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Busconcamp
梗無問題喇...
係格羅素自己即時無跳起避開+尼爾個身太橫之嘛...
係咪咁先啱呢...a
可能佢留意唔到佢左手有動作先會咁諗

舊 06-27-06, 08:42 PM   #16
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
-skip-
阿根廷

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 08:43 PM   #17
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
球証都真係好野,咁少o既動作都睇到.....我都要睇幾次先睇得清佢手有動作......一直仲以為係格羅素自己"kick"埋去先跌...
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 08:45 PM   #18
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
今屆好易比牌~
非洲波真係無咁著數

此篇文章於 06-27-06 09:25 PM 被 西野村中一條河 編輯。
西野村中一條河 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 09:20 PM   #19
信長
The Flash

哈哈
頭先鬼暗眼,依家睇到啦
唔好意思
真係起爭
12碼係正確

舊 06-27-06, 09:25 PM   #20
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
哈哈
頭先鬼暗眼,依家睇到啦
唔好意思
真係起爭
12碼係正確
鬼暗你眼唔緊要...無暗球證眼就得... (逃)

舊 06-27-06, 10:16 PM   #21
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001
引用:
我唔覺有問題
同意, 佢跌低時隻手伸出來係好自然的動作.

澳洲因咁而被罰十二碼, 真係死得好無辜.

呢屆d球證的判決好有問題.

FIFA 應該好好檢討一下.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 10:20 PM   #22
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: C.K.F.

睇真D,係批唔係伸
睇真D,真係好自然的動作

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 10:50 PM   #23
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:

孤勿論伸又好,批又好,點自然都好...
尼爾都係鏟唔到個波而令帶波推進既攻方球員趺低...
呢個就已經可判極刑了吧~

舊 06-27-06, 10:58 PM   #24
Francisau100
Game Master
大名

註冊日期: Apr 2005
我覺得 拉衫 (唔過份地) 同浪費時間 (如執起個波, 乙水一乙水 波鐘) 是係可以接受....

踢波唔係only用腳, 手同身位 都重要, 亦需要,
浪費時間, 你大腳踢走個波, 當然要食牌,
但係執起個波, 阻一阻都罰又太過份, 或者人地想快開罰球, 唔覺意走過去擋一擋又罰....

咁樣控制, 好似反而有點適得其反,
"差"咁一點咁樣.....

MU GO GO GO!!

學習攝影! A99+2470+50.4+85.4+70300
Francisau100 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 11:22 PM   #25
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:

果野雖然動作好細,但係好礙眼,我捧澳洲既都認為尼爾係有意既

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.

此篇文章於 06-27-06 11:36 PM 被 啤梨王子 編輯。
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:37 AM

手機版 | APP版