Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-14-06, 04:46 PM   #326
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: 赤目黑龍
此書的攪手之一 阿里斯 曾私下講:
我哋駛鬼抄佢啲圖......
梗係唔係抄, 根本就咁攞o黎用
GZ 好野! 毫不負責任
慶幸自己一期都冇買過

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 04:48 PM   #327
fatyee
Game Master

引用:
作者: Bandit-Anji
梗係唔係抄, 根本就咁攞o黎用
GZ 好野! 毫不負責任
慶幸自己一期都冇買過
係喎... 唔係抄... 係偷黎用...
我... 唔記得有冇買過... 就算有都應該係一期半期...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
fatyee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 05:00 PM   #328
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: mikemike
咁佢認唔認用了張圖先
佢講得出啲咁嘅說話
梗係死口唔認啦~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 05:08 PM   #329
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
ai......點解d人做賊都可以話自己無偷野.....

舊 06-14-06, 05:13 PM   #330
fatyee
Game Master

引用:
作者: luciferdark
ai......點解d人做賊都可以話自己無偷野.....
有邊個賊偷左人野之後會自己認偷左野架?

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 06-14-06, 05:19 PM   #331
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

好在我都冇買過GZ.....=.=
我看他們不會認的了....

舊 06-14-06, 05:31 PM   #332
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
就算佢真係係網絡上偷左幅比人刪左名既圖, 都應該道歉掛?

講果句野既人真人 社會..(消音下略50字)

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 05:55 PM   #333
Led Mirage

引用:
佢講得出啲咁嘅說話
梗係死口唔認啦~
物證有齊到佢唔認?a

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 06:17 PM   #334
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
好一個不知廉恥的傢伙

不過, 有得幾多個做賊的會在斷正俾人拉之前認自己偷o野?

Rice

舊 06-14-06, 08:40 PM   #335
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

引用:
明白哂,仲想睇下佢地會點回應,家陣更令我明白有D乜野人就會出本乜野書

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用
講咁多做乜吖,係機迷既就去做返機迷應做既野啦#17837

此篇文章於 06-14-06 08:45 PM 被 好實昭博 編輯。
好實昭博 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 09:20 PM   #336
rockmanzero
Insane Gamer
赤色劍神-ZERO

註冊日期: Oct 2003
講咁耐有冇人搵到佢的地址??如果搵到就上去理論啦!

PS:向知識產權處求助得唔得

挑戰極速中 幾時先去到50kmh
rockmanzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 09:45 PM   #337
luciferdark

引用:
作者: fatyee
有邊個賊偷左人野之後會自己認偷左野架?
問題係依家人贓並獲.........

舊 06-14-06, 09:57 PM   #338
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
佢一陣間可能話佢自己畫tim , 不過咁岩似樣ja嗎

總之唔到佢唔認!!! 睇下GZ點死!!!
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 10:02 PM   #339
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
估唔到佢會咁講.....
果然同得C先生一齊做o野,人都被劣化了....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 10:58 PM   #340
lovehinafans
Crazy Gamer
瘋子

註冊日期: Jan 2003
引用:
我哋明偷佢啲圖之嗎......
lovehinafans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 11:12 PM   #341
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
>>此書的攪手之一 阿里斯 曾私下講:
lee 位"阿里斯" 是什麼職位?? 高層?? ceo??
lee 度香港尼wor... 厚顏是可以理解... 癲倒是非不能接受

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 11:16 PM   #342
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: 邪教教主
>>此書的攪手之一 阿里斯 曾私下講:
lee 位"阿里斯" 是什麼職位?? 高層?? ceo??
lee 度香港尼wor... 厚顏是可以理解... 癲倒是非不能接受
我想知點解有私底下講
有d點火feel...

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 11:17 PM   #343
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
可能佢地努力咁搵人畫涼宮...拎飛燕張圖黎做樣版
大不了咪話畫得似
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-06, 11:40 PM   #344
DTS OR AC3
Senior Gamer
眼鏡娘大萌神派遣使者

註冊日期: Jan 2004
g-z真係厚顏無恥

http://www.madbaboon.com/bbs/index.php
觀星者光學武裝 Pentax K20D + FA50 F1.4 + Cosina Cosinon-S 50mm F2 + Sigma 135-400 F4.5-5.6 APO DG,70-300 F4-5.6 APO DG Macro + mini Borg 45ED II \ 雞電局呼籲蟻民 惡質牛牛會令電腦腦殘 /
DTS OR AC3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-06, 12:29 AM   #345
ghostricky
Senior Gamer

註冊日期: May 2006
哈哈哈....我更加唔知道原來有本咁既書存在
ghostricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-06, 09:02 AM   #346
fatyee
Game Master

引用:
作者: luciferdark
問題係依家人贓並獲.........
唔少賊俾人人贓並獲都仲死口話冇偷架... 好多時仲理直氣壯話o個樣野佢執既...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 06-15-06, 05:07 PM   #347
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
搵定律師啦....
錢唔係問題,呢應除左我應該會大把人肯夾錢告賤人...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-06, 05:23 PM   #348
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
let me give u guys some idea on this issue

first, lawyer is almost a requirement for things like this
then, the original drawer/painter of the drawing will need to provide
1. the actual drawing, be it a computer file, doesnt matter, better yet, if u have things that can indicate the exact date when its finish, its all the best, even though i think it might not be that easy
2. the proof of the stolen pic, ie. a GZ magazine
3. $, to be honest, cases like this can be very $$$
4. the post in GAF is also needed, its good evidence since it also have dates n such
5. if the drawing is not a computer drawing, its all the best, since u have the actual drawing on hand

如果要告,尼個應該係民事 case

祝好運

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-06, 05:27 PM   #349
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: antony chan
搵定律師啦....
佢哋老闆做咸書
大把錢同你玩呀~~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-06, 05:50 PM   #350
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: antony chan
搵定律師啦....
錢絕對係問題,依家唔係講幾百蚊,個單位係以萬字頭去計,你搵到幾多人夾先?有時候呢d野係要現實d去睇
祝~好運

論壇跳轉

現在的時間是 02:58 PM

手機版 | APP版