Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 12-26-07, 03:27 AM   #51
GSX
Senior Gamer
吟遊詩人

註冊日期: Sep 2006
估唔到呢度都有跑步thread
我都係弟一次參加媽打10k, 希望做到PB, 但已兩星期冇keep操, 得番一個月練要ガンバレ
GSX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-07, 08:18 PM   #52
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
東廊咁好跑應該做pb好機會

我重擔心緊1月6個mizuno半馬
kamachi 15k跑好爛成績家下mizuno真係凍過水
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-07, 09:35 AM   #53
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: GSX 查看文章
估唔到呢度都有跑步thread
我都係弟一次參加媽打10k, 希望做到PB, 但已兩星期冇keep操, 得番一個月練要ガンバレ
引用:
作者: 阿高 查看文章
東廊咁好跑應該做pb好機會

我重擔心緊1月6個mizuno半馬
kamachi 15k跑好爛成績家下mizuno真係凍過水
PB 是什麼

舊 12-27-07, 09:47 AM   #54
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: IamO 查看文章
PB 是什麼
應該係Past Best. (其實我一路都唔知全寫係咩)

總之即係"個人最佳成績"
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-07, 11:45 PM   #55
阿高
完美女神林志玲

it's personal best
舊 12-28-07, 01:43 AM   #56
GSX
吟遊詩人

頭先check信收到通知書攞架餐, 往年係咪都係前一日先派貨?
張期間限定蒸餾水優惠卡又幾arm用!
舊 12-28-07, 09:34 AM   #57
IamO
無聊人一號

引用:
作者: ahleung 查看文章
應該係Past Best. (其實我一路都唔知全寫係咩)

總之即係"個人最佳成績"
引用:
thanks for PB
引用:
頭先check信收到通知書攞架餐, 往年係咪都係前一日先派貨?
期間限定蒸餾水優惠卡
6$一支

現在七十一正做大支特價
5.9$

舊 12-28-07, 10:22 AM   #58
ahleung
The One
Bannnned

引用:
係喎, 點解我諗唔到P for Personal.
舊 12-28-07, 10:23 AM   #59
ahleung
The One
Bannnned

引用:
我未睇封信喎. 你意思係比賽前一日先派號碼布?!
舊 12-28-07, 07:47 PM   #60
阿高
完美女神林志玲

今年攞號碼布安排好k怪
上年週末派,今年分幾日我分左星期三4點至6點
想點呀你
舊 12-29-07, 04:05 AM   #61
GSX
吟遊詩人

引用:
thanks for PB

期間限定蒸餾水優惠卡
6$一支

現在七十一正做大支特價
5.9$
吓! 少飲開屈銀紙果然係屈銀紙

引用:
我未睇封信喎. 你意思係比賽前一日先派號碼布?!
我係2月16攞, 第二日就比賽, 號碼布壽命不足24小時

引用:
今年攞號碼布安排好k怪
想點呀你
乜咁玩你! 咁味要請假去攞?
舊 12-29-07, 09:36 AM   #62
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
今年攞號碼布安排好k怪
想點呀你
受害者x2

佢覺得我地唔洗返工架!

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-07, 04:03 PM   #63
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
公司有資助, $35 報10k玩下, 抵......

舊 01-02-08, 02:34 PM   #64
IamO
無聊人一號

終於拆信了
r3555

舊 01-14-08, 02:52 AM   #65
GSX
吟遊詩人

因病停操了成個禮拜
聽日又12度希望唔好又奶野!
舊 01-14-08, 06:52 PM   #66
阿高
完美女神林志玲

係科林開號碼,賽後會俾人上marathon photo搵到閣下英姿

mizuno半馬順利完成一星期後左小腿重扯住扯住
原本諗住由一星期跑三日加到四日添 都係遲d再算
舊 01-15-08, 01:40 AM   #67
GSX
吟遊詩人

今日復操, 好彩唔係咁凍, 亦無乜退步

引用:
mizuno半馬順利完成一星期後左小腿重扯住扯住
原本諗住由一星期跑三日加到四日添 都係遲d再算
除了跑步亦可以做多啲基本訓練(eg. calf raise)
我都加咗課做gym去練肌肉強度, 做咗幾課都真係有幫助
舊 01-25-08, 09:26 AM   #68
IamO
無聊人一號

選手破三萬 清晨須封路 渣打十公里跑移師東廊 (星島) 01月 25日 星期五 05:30AM

(綜合報道)

(星島日報報道)一年一度的渣打馬拉松將於二月十七日清晨舉行,比賽今年吸引逾五萬名市民參加,賽事的交通安排及安全措施更須詳細策劃。渣打馬拉松二○○八籌委會主席高威林,昨親身到東區走廊視察十公里跑的新賽道,強調賽會將以最快速度配合清場,務求令賽事對交通的影響減到最低。

體育組記者 郭思華

今屆渣馬十公里賽事吸引逾三萬二千名選手參加,比去年多出超過五千人,賽道亦由去年從尖沙嘴出發、經西區海底隧道跑至金紫荊廣場,改在交通更為繁忙的東區走廊舉行。

北角跑至筲箕灣折返維園

籌委會主席高威林在視察新賽道時表示:「選手在北角城市花園附近起跑,至筲箕灣消防局附近折返。為減少封路時間,我們在起步點不會進行任何起步以外的活動,傳媒攝影區亦會以三部貨櫃車組成,方便起步後迅速移走,讓車輛恢復通行。」

香港業餘田徑總會首席副主席關祺補充:「為確保選手安全,我們於十公里賽道沿途特設兩個水站,比國際慣例多增一個,每二點五公里亦設有紀錄站;加上東區走廊空氣比西隧流通,道路亦較闊,對跑手的行進、分流等有很大幫助。同時我們將於當天與環保署及天文台合作,為跑手提供空氣污染指數、氣溫等資料。」

兩位代表香港出戰渣打馬拉松的選手蔡達明及王小萍,均笑言十公里賽道比以往「更好跑」。兩位跑手均表示:「馬拉松比賽到最後階段很靠意志力支撐,今年以銅鑼灣作最後階段賽道,沿途將吸引更多市民為選手打氣,對我們的表現定必有幫助。」

舊 01-25-08, 10:39 AM   #69
ahleung
The One
Bannnned

引用:
  兩位代表香港出戰渣打馬拉松的選手蔡達明及王小萍,均笑言十公里賽道比以往「更好跑」。兩位跑手均表示:「馬拉松比賽到最後階段很靠意志力支撐,今年以銅鑼灣作最後階段賽道,沿途將吸引更多市民為選手打氣,對我們的表現定必有幫助。」
晨咁早, 除左好friend果D親朋戚友, 有邊個得閒去打氣o丫~~
舊 01-25-08, 01:59 PM   #70
阿高
完美女神林志玲

引用:
晨咁早, 除左好friend果D親朋戚友, 有邊個得閒去打氣o丫~~
10k跑完飲早茶

http://blog.xuite.net/tinyiliu/ant/9303618?st=c&re=list
人地d馬拉松唔學似渣打咁跑埋d高速公路,西隧,青馬咁dry咁冇人情味架

此篇文章於 01-25-08 02:07 PM 被 阿高 編輯。
舊 01-28-08, 02:02 AM   #71
GSX
吟遊詩人

呢幾日咁凍, 唔知大家有冇落街練跑?
我就停咗 (大傷風剛好, 傷風都因為之前十幾度跑夜街奶野 )
近排都係多數去gym 跑機, 但係都好唔夠皮...
舊 02-01-08, 12:56 AM   #72
阿高
完美女神林志玲

天氣報告話凍到年三十,硬住頭皮都要跑
著長tight戴手套啦跑友們
舊 02-02-08, 09:23 PM   #73
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
天氣報告話凍到年三十,硬住頭皮都要跑
著長tight戴手套啦跑友們
無錯! 各位繼續加油呀!

偶著住條短褲夜間出去練習,超爽

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 02-03-08, 11:35 PM   #74
阿高
完美女神林志玲

mizuno之後因為小腿有d痛一路都冇走長課
今晚走番課兩粒鐘
開頭都好地地,天一黑,自己又懶以為唔著長tight都得+出身汗個人越跑越凍
由於條路有上有落去到半路,四頭同hamstring都狂抽筋
臨尾小腿又抽埋,叫做拉兩野同減步速死頂埋佢
都未試過咁甘,希望聽日落到床
舊 02-03-08, 11:41 PM   #75
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
mizuno之後因為小腿有d痛一路都冇走長課
今晚走番課兩粒鐘
開頭都好地地,天一黑,自己又懶以為唔著長tight都得+出身汗個人越跑越凍
由於條路有上有落去到半路,四頭同hamstring都狂抽筋
臨尾小腿又抽埋,叫做拉兩野同減步速死頂埋佢
都未試過咁甘,希望聽日落到床
加油呀

如果凍到17號就好玩囉

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐

論壇跳轉

現在的時間是 06:31 PM

手機版 | APP版