Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-05, 10:38 AM   #876
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 八仙果
是的,
可能當時 SS 還新,
開發小組也未摸熟部機吧?!
好有可能係咁,可能係時間好趕﹙趕住出街﹚,
sega 驚流暢度有問題,所以唔敢用咁多多邊形,
結果「爆山」爆到阿媽都唔認得。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-05, 11:18 AM   #877
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003

當年的超任cd-rom???

舊 05-30-05, 04:22 PM   #878
antony chan
大合奏部隊!

Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
劉大哥...真係冇果部16 bit版卡拉ok MD呀...

拆機呢家o野我都有玩噃...
其實白機仲有分幾個ver.的...新小小果批內籠改左好多,連座CD頭都用唔番的...所以壞機都幾金下...
反而舊果D還好...

DC壞機仲煩...B機底版好似改過o黎,裝返A機果D Yamaha頭落去,好易整死頭的...(反而B機個風扇位改得幾好...

PS: GC拆完之後幾驚砌唔返...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 12:10 AM   #879
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
哈哈,
剛剛想說齋睇文字好悶,
大家也沒有出手 post 圖。

劉兄近日收購了不少日本以外的 MD 遊戲呢!

劉兄的那隻 Out Run,
兩隻都是盒帶版的嗎?

等我遲點再 post 一些 Master Sytem 的遊戲,
全是人所共知的名作及好遊戲。(迷)
八爺,那兩盒是帶版o黎的,雖則搵o左好耐,但係好平o下~~~
近日我真的入手了不少 mega drive 的遊戲..............這亦忽然令我有個念法.............到底在香港有沒有人跟我一樣收集這麼多的 MD 遊戲呢???(迷)
之前有個網友同我講,說我無論如何也要盡力的去收集所有的 MD 遊戲,因為他說:除了一位日本的收藏家已收齊所有的 MD 遊戲外(無說明到底是否全是日版還是有其它的版本),再沒有一個人可以收得齊了(特別是華人)...............到底他說的是否真實呢???(又迷)

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 12:13 AM   #880
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: antony chan

其實白機仲有分幾個ver.的...新小小果批內籠改左好多,連座CD頭都用唔番的...所以壞機都幾金下...
反而舊果D還好...

DC壞機仲煩...B機底版好似改過o黎,裝返A機果D Yamaha頭落去,好易整死頭的...(反而B機個風扇位改得幾好...

你所說的 KARAOKE 版是否指那個 KARAOKE 插落 MEGA DRIVE 主機連 CD-ROM 的配件呢???

舊 05-31-05, 01:56 AM   #881
antony chan
大合奏部隊!

Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: 劉公子
你所說的 KARAOKE 版是否指那個 KARAOKE 插落 MEGA DRIVE 主機連 CD-ROM 的配件呢???
似係喇....
有冇圖睇呀...呢件o野小弟搵晒日本d收藏家網都冇啊....
(早知今日,何必當初....[最衰部死人SS...] )

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 10:52 AM   #882
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
似係喇....
有冇圖睇呀...呢件o野小弟搵晒日本d收藏家網都冇啊....
(早知今日,何必當初....[最衰部死人SS...] )
是 Mega CD Karaoke 嗎?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 10:55 AM   #883
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:

反而舊果D還好...

Antony 兄,
咁你的主機是在有沒有壞的情況下而拆開的呢?

我以前部灰 SS 都壞了,
讀不到碟,
之後買返個 CD 頭,
不過最後都沒有換 ...

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 05-31-05, 10:59 AM   #884
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 阿聰
好有可能係咁,可能係時間好趕﹙趕住出街﹚,
sega 驚流暢度有問題,所以唔敢用咁多多邊形,
結果「爆山」爆到阿媽都唔認得。
嗯,好彩之後的那集都沒有令人失望。
不過話題性就不及初版了。

舊 05-31-05, 11:17 AM   #885
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
八爺,那兩盒是帶版o黎的,雖則搵o左好耐,但係好平o下~~~
近日我真的入手了不少 mega drive 的遊戲..............這亦忽然令我有個念法.............到底在香港有沒有人跟我一樣收集這麼多的 MD 遊戲呢???(迷)
之前有個網友同我講,說我無論如何也要盡力的去收集所有的 MD 遊戲,因為他說:除了一位日本的收藏家已收齊所有的 MD 遊戲外(無說明到底是否全是日版還是有其它的版本),再沒有一個人可以收得齊了(特別是華人)...............到底他說的是否真實呢???(又迷)
你令我想起日本的一位收藏家。
這是之前 Famitsu #832 期的內文:

以下是該內文的主要圖片:

( 翻譯:相片右上方不禁令人注目,櫃頂與天花板之間,在這狹小的地方放了不少主機,分辨到是哪些主機嗎? )

( 翻譯:在櫃內有數不盡,整理得很整齊的 SEGA Mark III 遊戲 )

( 翻譯:這個架的後方也放有收藏品,是現在可見的一倍,而這只是其中的一部分而已 )

此篇文章於 05-31-05 11:27 AM 被 八仙果 編輯。
舊 05-31-05, 10:54 PM   #886
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
你令我想起日本的一位收藏家。
這是之前 Famitsu #832 期的內文:

以下是該內文的主要圖片:

( 翻譯:相片右上方不禁令人注目,櫃頂與天花板之間,在這狹小的地方放了不少主機,分辨到是哪些主機嗎? )

( 翻譯:在櫃內有數不盡,整理得很整齊的 SEGA Mark III 遊戲 )

( 翻譯:這個架的後方也放有收藏品,是現在可見的一倍,而這只是其中的一部分而已 )
嘩!!!這位日本的收藏家果真利害非常呀~~~
咁到底那位網友指的人就是這位嗎???(迷)

舊 05-31-05, 11:08 PM   #887
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
係都唔奇,
畢竟這類收藏迷應該不多。

劉兄,咁你幾時換屋?

舊 06-01-05, 12:30 AM   #888
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
係都唔奇,
畢竟這類收藏迷應該不多。

劉兄,咁你幾時換屋?
換屋!?乜唔係你先過我咩???(笑)
話時話,近日摷返o的舊帶出o黎時,俾我搵到o里隻正o野~~~

遊戲名稱是 saturday night slammasters, 由 capcom 開發的, 遊戲是玩動作型摔角的,特別之處是有得選 final fight 中的市長 hagger 來玩........
感覺上似玩緊 final fight(背景則為第二版大佬中的擂台 ) ~~~

舊 06-01-05, 12:44 AM   #889
八仙果
youtube 頻道

引用:
換屋!?乜唔係你先過我咩???(笑)
話時話,近日摷返o的舊帶出o黎時,俾我搵到o里隻正o野~~~

遊戲名稱是 saturday night slammasters, 由 capcom 開發的, 遊戲是玩動作型摔角的,特別之處是有得選 final fight 中的市長 hagger 來玩........
感覺上似玩緊 final fight(背景則為第二版大佬中的擂台 ) ~~~
換?唔使啦,賣晒 D Games 咪唔換屋囉。(逃)

Saturday Night Slam Masters 我都有留意,
一來可以使用 Final Fight 的市長,
二來 Saturday Night 是我喜歡的一首歌曲。(笑)

話時話,這遊戲沒有日版的。
好唔好玩呢?

舊 06-01-05, 12:53 AM   #890
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
換?唔使啦,賣晒 D Games 咪唔換屋囉。(逃)

Saturday Night Slam Masters 我都有留意,
一來可以使用 Final Fight 的市長,
二來 Saturday Night 是我喜歡的一首歌曲。(笑)

話時話,這遊戲沒有日版的。
好唔好玩呢?
一個字形容.............................正!!!
動作爽快又原始................我就覺得無得頂喇~~~

舊 06-01-05, 09:16 PM   #891
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
一個字形容.............................正!!!
動作爽快又原始................我就覺得無得頂喇~~~
咦?有機會真係要試o下喇。
因為我好少接觸摔角遊戲,
最近玩的一隻是筋肉人...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
FC 版。

舊 06-01-05, 09:59 PM   #892
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
wink

引用:
呢隻正啊!當年我玩超任版的,叫「muscle bomber」﹙摔角霸王﹚,
超正的!摔角手可以上去繩角既位置「攪氣氛」。

舊 06-01-05, 11:31 PM   #893
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 阿聰
呢隻正啊!當年我玩超任版的,叫「muscle bomber」﹙摔角霸王﹚,
超正的!摔角手可以上去繩角既位置「攪氣氛」。
MD 版及 SFC 版內容也是一樣嗎?

舊 06-02-05, 01:31 AM   #894
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
遊戲王
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 07:58 AM   #895
阿聰

引用:
MD 版及 SFC 版內容也是一樣嗎?
這個我就不清楚了,我都是靠你們的資料才知道有 MD 版。
不過超任版好似有超過八個角色可以選擇。

舊 06-04-05, 03:32 AM   #896
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: yuhon
遊戲王
說不定劉兄的比這個更利害。(笑)

舊 06-04-05, 09:07 AM   #897
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
說不定劉兄的比這個更利害。(笑)
我那些...................................

比不上他的十分一~~~ :P :P :P

舊 06-05-05, 02:00 AM   #898
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

八爺,仲於俾我打爆這個 SATURDAY NIGHT SLAM MASTERS 了~~~
例牌菜,以下是爆機畫面~~~
這個是第一循環爆機畫面.......

這個是第二循環爆機畫面......

舊 06-05-05, 02:20 AM   #899
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

係喎..............講咁耐都未補返隻遊戲包裝相o添~~~

留意這顏色的包裝即是歐洲版本~~~

舊 06-05-05, 03:03 AM   #900
samus
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
呢隻game人設係北斗之拳既原哲夫,仲好似有街機版!
samus 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:51 PM

手機版 | APP版