Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 03-27-08, 09:49 AM   #26
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
OLIVER DES OLIVER同LORWYS FARM喺sogo幾多樓 ga?
lee 排唔知同女朋友去邊度買衫好, 見你地咁推介, 我都想帶佢去see see

拍耐左, 宜家重經常同佢行多左化妝用品店, 真係想唔識翻d 女人嘢都唔得
TST SOGO既就係地底...CWB個間真係唔多記得...3/F-4/F左右...
今晚POST衫相上來吧~

另,化妝品我鍾意ANNA SUI同埋資生堂既MJ,包裝靚又唔錯~
最近叫左人幫我買Jill Stuart 既4色胭脂~~~
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 12:24 PM   #27
白薔薇騎士
God of Gamer
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: HikariY 查看文章
TST SOGO既就係地底...CWB個間真係唔多記得...3/F-4/F左右...

另,化妝品我鍾意ANNA SUI同埋資生堂既MJ,包裝靚又唔錯~
我女友眼影係用ANNA SUI包裝同D色都幾好

而其他就係用Dior....
所以習慣左行過就會望下有冇gift set

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 01:40 PM   #28
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

anna sui的產品,真是有一定的品味

特別是一些小飾品.........簡單已華麗

舊 03-27-08, 03:06 PM   #29
小Sakana魚
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:

我都係用資生堂化妝品~~之前出o個個兩用餅幾好用~~不過我個同事就話shu uemura好d~下次會試下~~
眼影我近排買左mary quant~d色幾特別~同埋易上~~另mary quant d指甲油都係

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 03:22 PM   #30
二伍

註冊日期: Sep 2002
資生堂即是shiseido?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-08, 03:23 PM   #31
Norm
=_="""""

引用:
作者: 二伍 查看文章
資生堂即是shiseido?
冇錯....

舊 03-27-08, 04:47 PM   #32
love bb
Crazy Gamer

之後我都係用shiseido o的乾粉
不過岩岩轉左covermark
我覺得後者moisture d同埋貼好多

要努力努力唷
love bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-08, 01:19 AM   #33
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

ettusais的粉底都不錯,夠薄夠貼,
不過都唔夠MAQUILLAGE正~~(不過...真係有0的貴... )
其他彩妝既就用ANNA SUI同埋MJ了~夠多色夠靚~

另~轉季要轉護膚品了~~~
都係決定用資生堂,不過由THE SKINCARE轉用PURENESS...
AQUALABLE紅色的防曬幾好用~ 唔會"痴立立"的~

公務繁忙,要過多一兩日先有相睇啦...
舊 03-28-08, 03:35 PM   #34
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

化妝品我用ANNA SUI, 不過都係一年前既事
而+基本上都唔會化妝, 只系做下護膚就算
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 01:11 PM   #35
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
雖然知道GAF都係少女仔的了~
不過都係想試下開個講女仔衫既TOPIC~
睇下各位女會員既買衫買袋買銀包買手錶既傾向~~~
最好講埋化妝~美容啦~
曬命TOPIC又好~吹水TOPIC又好~~~大家志在討論一下吧~

先講自己先~
衫由廿蚊的旺中淨色背心去到幾千蚊既大褸我都有
最近去多左SOGO,因為OLIVER DES OLIVER,LORWYS FARM都開左~
唔好同我講:"去日本買平好多喎~""日本款多0的喎~"呢0的廢話~一年有幾多日假可以飛去日本丫~
不其然久唔久就會去進供~
至於鞋個方面...
雖然返工冇話一定要著咩衫,
不過因為要行街,所以都係著波鞋多...
加上我隻腳好難買鞋,所以波鞋就一定冇死~

大家又點呢~~快0的講下自己心水衫衫啦~~~

P.S.Seppie姐我等你入來~~~~~~~~
光姐~~
好榮幸俾你邀入!

我係做bank既
上班固然要formal
不過, 假日就有時sporty有時smart casual 出現la

買衫慣性買易match+百搭+襟興既,
星期1至日都襯到既最好了

suit 去g-2000同playlord都有
不過playlord 到final sale 才真係平lor...

衫去mango + 聯合買多
貪mango cutting 貼身, 對上身瘦既我好岩
sale又夠跳樓wor!!
聯合其實d款而家好多都不mk同好好搭

casual wear 都常光顧 uniqlo

上班鞋著開2.5寸
在灣仔道新世紀+長沙灣西岸買居多
平靚正, 包括好著既jelly beans

反而我最捨得花費在accessories上
esp 皮包
d 名牌皮具店每星期我會落landmark 睇住有咩貨+如減價有咩好野
as a minimalist, 最愛tods (不過呢2年升價n倍了 =.=)
最近lv 深紫epi手袋 $6350 入手
放眼tods d-bag

手飾呢
周生生+周大福多左好多young款k金/950鉑金
個人覺得抵過t & co 既純銀好多
想買鉑金tulip 吊咀

for make-up
shiseido the make up 既concealer 得架!!
眼影有shiseido, shu uemura, 不過我知最靚既係nars
落妝用shu uemura 櫻色潔顏油, 貪佢洗得乾淨又不會用完好乾

此篇文章於 03-30-08 01:32 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 04:03 PM   #36
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

沙皮姐>
唔好咁講~~~我等緊你入來架嘛~~~~

playlord suit好著嗎??
因為我膀頭太闊了,suit一定要夠闊先著得舒服,
如果唔係手都舉唔到...
我自己就有一G2000的,不過冇外袋... 想買多套有袋既方便放0野。

最近著衫都好少女FEEL
因為要扮後生...哈哈~
公司冇一定既服裝指定,所以咩都會著...
不過公司做時裝所以久唔久都有0的日本衫買下(不過唔係靚牌子喎~)
uniqlo 0的牛仔褲其實唔錯的~不過最近0的款都唔係好0岩我...

袋個方面,除左之前個HEM袋之外,
我最近既至愛就係AGNIS B的粉紅色船袋了~
可以放好多0野,去旅行都得,0岩曬我~
不過易污穢個下真係令我覺得好傷心...orz

手錶方面...
生日雖然收到隻貴0野......
不過都重係帶緊白色粉紅色字既LE手錶,貪佢襯衫方便好睇~
金飾既我就成日帶好耐之前買落既HELLO KITTY金介指,
成隻純金,帶到個圈圈變左我個手指形... (有次大黑試帶都差0的拎唔返出來... )
T & Co.因為我係銀器fan,所以死忠佢的...
想買四葉草鏈咀...

concealer 我用緊無印,算叫不過不失啦~
反而落妝用緊missha...紫色既落妝泡泡...
不過支mj睫毛液太強了...搞到我要洗好多次先可以落乾淨...
舊 03-30-08, 06:46 PM   #37
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

playlord d cutting 又真係比g-2000 偏痩同窄身...
我著5號褸都可以窄lor

足金軟身ma, 好易變型

袋我都有一淺紫hem boxer 袋+agnes b turquoise 斜袋
就係因為怕污糟, 永不買布袋/難清潔料既袋!

不過...仍偏好重重既皮味既皮包~
每星期都要用皮膏抹下

此篇文章於 03-30-08 09:10 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 08:57 PM   #38
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
識用 NARS 既的確係高手~
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 12:07 AM   #39
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
識用 NARS 既的確係高手~
nars個0的真係專業的 /
我有個朋友做專業化妝師真係用佢同mac多...貪夠多色

你瘦過我既著playlord5號都窄既...
咁睇來我真係唔駛諗... /_\

足金真係軟到好誇張就真...
不過純銀都係有問題,就係污濁得好勁...
我成日都要KEEP住自己洗銀...

我個HEM袋已經比我0的手汗污染到黑曬了
所以我依家都係粗用多,不過返工有時多0野拎就用AGNIS B了...
大袋之外~手袋仔都成日用架~~~

對皮味麻麻地所以一直都係用布袋多...
舊 03-31-08, 12:45 AM   #40
二伍

playlord d布料比g2000好好多
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 12:52 AM   #41
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: 二伍 查看文章
playlord d布料比g2000好好多
我都知,不過cutting唔0岩我既就真係可以byebye了~
g2000最新都出左隻新料既suit,成2000蚊一套,不過0的料明顯比500一套個0的好幾陪
舊 03-31-08, 01:00 AM   #42
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
路過

衣服方面呢期鍾意日本的Liz Lisa (唔知有無人識)~
style有少少日本的姬系~

袋方面最心是Juicy~很可愛~

化妝品暫時是用MAQUILLAGE~不過佢d粉餅真係...厚粉左少少Orz
Sofina同KP本來都是正野~不過遮瑕度實在太差我唔用得
(兩個Brand都主張自然妝)

有無人用過Amani 粉底~~~?
好多人話好用有d想試~~~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 01:30 AM   #43
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
nars個0的真係專業的 /
我有個朋友做專業化妝師真係用佢同mac多...貪夠多色

你瘦過我既著playlord5號都窄既...
咁睇來我真係唔駛諗... /_\

足金真係軟到好誇張就真...
不過純銀都係有問題,就係污濁得好勁...
我成日都要KEEP住自己洗銀...

我個HEM袋已經比我0的手汗污染到黑曬了
所以我依家都係粗用多,不過返工有時多0野拎就用AGNIS B了...
大袋之外~手袋仔都成日用架~~~

對皮味麻麻地所以一直都係用布袋多...
icic
用牙膏洗銀好得架

詹瑞文d 舞台化妝都係用mac

舊 03-31-08, 11:04 AM   #44
小Sakana魚
Crazy Gamer

引用:
作者: Hitomi 查看文章
路過

化妝品暫時是用MAQUILLAGE~不過佢d粉餅真係...厚粉左少少Orz

我有個friend同過amani粉底~佢話勁貼~搽左上去唔會浮出黎~~~
我都勁想買~不過剛剛先買左maquillage~有排都未用得晒

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 01:17 PM   #45
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: Hitomi 查看文章
路過

/我知我知~~
好姐姐FEEL的衫衫,不過好靚~
有機會既我都好想試下著~~

MAQUILLAGE秋冬個0的粉真係厚到呢...
我用佢個支春夏覺得OK,不過之後都轉返用ettusais...
AMANI粉底個個都話好用,不過要成300蚊以上一支...

Seppie>
牙膏洗我都試過呀...
不過都係唔係好WORK...
唔通要美白個0的??
舊 04-02-08, 10:29 PM   #46
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

多圖!!請注意!!
衫相

成日著既牛仔裙

上年夏季既olive

今季既LORWYS FARM背心

日本雜牌(公司衫)

舊 04-20-08, 02:03 PM   #47
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

踢一踢先~~~~
今次想講鞋~

話說早早就想換左屋企個一大埋著到殘殘舊舊的波鞋。
想買婆仔鞋/女仔涼鞋/高踭鞋等等...
可惜我對腳非常奇怪,0岩size都未必著到,原因係因為我好易"括"腳。

最近買左LOWRYS FARM的布鞋,vip價都要500左右...
不過由於好鍾意又著得靚既關係,所以都忍痛買左~

想請教各位,有冇0的婆仔鞋/女仔涼鞋/高踭鞋係好著同埋唔"括"腳的呢??
舊 04-20-08, 03:12 PM   #48
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

光姐~
jelly beans 試過未
公認舒服, $400-500 一對

不過, 踭出極也只有1.5-2寸
我嫌矮XD

舊 04-20-08, 06:37 PM   #49
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

引用:
作者: Seppie 查看文章
光姐~
jelly beans 試過未
公認舒服, $400-500 一對

不過, 踭出極也只有1.5-2寸
我嫌矮XD
沙皮姐~~
jelly beans 我自己都有一對呢~
可惜jelly beans 我係香港真係少見...
0的款真係太少了...有機會真係要同你去行一轉去買~~~
1.5-2吋已經係我既極限了....orz
再高既我就企唔到~

婆仔鞋呢??
聽人講fin好好著,
不過又係最少要600-700一對,款又少...
舊 04-20-08, 06:48 PM   #50
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
沙皮姐~~
jelly beans 我自己都有一對呢~
可惜jelly beans 我係香港真係少見...
0的款真係太少了...有機會真係要同你去行一轉去買~~~
1.5-2吋已經係我既極限了....orz
再高既我就企唔到~

婆仔鞋呢??
聽人講fin好好著,
不過又係最少要600-700一對,款又少...
好呀
我都想買鞋鞋ar~~
岩岩死左一對~著左3個月~~
又係時候搵新鞋

我經常都見有jelly beans賣
later約你一齊買~~搏平d

我...著開2.5-3 寸
我矮ma

婆仔鞋我就不太清楚了~

論壇跳轉

現在的時間是 04:46 PM

手機版 | APP版