Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-22-09, 02:11 PM   #1
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
召妓

工作間很多時會聽說到高層召妓

前陣子看亦新聞說,妻子因為丈夫的過度需要,而拒絕行房
亦有因為丈夫外出召妓,因而離婚

想討論一下,如果你的丈夫如果外出召妓的睇法
而且會不會不接受妻子召妓????
(正如電影大丈夫1,2 的情節)

為免觸犯版規
請勿提供任何服務提供的方式,資料/過程

舊 01-22-09, 03:47 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
沒有細想過呢;
只是有時就會跟朋友談到,
一個人「思想或感情上不忠、但肉體沒有出軌」比較嚴重丫,
還是「純粹肉體上不忠、感情上始終如一」比較嚴重。

都是沒有定論的問題。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 03:51 PM   #3
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Middle 查看文章
沒有細想過呢;
只是有時就會跟朋友談到,
一個人「思想或感情上不忠、但肉體沒有出軌」比較嚴重丫,
還是「純粹肉體上不忠、感情上始終如一」比較嚴重。

都是沒有定論的問題。 =)
思想 我接受到...
肉體不忠我接受唔到

因為思想 即係無實行
正如男仔看AV一樣

但肉體我真係接受唔到

舊 01-22-09, 03:58 PM   #4
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
有左家室(甚至女朋友), 就唔應該出去玩女人, 萬一玩左d唔知咩病返黎就唔好啦
如果要玩就唔應該結婚

以上內容, 我一d 結左婚o既朋友, 以前都係咁諗, 依家...

舊 01-22-09, 04:00 PM   #5
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: ELT 查看文章
有左家室(甚至女朋友), 就唔應該出去玩女人, 萬一玩左d唔知咩病返黎就唔好啦
如果要玩就唔應該結婚

以上內容, 我一d 結左婚o既朋友, 以前都係咁諗, 依家...
如果真係出左去玩
真係唔好比我知 或有咩病咁返來
我真係會發癲架

舊 01-22-09, 04:11 PM   #6
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 管家婆 查看文章
如果真係出左去玩
真係唔好比我知 或有咩病咁返來
我真係會發癲架

有邊個會比你知~
發現個陣都隨時傳染埋
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 04:14 PM   #7
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: POKA 查看文章

有邊個會比你知~
發現個陣都隨時傳染埋

如果你有老公或男朋友
實有D蛛絲馬跡既
唔好以為女人好蠢啦...有時係扮唔知同唔想去確實

舊 01-22-09, 04:34 PM   #8
onz
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
思想 我接受到...
肉體不忠我接受唔到

因為思想 即係無實行
正如男仔看AV一樣

但肉體我真係接受唔到
如果思想上o既出軌係對方愛上其他人, 或者已經唔愛你, 而唔只單單係思下無實行呢?

就個人而言, 對肉體上o既出軌接受能力會比較大

舊 01-22-09, 04:37 PM   #9
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: onz 查看文章
如果思想上o既出軌係對方愛上其他人, 或者已經唔愛你, 而唔只單單係思下無實行呢?

我就咁想既
起碼佢仲係我身邊 我仲有機會做D野出來令佢再愛返我

如果佢出左軌
我接受唔到

不過個個人唔同既

舊 01-22-09, 04:39 PM   #10
ELT
Lunar使者

引用:

睇AV唔會愛上個女優
但如果愛上左第2個女人, 正所為留住佢個人留唔到佢個心....當一對夫婦出現左單方面變心, 其實打後幾十年真係幾難過

舊 01-22-09, 04:50 PM   #11
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
嚴格上兩邊都幾難接受啦..
思想有肉體無姐係佢根本就對你唔認真..
肉體有思想無姐係佢對你已經無晒性趣..

但兩性黎講女人同得第二個上床你都死心吧啦..
男人係單細胞生物..永遠被下體支配住..
暫時呀..我仲未見到有一個男人成功逃得出美人關..可憐嘅男人..
我唔單指肉體上出軌的,我包括埋精神上出軌~

不過每個人都係自私~
永遠都係自己就乜都得..對方就乜都唔得..
口口聲聲話公平公平..我用我人頭發誓『現今呢個世界絕對係無公平』只係睇邊個先讓步姐~
有邊對情侶唔係格食格~?

大家都讓步無可能咩~?
有..點最後係點~?
咪君子之交淡如水,生活悶到不堪..受小小刺激都唔可以囉..
因為大家經接受左個世界係咁樣..小小水點足以翻起千尺浪..
最壞個下場可以難以想像..

我唔會反對召妓~
但係請係做之前諗下你點解要做先~?
如果純綷係慾求不滿OK喎~
因為你知道各取所需呢個道理~
但如果你係感到空虛的話請你唔好啦..好易出事的..

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 04:50 PM   #12
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
思想 我接受到...
肉體不忠我接受唔到

因為思想 即係無實行
正如男仔看AV一樣

但肉體我真係接受唔到
引用:

男同女o既分別, 女多數要思想上出軌, 先會同人發生關係...............

滿足吾到人, 又吾比對方出去搵食, 其實冇話對/錯, 吾比對方知&冇帶病返黎我覺得可以接受,男女共用.............

舊 01-22-09, 05:53 PM   #13
onz
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
我就咁想既
起碼佢仲係我身邊 我仲有機會做D野出來令佢再愛返我

如果佢出左軌
我接受唔到

不過個個人唔同既
接受同不能接受o既當然個個人唔同啦

樓上講o既好認同, 係天性上人始終係會愛自己多d

當然都仲有會為愛無條件付出o既人, 但除左以父母o既身份外, 呢一種情可能係少之有少

舊 01-22-09, 08:19 PM   #14
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
以「排洪」角度來講,老婆比唔到,「自己排洪」又無引,咁唔靠「外力」咁算呢?

唔通買幾D豆,一要「排洪」呢,就通屋倒,之後成晚一粒一粒咁汁…

舊 01-22-09, 08:32 PM   #15
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
個人真係接受唔到外遇,叫雞依樣野
真係勁反感!
我身邊有個中學同學好鐘意出黎浦,佢本身有女朋友.
佢又幾靚仔,真係成個龜梨和也咁,
跟本出親街一定會有艷遇,勁多女仔自己會走埋去佢度,
成日都聽佢講話咩咩d女仔自己送比佢搞.跟本唔洗去叫
我起初都唔相信,以為佢吹水作大
我一直諗依個世界上點會有咁多依d隨便既女人.
但係有一晚真係比我親眼見到.....個女仔仲抱佢番自己屋企.....crazy過crazy.......

有時會幾羨慕佢有咁多靚女起身邊,
不過佢隨便搞女人,d女人又肯比佢,依樣野真係令我作嘔
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 10:01 PM   #16
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: POKA 查看文章

有邊個會比你知~
發現個陣都隨時傳染埋
上得山多終遇虎
通常都係D女人咋唔知姐

回TOPIC~老公/男朋友召妓完全不能接受!!!
很嘔心! 果D女人果個位俾咁多男人進出無數次~
唔覺得核突架咩~~~真係好恐怖!!

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 10:06 PM   #17
ELT
Lunar使者

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
個人真係接受唔到外遇,叫雞依樣野
真係勁反感!
我身邊有個中學同學好鐘意出黎浦,佢本身有女朋友.
佢又幾靚仔,真係成個龜梨和也咁,
跟本出親街一定會有艷遇,勁多女仔自己會走埋去佢度,
成日都聽佢講話咩咩d女仔自己送比佢搞.跟本唔洗去叫
我起初都唔相信,以為佢吹水作大
我一直諗依個世界上點會有咁多依d隨便既女人.
但係有一晚真係比我親眼見到.....個女仔仲抱佢番自己屋企.....crazy過crazy.......

有時會幾羨慕佢有咁多靚女起身邊,
不過佢隨便搞女人,d女人又肯比佢,依樣野真係令我作嘔
所以, d女仔要揀靚仔做男朋友/老公, 係咪好蠢

舊 01-22-09, 10:53 PM   #18
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
我唔理係識我之前or之後
總之俾我知道我既另一半o係人生中任何時候係召過妓
呢斷感情斬立決
我唔會同呢d污糟邋遢既人一齊

舊 01-22-09, 11:37 PM   #19
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
我不太認同一個男人有女友,老婆既時候去召妓

但一個單身男人人生中有段時間召過妓,真係死罪!?在女人既角度!?

相反,一個女仔做過援交/妓女~~又是不是死罪!?

有時覺得每個人都有過去既~~~

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 01-23-09 12:29 AM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 11:49 PM   #20
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 赤武神 查看文章
我不太認同一個男人有女友,老婆既時候去召妓

但一個單身男人人生中有段時間召過妓,真係死罪!?在女人既角度!?

相反,一個女仔做過援交/妓女~~又是不是死罪!?

有時覺得每個人都有過去~~~
死罪又未至於
不過要接受係要好大勇氣同埋好大寬容心
呢個好關乎個人接受程度
我自問未有呢種勇氣同埋寬容心

我都一樣如果另一半人生中任何時候召妓我會飛左佢

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 11:55 PM   #21
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
個人認為有性需要同要解決都係好正常既事
但係召妓我覺得唔係正經人家會做既事
要解決可以自慰,或者同情人交合
性交亦應該係建立係感情上
(至於到邊一個階段既感情先可以發生,呢d就因人而異)

即使不涉及其他同你有感情既人,我認為都唔應該召妓
我覺得愛一個人要包括將自己身體都留埋畀佢

不過同一時間作為男性,我都好明白男人既需要
所以都好矛盾

但係我完全唔支持召妓
特別當你有另一半既時候
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-09, 11:56 PM   #22
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
即係問到死都唔認就實無死錯人xd

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-09, 12:30 AM   #23
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
有時一個毒男從未拍過拖又搵唔到女友又好奇~就會出事

其實什麼一夜情,我也不覺得同召妓有何分別~[要比錢同不用比錢!? XD]
總之做人既野對得住自己就好了~
引用:
作者: Hitomi 查看文章
死罪又未至於
不過要接受係要好大勇氣同埋好大寬容心
呢個好關乎個人接受程度
我自問未有呢種勇氣同埋寬容心

我都一樣如果另一半人生中任何時候召妓我會飛左佢
um~~我諗你也未必知道對方有冇召過妓,如果對方唔講
姐係唔聽好過聽

我覺得如果相比有第三者果d...過去有召過妓反而冇咁大件事,當然拍拖期間召妓就唔同講法

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 01-23-09 12:40 AM 被 赤武神 編輯。
舊 01-23-09, 12:40 AM   #24
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
個人一定唔會召妓
因為自己接受唔到自己有性冇愛呢回事

你問我, 我會覺得有人個去偷情或者一夜情
總比召妓好一點 (雖然頭兩者都係唔岩架啦)
始終對上兩種事都叫做對對方有好感而發生
但召妓我唔覺得有

又, 唔知算唔算ot
如果男版友遇到前輩慫恿你兼資助你去召妓
大家會點做?
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-09, 12:46 AM   #25
赤武神
The One
多多指教!

我聽過好多召妓沉船la[情版都有過咁既topic XD].....所以好感,有愛呢樣召妓未必冇

所謂召妓,都係指俾錢買性服務....當中可以有好多唔同層面

你俾錢一個女仔同你行街睇戲食飯再咩咩,這所謂援交....其實都係召妓,係其中一個層面,過程有分別咁解

-------

此篇文章於 01-23-09 01:07 AM 被 赤武神 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 03:00 PM

手機版 | APP版