Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-10-05, 11:02 PM   #376
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
yf-19 同 21 因為隻音樂唔o岩聽
一直(alpha 起)都冇乜點用

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 11:06 PM   #377
Chris皇
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
作者: msz006
我都好記得,

招"limit 解除 好似未改有4000攻擊力

反而今集無左.........
今集反而有合体拳,

外傳果陣兩部YF的weapon好少

今集正常番
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 11:07 PM   #378
Chris皇

XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
作者: 真!DC
yf-19 同 21 因為隻音樂唔o岩聽
一直(alpha 起)都冇乜點用
我改左隻
"Information High"

Feel 反而襯D
舊 09-10-05, 11:07 PM   #379
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
頭先打第51話....用左好多個鐘,因為係咁睇戰鬥畫面,
lee 關既上半打死面具佬佢會超根性,所以可以無限打佢get pp......
但無強化道具,
pp有22,$$有25000,都ok

我試左好多人打佢睇下有無特別對白,大約試到既有(我盡量估下講乜.....):
阿寶兩句:
1唔可以再比咁有恨意既光放射!
2forget...
加美尤三句
1:點解唔明白,你既只有憎恨既光係無作為嫁!!.... ;
2:
3:
捷度兩句...
1:連細路都明,點解你就唔明只有憎恨係乜都無作為
2.你既憎恨由我尼打破
lacus 同老虎有好多
希羅竟然一個都無....
alpha2時佢連打暗黑大將軍都會叫佢個名......
但今次我試左佢好多次都只係一味"gundam type...."

面具佬打唔同人當然有唔同對白~
打阿寶:所謂人之心之光,只不過係幻想出尼嫁咋!!!
打加美尤:如果你有既係人之心之光,咁我既就係憎恨之光!!
打lacus:你既歌我好喜歡,但係世界唔係只要聽歌就乜都解決嫁!
打lacus2:戰場唔係用尼開演唱會嫁!!

唉呀...唔得晒喇...啱啱先媳機就唔記得左tim orz......
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 11:18 PM   #380
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: Chris皇
今集反而有合体拳,

外傳果陣兩部YF的weapon好少

今集正常番
佢果招合體技本來我好期待..
就係竟然求期到咁.......

一d 都唔流暢....

impact 果d 都好過佢
舊 09-10-05, 11:31 PM   #381
Chris皇

引用:
作者: msz006
佢果招合體技本來我好期待..
就係竟然求期到咁.......

一d 都唔流暢....

impact 果d 都好過佢
明人同Ray果招型好多
舊 09-10-05, 11:54 PM   #382
dokoham
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
請問有甚麼方法可提取第三次超級機械人大戰ALPHA的音樂呢?

cude media player 2也找不到音樂Files...
dokoham 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 02:09 AM   #383
Ragnarok

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 武-到
計map砲的好用程度及威力, 勇者雷登絶對係頭三位, 唔計大吉吉, 雷登招god voice map的威力和勇者王接近, 只是en150 (定120??), 加en及強化配件後, 可以加埋一個有覺醒的, 用熱血次次有2萬以上, 未計用pp加攻擊。
玩special mode仲癲, map改爆有七千幾, all仲有9100

marcross7個map炮都幾癲, 有7500, 最衰無覺醒, 唔係就超屈機

sp mode有咩機既招係過9000架?
Ragnarok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 06:03 AM   #384
kaulim
Junior Member

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 卡樂B
以我所知賽奧那無承繼任何人
得超女個布烈度我見到係跟主角pp

兩人合共4000pp 就此燒焦....
唉,有早知無乞依
kaulim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 11:12 AM   #385
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Ragnarok
玩special mode仲癲, map改爆有七千幾, all仲有9100

marcross7個map炮都幾癲, 有7500, 最衰無覺醒, 唔係就超屈機

sp mode有咩機既招係過9000架?
golden crusher

舊 09-11-05, 02:35 PM   #386
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
有冇人GGG招宇宙大鎚有冇辦法用多幾次?
集束 mpa炮攻又會吾會加呢?
冇晒EN吾用補給有冇辦法行到?

舊 09-11-05, 02:52 PM   #387
Ragnarok

引用:
作者: luciferdark
golden crusher
special mode ar~
聞說呢招o係sp mode好似係10300
舊 09-11-05, 02:55 PM   #388
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
sp-mode可以過萬?
咁吉吉神槍咪可以過萬?

舊 09-11-05, 03:03 PM   #389
NexTony
ヴェイン様~

3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
神槍唔係鎖死9999咩

我冇改係9999.....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 03:13 PM   #390
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: #MilKneo™
神槍唔係鎖死9999咩

我冇改係9999.....
唔係~改左會加攻擊力

不過佢顯示上限係9999....所以改左都唔會再加

舊 09-11-05, 03:15 PM   #391
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
想問下~例如超女有2000pp

打二週目~揀真男,pp會唔會繼承?

舊 09-11-05, 03:17 PM   #392
Ragnarok

引用:
作者: 神風@AMD
想問下~例如超女有2000pp

打二週目~揀真男,pp會唔會繼承?
會~ PP繼承係四個主角通用, 二週目應該繼承1000PP
舊 09-11-05, 08:22 PM   #393
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Ragnarok
special mode ar~
聞說呢招o係sp mode好似係10300
唔記得左tim..係10300啊~

舊 09-11-05, 08:45 PM   #394
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 神風@AMD
唔係~改左會加攻擊力

不過佢顯示上限係9999....所以改左都唔會再加

只話當真?
我一直以為係有上限的說…

舊 09-11-05, 10:02 PM   #395
雙日
Game Master

我想問下金剛鑽有無得學size補正無視?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 10:04 PM   #396
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: 雙日
佢本身小隊長能力已經係喇喎....
舊 09-11-05, 10:05 PM   #397
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
作者: 雙日
小隊長能力已經係
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-05, 10:33 PM   #398
雙日
Game Master

引用:
作者: 古鐵.巨人
小隊長能力已經係
係喎...眼大睇過龍.......
因為極少派佢出場......

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-05, 12:02 AM   #399
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
作者: luciferdark
唔記得左tim..係10300啊~
係改埋鎚仔?

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-05, 02:11 AM   #400
FREDDY@o@

PSN  IDfreddy_lam
請問gundam班pilot學唔學+氣力(命中)/+氣力(迴避)好??因為好難儲氣力...例如波羅油要140先有all.....
如果學,學命中定迴避好??

論壇跳轉

現在的時間是 05:24 PM

手機版 | APP版