Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-07, 04:50 AM   #51
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
仲要"開發"?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 10:25 AM   #52
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
係就係靚左既
不過,仲會有D乜呢?
使唔使LOAD碟?(應該唔使喇掛= =")

舊 01-18-07, 10:43 AM   #53
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
◎緊急速報 FF生誕20周年企画第1弾
PSP ファイナルファンタジー・アニバーサリーエディション(仮)
 開発状況:80%
PSP ファイナルファンタジーII・アニバーサリーエディション(仮)
 開発状況:75%
 共に、システムはPS版をベースに、グラフィックは全て書き換え。
 PS版OPムービー、GBA版追加シナリオ、モンスター図鑑、ミュージックプレイヤーモード以外に、
 天野喜孝ギャラリーを収録。
 ウィンドウは半透明処理されています。

當年
WS FF1 2000年12月9日 4,800円
WS FF2 2001年5月3日 5,200円
PS FF1 2002年10月31日 3,800円
PS FF2 2002年10月31日 3,800円
GBA FF1&2 2004年7月29日 5,800円

開發度都好高, 3月可能有得玩, 今次再REMAKE過下, 同GBA FF4/5/6情況, 各賣4,800円 ?
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 10:44 AM   #54
square-enix

XBox Live Gamertagsquare-enix2061
引用:
作者: lauchai 查看文章
係就係靚左既
不過,仲會有D乜呢?
PS版 唔使LOAD碟, PSP版唔會咁抵死掛
舊 01-18-07, 10:49 AM   #55
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
睇圖真係靚左,特別係d字
點解唔出埋喺一隻umd?冇理由唔夠容量wo...
雖然點都會買

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 11:29 AM   #56
Ballwai
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
XBox Live GamertagBallwai
翻炒再翻炒,加左小小新元素就當新嘢
SE真係貪心,明搶"粉絲"錢

睇波不賭波,樂趣少很多!!

此篇文章於 01-18-07 11:31 AM 被 Ballwai 編輯。
Ballwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 11:43 AM   #57
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: lauchai 查看文章
係就係靚左既
不過,仲會有D乜呢?
發夢!
PS隻remake都要load. 呢隻你認為都唔駛Load?

不如望佢唔好Lag機好過啦.../\

引用:
作者: square-enix 查看文章
PS版 唔使LOAD碟, PSP版唔會咁抵死掛
你應該話唔駛"點"load碟...咁會貼切D...
只係希望佢唔好好以PS FF4,5咁...會lag機....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 11:48 AM   #58
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
未過玩FF系列~
想試下玩~

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 11:49 AM   #59
square-enix

引用:
作者: antony chan 查看文章
發夢!
PS隻remake都要load. 呢隻你認為都唔駛Load?

只係希望佢唔好好以PS FF4,5咁...會lag機....
咁他應該問要load幾耐碟 光碟媒體唔洗load就假
唔見loading, 黑色畫面lag機唔過2秒已經唔錯.
舊 01-18-07, 12:28 PM   #60
square-enix

其實FF 20週年、FF都原自任記FC.
點解唔學FF3 3D REMAKE出落NDS、仲要係咁易REMAKE 落PSP、真係把托咩.
FF7又唔佢出
舊 01-18-07, 12:40 PM   #61
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
GBA版既FF1和2都唔駛LOAD喎, 如果UMD要LOAD, 又要分每集一隻, 仲要賣$200以上, 我合真係沒人買=.=""(GBA版都合埋一和二集一齊出啦, 唔係加少少CG就要玩分開下嘛...)

不過如果佢出FF4個時做到好似PS版, 又唔駛LOAD, 又沒左個再攻擊和LAG機BUG, 我就一定買啦, 因為真係頂唔順GBA版咁LAG~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 12:43 PM   #62
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
咁他應該問要load幾耐碟 光碟媒體唔洗load就假
唔見loading, 黑色畫面lag機唔過2秒已經唔錯.
下下LOAD叫人點玩, 都係拎GBA既FF插番落去NDSL度玩好過~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 12:51 PM   #63
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
其實FF 20週年、FF都原自任記FC.
點解唔學FF3 3D REMAKE出落NDS、仲要係咁易REMAKE 落PSP、真係把托咩.
FF7又唔佢出
因為起psp上remake 2D會比3D便宜....
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 12:59 PM   #64
square-enix

引用:
作者: Ringo 查看文章
因為起psp上remake 2D會比3D便宜....
我覺佢攪笑囉, 好似話比SONY知我都仲有心(係咁易)出PSP GAME
假設睇GBA FF4/5/6情況, 各賣太約30萬, 而PSP版相信未必多過20/30萬(睇番市場規模).
NDS FF3賣100萬, 如FF1/2 3D REMAKE, 賣起過50萬以上啦.
怕制作費貴, 出無聊器吧
舊 01-18-07, 01:35 PM   #65
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
發夢!

我都係想"關心"吓呢個問題咋

邊個知呀

舊 01-18-07, 04:53 PM   #66
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
我覺佢攪笑囉, 好似話比SONY知我都仲有心(係咁易)出PSP GAME
假設睇GBA FF4/5/6情況, 各賣太約30萬, 而PSP版相信未必多過20/30萬(睇番市場規模).
NDS FF3賣100萬, 如FF1/2 3D REMAKE, 賣起過50萬以上啦.
怕制作費貴, 出無聊器吧
可能呢隻已經用左模擬器去整...
用PS版改完當remake咁出....

GGFR
好Game分享
舊 01-18-07, 04:55 PM   #67
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
中肯講句, 誠意欠奉, 畫質比gba好少少...
如果below $150都值得買黎收藏...

舊 01-18-07, 05:25 PM   #68
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: ELT 查看文章
中肯講句, 誠意欠奉, 畫質比gba好少少...
如果below $150都值得買黎收藏...
yes yes... just to watch opening CG...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 05:29 PM   #69
square-enix

引用:
可能呢隻已經用左模擬器去整...
用PS版改完當remake咁出....

依D咁既REMAKE野, 應該係FF3出前要出, 而家PSP市場咁細, 先推PSP FF移植路線 ?
出NDS 雙MON加地圖, 仲好賣啦 square唔好玩啦
舊 01-18-07, 05:37 PM   #70
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
而家係ENIX話事嘛
我覺得似係ENIX係咁推四方廠果邊D系列出黎
自己DQ系列就全部都係新作

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 05:38 PM   #71
antony chan
大合奏部隊!

引用:
依D咁既REMAKE野, 應該係FF3出前要出, 而家PSP市場咁細, 先推PSP FF移植路線 ?
出NDS 雙MON加地圖, 仲好賣啦 square唔好玩啦
可能係PSP又整多條FF系列計劃呢....FF1-9...../\

GGFR
好Game分享
舊 01-18-07, 05:41 PM   #72
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
可能係PSP又整多條FF系列計劃呢....FF1-9...../\
係的話就更加要買啦
冇玩過7-9,借機儲齊一set
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 05:43 PM   #73
square-enix

引用:
而家先黎推, 效果真係差得遠, 其實推黎唔知做咩. 見人家mhp2氣勢幾好, 參番d ff fans買氣
出晒落nds相信而家無人會反對
舊 01-18-07, 05:46 PM   #74
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
而家先黎推, 效果真係差得遠, 其實推黎唔知做咩. 見人家mhp2氣勢幾好, 參番d ff fans買氣
出晒落nds相信而家無人會反對
FF7出落nds,可能會有Sony死忠反的
GBA先剛出完,又出NDS,總覺得冇咩可能
但如果像FF3的,倒也不錯。但SE會願意嗎?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 05:52 PM   #75
square-enix

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
FF7出落nds,可能會有Sony死忠反的
GBA先剛出完,又出NDS,我覺得冇咩可能
DQ9都出得啦
FF7出落nds都唔係無可能, 死忠依家野, 睇GAME架姐, 最硬要廠商好賣, 話之你啦.
而家有NDS果班, 如出落NDS, 點會唔買, 可能仲多在班"女"買, 係PSP出, 又LOAD, 又LAG, 市場又細, 明玩SONY啦

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM
[ETC]Final Fantasy History Teaser neo2046 電視遊戲討論版 0 01-03-04 08:28 PM

現在的時間是 10:52 PM

手機版 | APP版