Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-11, 03:23 PM   #26
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: blackpighk 查看文章
有冇人想一開波打story mode 就打 hard/hardest (太耐冇玩唔記得D 難度係乜名)? XD
最高難度叫 Insane 瘋狂
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 03:25 PM   #27
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
ahleung兄, 見你在post 2留名, 是不是會去首賣會影D相來分享下
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 03:28 PM   #28
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
有冇gamertag list?

係咪有4 人 co-op story mode?
係,的確有4人CO-OP STORY MODE,
而且根據成就表嚟睇,有成就要你由頭到尾以4人CO-OP形式去完成整個故事。

GT LIST我覺得宜家GAF簽名檔左方果個資料已經好夠用,
ADD咗做FRIEND之後係PARTY約重方便啦。

http://www.xbox360achievements.org/g.../achievements/

We Few, We Happy Few... 50
Complete all Campaign Acts in 4 player Co-op (any difficulty, Standard or Arcade).

舊 09-12-11, 03:32 PM   #29
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
ahleung兄, 見你在post 2留名, 是不是會去首賣會影D相來分享下
其實果個post最主要係用黎subscribe topic.

不過我應該都會去首賣會望下既, 可以影下相.
但唔會等到12點喇, 年紀大, 企唔到咁耐
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 03:32 PM   #30
IDGAF
The One

引用:
有冇人想一開波打story mode 就打 hard/hardest (太耐冇玩唔記得D 難度係乜名)? XD
我估同第1&2集一樣,無得一開始就打最高難度,要完成咗最少一次整個故事先有得揀。

同埋有Collectibles要儲呢,一開始打最難反而更無效率。

舊 09-12-11, 03:37 PM   #31
IDGAF
The One

引用:
作者: ammms 查看文章
剩係計 reply post
都贏人地部機 d 獨佔 FPS 成條街
但呢隻係TPS嚟喎,點可以同FPS比

我覺得香港傳統玩開日系GAME的機迷,
應該唔係太熱衷玩FPS,就算HALO攪咗咁多年係HK都唔係主流大作嚟咁…

不過GEARS OF WAR系列我都係由去年買XBOX360先開始接觸同知道佢的存在咋…
玩完用$99買的第一集之後覺得勁正,又用$199買了GOW2的GOTY版嚟玩。

宜家GOW1+2合集先$199-21X…

舊 09-12-11, 03:44 PM   #32
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
作為360機友,呢隻game確實係超期待
只希望個連線做得好,最好比返第一集個搵房系統我

舊 09-12-11, 03:47 PM   #33
IDGAF
The One

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
玩GOW3 BETA時搵人好快,同埋全球通,
希望正式版,唔係好似GOW2咁斬做亞洲區專用就得…

另外,希望佢快D公佈果個收費最少2400 MS POINT的DLC合集內容,
唔駛估估下唔知買唔買"樓花"好。

舊 09-12-11, 05:50 PM   #34
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
我都覺得第一集個搵房系統好過第2集好多呀 

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 05:59 PM   #35
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
小疑問2則, 請問有冇高見可以提供:

1. 小弟部HALO3限定版主機仲好地地, 不過機頂隻60GB HDD就唔夠用....諗緊值唔值得駛$2600換過部GOW3限定版主機...(因為已訂咗隻GOW3特別版Game, 如果去馬買機就必須排頭十位, 再同時買張12+2年費咭~攞埋隻Epic Ed., 最後只留主機同特別版Game, 放晒跟機普通版同Epic Ed同張年費咭....咁就可以$2600埋單!)

2. 喺ESDLife訂咗GOW3特別版Game, 上埋XBOX官網登記咗攞DOM dlc Code, 不過到時張code問邊個攞?
(鋪頭訂就可以晒張"確認email"攞, 但喺ESDLife訂, 係佢寄隻Game俾你, 咁點搵佢攞???)
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 06:29 PM   #36
david
The One

註冊日期: Mar 2002
一早訂佐EPIC ED(我唔係香港啦),但呢排工作實在忙得太緊要,部機都差唔多成個月無開,寄到O黎都未必有時間玩...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-11, 09:25 PM   #37
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
為左把金槍
打番 Gears of War 1 o既瘋狂模式
打左三日終於去到蘭姆將軍
點知剛剛先發覺唔記得拎機械弓

好在可以由上一個 check point 打番
都冇咁傷

原來自己睇唔到
last 果個兵器庫係有機械弓的

而家爭打埋將軍
就可以開 Gears of War 3 支金槍了
係咪搵人 online 幫拖易打 d?

結果單人匹馬半個鐘唔使攪掂
感覺上 insane 唔會比 hardcore 難好多
只要將軍中左 bug 就可以 KO 了
比起之前打 Call of Duty 5
呢隻 game 最難 level 都唔算好絕望

此篇文章於 09-12-11 10:44 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-11, 12:12 AM   #38
IDGAF
The One

引用:
作者: ammms 查看文章
為左把金槍
打番 Gears of War 1 o既瘋狂模式
打左三日終於去到蘭姆將軍
點知剛剛先發覺唔記得拎機械弓

好在可以由上一個 check point 打番
都冇咁傷

原來自己睇唔到
last 果個兵器庫係有機械弓的

而家爭打埋將軍
就可以開 Gears of War 3 支金槍了
係咪搵人 online 幫拖易打 d?

結果單人匹馬半個鐘唔使攪掂
感覺上 insane 唔會比 hardcore 難好多
只要將軍中左 bug 就可以 KO 了
比起之前打 Call of Duty 5
呢隻 game 最難 level 都唔算好絕望
如金槍一次過打GOW2到LV 100咪得囉~!

舊 09-13-11, 12:37 AM   #39
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
其實用金槍死得重慘...

太反光...
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-11, 01:01 AM   #40
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: Shinjyo 查看文章

太反光...
我gow2個支金槍用過幾次之後就冇用

死得好快

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-11, 01:01 AM   #41
IDGAF
The One

引用:
作者: Shinjyo 查看文章

太反光...
玩過GOW3 BETA覺得根本無得龜住打,進攻係最佳防守~!

舊 09-13-11, 07:24 AM   #42
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 天空 查看文章
我gow2個支金槍用過幾次之後就冇用

死得好快
我同 friend 一齊玩
最多我做餌囉

Gears of War 2 Lv 100 又有金槍送咩?
之前個 list 唔見o既
舊 09-13-11, 08:32 PM   #43
IDGAF
The One

把金槍好型~!

http://www.joystiq.com/2011/09/12/ge...-week-bonuses/

舊 09-13-11, 09:00 PM   #44
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
好過 2 果把啦
成支金色玩懷舊占士邦電影咩
舊 09-13-11, 10:51 PM   #45
IDGAF
The One

GEARS OF WAR 3的容量是7.5GB,
即係用咗新格式的XBOX360 DVD光碟?

http://forums.epicgames.com/showthread.php?t=820808

舊 09-13-11, 11:35 PM   #46
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
GEARS OF WAR 3的容量是7.5GB,
即係用咗新格式的XBOX360 DVD光碟?

http://forums.epicgames.com/showthread.php?t=820808

應該唔會吧…正常一張Dual Layer的DVD都有8.5GB

舊 09-14-11, 12:19 AM   #47
IDGAF
The One

引用:
作者: Marco 查看文章
應該唔會吧…正常一張Dual Layer的DVD都有8.5GB
唔係講一般PC的DVD格式喎,
之前有傳XBOX360的新DVD格式會有10GB,
另外,自己手上的XBOX360 GAME INSTALL落HDD之後睇多數最大係6.8GB,
今次GOW3就有7.5GB係XBOX360 GAME嚟講係大容量的了

舊 09-14-11, 01:05 AM   #48
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
想問之前d首賣會係12點開始賣定係12點開始做show?

本身都諗住買game+限定版手制
見佢又送poster又送tee諗緊好唔好係首賣會買.
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 01:35 AM   #49
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
唔係講一般PC的DVD格式喎,
之前有傳XBOX360的新DVD格式會有10GB,
另外,自己手上的XBOX360 GAME INSTALL落HDD之後睇多數最大係6.8GB,
今次GOW3就有7.5GB係XBOX360 GAME嚟講係大容量的了
Oh?! 呢一樣我就唔知啦
不過都聽過話會有新既DVD Format黎 Extend 個 Storage
不過大唔大就其次,最緊要故事交代得清楚就得
話哂都係Trilogy的終章,我都想睇Gears of War有個完美既結局

舊 09-14-11, 01:40 AM   #50
IDGAF
The One

引用:
作者: Marco 查看文章
Oh?! 呢一樣我就唔知啦
不過都聽過話會有新既DVD Format黎 Extend 個 Storage
不過大唔大就其次,最緊要故事交代得清楚就得
話哂都係Trilogy的終章,我都想睇Gears of War有個完美既結局
我覺得隻碟容量大唔大根本唔係問題,
BD容量夠大啦,D GAME廠咪又咪另外出DLC吸金,
GOW3個SEASON PASS真係唔知值唔值2400MS POINT了

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Gears of War 2 -Vol 2- [已售] tylau 電視遊戲討論版 1089 11-08-11 10:12 AM
Gears of War neo2046 PC電腦遊戲討論版 25 12-03-07 03:32 PM
Gears of war and Dead rising hits Dingo 電視遊戲討論版 2 11-01-07 06:26 PM
Gears of War [已售] LCK 電視遊戲討論版 211 07-09-07 07:38 PM
12345 BeBop PC電腦遊戲討論版 0 07-08-07 01:17 PM

現在的時間是 11:42 PM

手機版 | APP版