Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-20-09, 08:34 AM   #201
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 路飛... 查看文章
愚見
係人都想食山珍海味
不過有無本事食係另一課題
食唔起唔緊要, 唔好呻 d 山珍海味賣得貴就得
無本事食又走去鬧人地賣得貴, 乜野道理嚟
畢竟唔會鬧兩鬧就由天跌落嚟咁便宜 ...

p.s.
我都覺得 TVB 有嘩眾取竉之嫌, 用兩個 MARGINAL CASE 嚟比較, 有欠公允
好鍾意你呢句!!!
好多港男就係咁架啦~~自己冇料又話人地要求過高
如果要我揀d冇上進心既人一齊, 我寧願終身單身ar

此篇文章於 03-20-09 08:45 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 09:28 AM   #202
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
----
最怕係大量碗仔翅充魚翅

--------
無點入黎...好少參與港男港女辯論比賽

符合港女特質既女友我都遇過, 分左手後再約見面一齊食飯,可以唔帶錢預你請客
所以無再點見 ....

好似Seppie 咁同一道理,唔喜歡港女既, 可以寧願終身單身ar
就係咁簡單,用行動表態就足夠
網上鬧幾句不過發洩而已(當然都有用)

此篇文章於 03-20-09 09:35 AM 被 狼 編輯。
狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 09:37 AM   #203
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
我既意思係女人可以揀叻唔叻, 男人既感慨係佢地無得揀
好多人會覺得女人叻係bonus, 唔叻係應該, 但係男人唔叻就係悲哀

而家好多女人都叻過好多男人啦~
女性地位愈來愈高是真的
人ge思想跟唔上社會轉變

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 09:51 AM   #204
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
睇到呢度 真係好懷疑咁既態度係咪叫戀愛

每個人都只懂係將自己既理想套在別人身上但又不去看看自己
而又沒有客觀準則判斷
那麼我覺得已經再沒有討論下去的必要

還是一句 你有你問題 我有我原因

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦

此篇文章於 03-20-09 09:56 AM 被 海野藻屑 編輯。
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 10:57 AM   #205
路飛...
Senior Gamer
爛GAG神

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
----
最怕係大量碗仔翅充魚翅
--------

食果個認為無分別就 ok

當全世界都認為股票係銀紙0既時候, 股票 = 錢

利益申報, 我都係食碗仔翅的一群嚟

舊 03-20-09, 11:15 AM   #206
alextang1030
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章

而又沒有客觀準則判斷

其實好難怪既~
講真~每個人都有自己既觀點~
有時好難做到話個個都有一樣既準則~
而且更難做到你合符晒每一個人既準則既~
alextang1030 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 12:18 PM   #207
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章

而又沒有客觀準則判斷

好簡單, 因為吾係尋找戀愛, 係尋找 羅(請自我補完).........

舊 03-20-09, 01:32 PM   #208
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: yo-ChaosAngel 查看文章
AC ripples 第三十六集 星期四檔案:真‧電車男
AC RIPPLE有意玩游行喎wwwww
有無人想去玩?wwww

有master grade 漫遊者都唔放既tvb,你等死啦!!!!
最後,香港重演台灣的otaku示威行動了~
(因電視台踐踏OTAKU而要令OTAKU們示威)
希望香港的OTAKU因此團結起來吧?

此篇文章於 03-20-09 01:36 PM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 01:57 PM   #209
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
不如就做多集: 星期日檔案之電車男? 御宅族?
俾佢地大平反啦~
TVB又多個題目做

個女DJ懶音好勁…"趕"男"趕"女, 香"趕"

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 03:16 PM   #210
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
見這裡討論氣氛很熱烈
路過一入~

轉一轉話題....
身為男生
我想問問女網友:
對於女性來說,何謂「上進心」?

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 03:48 PM   #211
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Be With You 查看文章
見這裡討論氣氛很熱烈
路過一入~

轉一轉話題....
身為男生
我想問問女網友:
對於女性來說,何謂「上進心」?
我之前同過2個男仔拍拖
我都為呢個問題提出分手
想點ar? 冇野做又唔努力搵份長工
唔駛食架?
大半年仲係懶懶閑, 我緊佢唔緊

舊 03-20-09, 03:59 PM   #212
真!DC
Banned User
奉行我道

"搵份長工"只係基本生存要求, 唔算「上進心」吧

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 04:00 PM   #213
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 真!DC 查看文章
"搵份長工"只係基本生存要求, 唔算「上進心」吧
咁又wat if 有份長工
但係份工人工低, 時間又長,又學唔到野呢?
而佢係有quali搵份好d既工架wor
呢d係未ar
我都為呢d問題同人分過手

舊 03-20-09, 04:05 PM   #214
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Seppie 查看文章
咁又wat if 有份長工
但係份工人工低, 時間又長,又學唔到野呢?
而佢係有quali搵份好d既工架wor
呢d係未ar
我都為呢d問題同人分過手
佢唔去搵既原因係...?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 04:07 PM   #215
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: irismong 查看文章
佢唔去搵既原因係...?
= = 佢覺得份工夠hea又冇壓力lor
激死我

舊 03-20-09, 04:15 PM   #216
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
= = 佢覺得份工夠hea又冇壓力lor
激死我
工時長喎 =_=
我覺得人工ok, 工時正常, 又hea, 無壓力就話姐 =_=

(我個ok唔係指要月入幾萬啦 = =
正正常常, 作為非專業人士fresh grad, 一萬多dd吧...
以家陣呢個時勢計... 一萬多dd都真係叫多 Orz)

咁呢下真係無上進心 =_=

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 03-20-09, 04:18 PM   #217
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

唔知樓上唔知邊層邊個話自己好多野做,不屑o係度出post講呢個topic 架ma
以為我為插而插咩?
我就正正係親身o係感情上遇過呢d問題, 先o係度俾意見je

此篇文章於 03-20-09 04:31 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 04:25 PM   #218
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
唔知樓上唔知邊層邊個話自己好多野做,不屑o係度出post講呢個topic 架ma
以為我為插而插咩?
無上進心既男唔係只係香港有, 英國都有大把 XD
果度仲正. 果邊U多
真係衰D講句, 垃圾都可以上U
一個已經係要由FOUNDATION入一間唔係多OK既U既人
都可以升唔到YR 1
升唔到YR 1之餘, 最後仲要衰到比人踢U
踢完U, 去到同區再下三流D既大學
連科都轉埋.
同我講話呢科易D TIM喎
到頭來, 又係升唔到YR 2
死賴要讀書, 為乜姐?
你估真係咁好學? 真係咁有興趣?
為既就係可以成日玩, 成日唔駛做野之嘛.
番工辛苦嘛. 仲要讀極都讀唔成U = =
讀唔成真係無問題喎.
唔係個個都係U GRAD先係有用
但係可唔可以出黎做野呢?
承擔下呢?

舊 03-20-09, 04:29 PM   #219
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
咁響大家對我有限的認知內~ 小弟係咪一個長進的人呢?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 04:32 PM   #220
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 基路亞 查看文章
咁響大家對我有限的認知內~ 小弟係咪一個長進的人呢?
你唔長進, 係勁長進!

舊 03-20-09, 04:36 PM   #221
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
以為我為插而插咩?
咁咪俾個叻佢囉, 佢都係想咁o者~

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-20-09, 05:02 PM   #222
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
你唔長進, 係勁長進!
多謝!!!

btw~ 節目話港男成日諗40 歲退休...
我真係無諗過~ 無60 都要50 啦...
40 歲個仔都未大就話講退休...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 05:09 PM   #223
Janus
こんにちは

PSN  ID
XBox Live Gamertag
上一份工辭職後﹐遊手好閒了2個月﹐天天打機都幾開心。
本來想休息一年的﹐因為辭職時收了18個月的補償金

不過身邊女人很囉唆﹐所以要再找工作﹐找了兩星期就找到新工作
現在工作都OK﹐但自己不想昇職﹐想留多些時間陪家人﹐反正人工都夠用

自己都算不上進了
Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 05:10 PM   #224
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
多謝!!!

我自問無資格target 40歲退休

但我覺得如果有人係target 40歲 搵夠錢 for 下半世, 所以可以40歲退休. 咁咪幾好. 當然佢要真係實踐, 唔係齋up吹水啦.

人生在世有好多事物值得嘗試, 何必要俾單單 「事業」呢樣野挷死自己一世?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-09, 05:11 PM   #225
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
多謝!!!

講40歲退休果D係咪搵緊+預計可以儲到夠40歲打後到老死使先
如果唔係既, 果D只係不設實際既幻想/空想

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

論壇跳轉

現在的時間是 07:12 AM

手機版 | APP版