Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-10-10, 03:34 PM   #26
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
引用:
作者: Sar8 查看文章
以而家呢個年代

借ms去開發多平台都唔係未見過
1) XBOX獨家.....
2) 一年後誇平台

石光 目前離線  
舊 12-10-10, 03:40 PM   #27
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
SEGA好似冇咁衰,佢好多GAME都冇講過獨佔但結果真係獨佔

舊 12-10-10, 05:14 PM   #28
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
依家要搞其實唔難.

買fallout 3個engine, 改改格鬥系統, 披番現代日本層皮, 搞掂.

舊 12-10-10, 05:39 PM   #29
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: wing 查看文章
依家要搞其實唔難.

買fallout 3個engine, 改改格鬥系統, 披番現代日本層皮, 搞掂.
嘩,咁搞隻GAME一定多BUG到唔駛玩,連BETHESDA自己都未完全舞得掂自家製O既ENGINE,出襯O既SANDBOX ROG到一大堆BUGS,雖則佢都好努力咁清,但太陽國廠PATCH出嘛...a

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 12-10-10, 05:53 PM   #30
kashiko
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
而家比SEGA出咪最多似係人中之龍加強版
讓莎木既美好回憶永遠長存好過啦
kashiko 目前離線  
舊 12-10-10, 07:34 PM   #31
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
算把啦, 過幾排/幾年又講, 不停將呢句loop完又loop.....

HON HON 目前離線  
舊 12-10-10, 11:10 PM   #32
ben_fung924
Ultimate Gamer
人生如戲..

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbenfung924
講左差唔多成十年都唔寄望會出
發下夢算

ben_fung924 目前離線  
舊 12-10-10, 11:39 PM   #33
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我都冇乜寄望, 不過呢d 莎木 post 通常都係比d Dreamcast fans 伸下,
所以我都入黎搭下嘴
now_loading 目前離線  
舊 12-11-10, 12:23 AM   #34
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
出啦~
佢肯出我實玩

舊 12-11-10, 05:11 AM   #35
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
打埋gt5 我唔打機嫁啦....如果你出莎木3...就算果部機得一隻game我都買黎撐你又點話!!!

我都係咁話。

莎木真係有趣的!
我唔想要莎木3的消失。

舊 12-11-10, 08:49 PM   #36
豪傑公子

其實CONCEPT就一早有啦,SEGA唔肯出之嘛~~

舊 12-11-10, 08:53 PM   #37
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
其實CONCEPT就一早有啦,SEGA唔肯出之嘛~~
以依家sega的實力, 出左都可以只係整衰個招牌.

舊 12-16-10, 10:03 PM   #38
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
早幾日已經想回呢個帖, 睇睇下又唔記得...

等了十年, 鈴木老爹終於肯開口講返莎木, 唉, 真係百般滋味在心頭...

十年前莎花同涼一齊插左把劍落去個洞口, 自此成為絕響...

其實我唔明以今時今日既技術要出一定唔洗要佢用晒sega副身家, 只要project management做好d 有咩問題, 人地gta4, red dead, 人龍, 咪又係高清大制作, 當年只怪佢老人家睇到自己個project太大, d 野做完做吧掉晒落咸水海, 又花幾多錢做個咩莎木engine, 又去遊埠... 不過哥陣am2可能真係如日中天佢先可以咁呼風喚雨, 總之希望佢老人家講得出做得到, 比d die hard fans有個交代, 阿門...
聖鬥士星矢 目前離線  
舊 03-03-11, 04:41 PM   #39
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
http://www.famitsu.com/news/201103/03041094.html
引用:
セッションではもちろん、この『シェンムー3』の発売を求める意見が鈴木氏に向けられた。これに対して同氏は「作りたいですよ」と回答。「環境が整えば作りたい。スポンサーが付けば作れるかも」と続け、「たぶんセガは作らせてくれるんじゃないかな?」と発言すると会場から大きな拍手が起こった。

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 03-03-11, 04:57 PM   #40
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
我情願佢整隻 vf5fs 黎玩下

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線  
舊 03-03-11, 05:26 PM   #41
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: 天空 查看文章
我情願佢整隻 vf5fs 黎玩下
忘記佢算啦, 早已死心...

btw, VF5同鈴木裕完全無關係的

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 03-03-11, 05:52 PM   #42
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
忘記佢算啦, 早已死心...

btw, VF5同鈴木裕完全無關係的
ic~~入錯左鈴木 

我真係好想玩架

不過應該唔會有喇

maybe佢出 vf6 前先會有家用 vf5fs

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線  
舊 03-03-11, 05:53 PM   #43
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
唔介意SEGA出隻莎木1+2 HD係PS3同XBOX360吸下金先再出莎木3,
對莎木3的質素期望不大,但求睇埋個故事結局。

舊 03-03-11, 05:58 PM   #44
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
早幾日已經想回呢個帖, 睇睇下又唔記得...

等了十年, 鈴木老爹終於肯開口講返莎木, 唉, 真係百般滋味在心頭...

十年前莎花同涼一齊插左把劍落去個洞口, 自此成為絕響...

其實我唔明以今時今日既技術要出一定唔洗要佢用晒sega副身家, 只要project management做好d 有咩問題, 人地gta4, red dead, 人龍, 咪又係高清大制作, 當年只怪佢老人家睇到自己個project太大, d 野做完做吧掉晒落咸水海, 又花幾多錢做個咩莎木engine, 又去遊埠... 不過哥陣am2可能真係如日中天佢先可以咁呼風喚雨, 總之希望佢老人家講得出做得到, 比d die hard fans有個交代, 阿門...
最多錢都係去左「莎木engine」

但最戇居個問題,點解世嘉唔將莎木變成「快樂王子」(有無睇過這個兒童故事)?

咁多資原做一隻?靜低幾多料?點解唔將「莎木engine」放落開發機?

靜番D頭頭尾尾,整番D「飛龍」「Spike Out 」,隨時唔洗好多錢!!

講到尾就係世嘉唔識資原分配…

舊 03-03-11, 07:52 PM   #45
now_loading
VanHelsing

GDC 2011 Pioneer Award

內含莎木 ending
舊 03-03-11, 08:05 PM   #46
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
個條片係咩意思!!??FANS MADE?
打到上太空~

舊 03-03-11, 08:23 PM   #47
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
最多錢都係去左「莎木engine」

但最戇居個問題,點解世嘉唔將莎木變成「快樂王子」(有無睇過這個兒童故事)?

咁多資原做一隻?靜低幾多料?點解唔將「莎木engine」放落開發機?

靜番D頭頭尾尾,整番D「飛龍」「Spike Out 」,隨時唔洗好多錢!!

講到尾就係世嘉唔識資原分配…
前年去日本專登買番隻 飛龍 azel
真係好渴望可以再出 飛龍 rpg

ericwpk 目前離線  
舊 03-03-11, 08:41 PM   #48
王小虎

註冊日期: Apr 2002
gamespot有清晰版,大約係45分鐘開始,可以直接按去睇。
http://gdc.gamespot.com/video/630178...3Bplay_btn%3B1

大約:南帝去左美國,於是芭月涼踩住把飛劍好似滑板咁御劍飛行去到美國,發現南帝入左運貨車比賽,於是要籌錢參加比賽,跟住有人送左架運貨車比佢,佢又將隻手換左支機槍(龍如of the end?)... 跟住南帝上左月球,芭月涼放個屁追上去,最後南帝將芭月涼殺左,而其實芭月涼老豆係未死的。

鈴木裕喺個video有d似劉以達。
王小虎 目前離線  
舊 03-03-11, 09:35 PM   #49
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
引用:
作者: 王小虎 查看文章
gamespot有清晰版,大約係45分鐘開始,可以直接按去睇。
http://gdc.gamespot.com/video/630178...3Bplay_btn%3B1

大約:南帝去左美國,於是芭月涼踩住把飛劍好似滑板咁御劍飛行去到美國,發現南帝入左運貨車比賽,於是要籌錢參加比賽,跟住有人送左架運貨車比佢,佢又將隻手換左支機槍(龍如of the end?)... 跟住南帝上左月球,芭月涼放個屁追上去,最後南帝將芭月涼殺左,而其實芭月涼老豆係未死的。

鈴木裕喺個video有d似劉以達。
嘩!個劇情咁低b既,我唔信囉

舊 03-03-11, 09:59 PM   #50
now_loading
VanHelsing

唔係咁認真呀..
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
莎木 α+β 電視遊戲討論版 10 08-30-05 05:33 PM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版