Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-16, 09:59 PM   #251
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
V招數盡出都未必會買
Z3到而家都未爆到.. (D畫面實在太重覆..)
如上提到有PSV地圖一定唔駛有期待..
有時覺得3DS出得重有心過正傳系列
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:00 PM   #252
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔知有無得自己換BGM 我想聽ニュー・ガンダム多過MAIN TITLE

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:01 PM   #253
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ゆり 查看文章
初代凶鳥緊係配time to come

冇得輸

不過我係怕

變左呢首...對唔住我真係唔太習慣bgm係人聲唱既

我比較鍾意聽佢點mix首原曲多d

f版time to come絕對係神曲
F之後D版本都係快左, 都係鍾意第四次個版本.......

引用:
作者: ayane123 查看文章
睇完PV
未又係PSV GAME,洗咩出PS4版

重話25週年紀念作....

PS2個地圖都已經係3D,啲機體都係3d唔係大頭啦

畫面未又係有九牙

有心做,比部PS4你玩呢啲畫面點會重有九牙

好失望

我開40吋TV睇大部分畫面都堅清, 有D係放大都清, 一定吾係環保再用.....

此篇文章於 10-31-16 10:05 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:04 PM   #254
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔知有無得自己換BGM 我想聽ニュー・ガンダム多過MAIN TITLE
有beyond the time實開beyond the time
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:05 PM   #255
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
照PS4拉打無雙前例就係插USB播歌

對唔住高橋洋子,我想入終末のラブソング多d
有2首永遠語り

SeedD不嬲機戰同exvs都用開君は僕に似ている同焔の扉

舊 10-31-16, 10:05 PM   #256
Fio

註冊日期: Dec 2001
估唔到有曉擊霸同轟格殊,連角色都有f主角style

男女主角人機都幾好,好耐冇睇pv已經覺得主角唔錯
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:07 PM   #257
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
依家先諗到V有白F91
係為幫METAL BUILD宣傳

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:11 PM   #258
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
果兩個駕駛員件衫都抄足
無理由唔係time to come
超女粉紅髮第一眼睇堅以為係第4次/F八傑之一
グレース・ウリジン

OG已經人滿為患

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 10-31-16 10:15 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:14 PM   #259
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ayane123 查看文章
睇完PV
未又係PSV GAME,洗咩出PS4版

重話25週年紀念作....

PS2個地圖都已經係3D,啲機體都係3d唔係大頭啦

畫面未又係有九牙

有心做,比部PS4你玩呢啲畫面點會重有九牙

好失望
解像度越高,2d 畫更易見到狗牙
唔關機能事
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:18 PM   #260
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
主角機sd化都幾重古鐵味(雖然正常size就差好多...)....唔知有冇關連呢......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:28 PM   #261
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: yorkyork 查看文章
可能寺田以為巴哈仔歌都要中文,
未必有限
咁麻煩D巴哈仔再嘈嘈佢啦

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 10:30 PM   #262
Tano
嫑憅

引用:
作者: Fio 查看文章
估唔到有曉擊霸同轟格殊,連角色都有f主角style

男女主角人機都幾好,好耐冇睇pv已經覺得主角唔錯
ランド・トラビス 之後

男角玩埋麻甩至會吸引
女角都唔似得十幾歲

前期中至大招玩全實彈或地圖炮?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 10-31-16, 10:33 PM   #263
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: Tano 查看文章
ランド・トラビス 之後

男角玩埋麻甩至會吸引
女角都唔似得十幾歲

前期中至大招玩全實彈或地圖炮?
女主學生相似
全身唔似

舊 10-31-16, 10:47 PM   #264
Tano
嫑憅

引用:
作者: 北条加蓮 查看文章
女主學生相似
全身唔似
巨到呢

第一PV就玩核彈炮主題果然大艦巨炮

又玩雙人駕駛,好炮友成長紀

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 10-31-16, 10:55 PM   #265
zero22
Senior Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
V招數盡出都未必會買
Z3到而家都未爆到.. (D畫面實在太重覆..)
如上提到有PSV地圖一定唔駛有期待..
有時覺得3DS出得重有心過正傳系列
我都係Z3 上集都未爆
就係個PSV地圖 一諗起佢有劇情發生
就係得D格仔 移黎移去 都無哂FEEL
PS2 隻Z 都無咁求其
希望佢今次PS4 整返 3D 地圖
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-16, 11:03 PM   #266
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
呢次好多野唔講真係慘
遊戲系統冇,邊個編劇又冇
條PV都剪得冇上次果條好
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 12:10 AM   #267
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
始終覺得機戰最重要系story,其次系可以用自己鍾意既chara、機體
狗牙、地圖、格仔對話呢d野,對於小弟黎講真系冇乜所謂
唯一比較care系人樣,希望今次唔好好似第3次Z咁大崩啦
シン、リディ呢d無愛角就冇乜所謂,撞著自己鍾意既崩壞真系幾慘

btw之前一路都唔夠財力買雙版本,今次夠力決定買ps4限定+vita下載版,支持下寺田
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 12:11 AM   #268
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
PV1你想佢比幾多野你睇:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 12:20 AM   #269
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: zero22 查看文章
我都係Z3 上集都未爆
就係個PSV地圖 一諗起佢有劇情發生
就係得D格仔 移黎移去 都無哂FEEL
PS2 隻Z 都無咁求其
希望佢今次PS4 整返 3D 地圖
玩過MD 高樓大廈後
我就寧願玩返2D格仔地圖喇...
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 12:45 AM   #270
HM

引用:
作者: ultimawk 查看文章
玩過MD 高樓大廈後
我就寧願玩返2D格仔地圖喇...
高樓大廈果度,其實建築物疏落番d已經解決到
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 01:09 AM   #271
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
真係可以一口氣講完CB系例?
其實凶鳥兩機做咩不用返原駕=.=
高達又係SEEDD=.=雖則同場有水樹。。。姐係想咸濕神同雷組成變態佬軍團?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 01:13 AM   #272
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ouki 查看文章
真係可以一口氣講完CB系例?
其實凶鳥兩機做咩不用返原駕=.=
高達又係SEEDD=.=雖則同場有水樹。。。姐係想咸濕神同雷組成變態佬軍團?
鋼七不是機體only參戰嗎?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A

此篇文章於 11-01-16 01:18 AM 被 Squall-Lucifer 編輯。
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 01:50 AM   #273
ゆり

註冊日期: Nov 2004
佢會點樣變兩部x1出來比金凱杜同杜比亞
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 02:11 AM   #274
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
CB 本篇一個開 X1,一個開雜魚機 & X3,無衝突

而 PV 金凱杜眼傷已好返,即係已做到骷髏之心,X1 改改已經由托比亞接手,佢自己就開返 F91
咁既安排之下亦唔洗變多部 X1 出黎啦

鋼七應該淨係出隻 X1FC
由手機版發出

此篇文章於 11-01-16 02:24 AM 被 Chitose1987 編輯。
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 09:29 AM   #275
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: ゆり 查看文章
初代凶鳥緊係配time to come

冇得輸

不過我係怕

變左呢首...對唔住我真係唔太習慣bgm係人聲唱既

我比較鍾意聽佢點mix首原曲多d

f版time to come絕對係神曲
我係聽哩個版本。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボV, スーパーロボット大戦V, 超級機械人大戰V

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[多機種] 龍が如く 極 | 已售 | ps4 ps3(中文版同步推出) 1月24日名越稔洋再度來港! 鐵之侍 電視遊戲討論版 369 03-25-16 01:55 AM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 09:22 PM

手機版 | APP版