Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-16-07, 10:44 AM   #1
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
[日劇]《14歲媽媽》(Mother at 14) 明珠台7月30日起逢星期一晚9:30-10:30 第一話有三十八萬八千香港人收看

Cast
志田未来
田中美佐子
生瀬勝久
山口紗弥加
三浦春馬
谷村美月
北乃きい
高畑淳子
海東健
金子さやか
井坂俊哉
北村一輝
室井滋

脚本 井上 由美子

志田未來,生瀨勝久主演的14歲媽媽
播映時間是由7月30日至10月8日逢星期一晚9:30-10:30(明珠台)
總集數11集

http://zh.wikipedia.org/w/index.php?...&variant=zh-tw

此篇文章於 08-01-07 08:44 PM 被 _張學良_ 編輯。
_張學良_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 10:53 AM   #2
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
無記竟然會播?會唔會又有班人出o黎投訴教壞人呢...

呢套初頭都幾好睇o既
但係中後拖得太多
集集都冇乜進展咁...仲有ending都
Mr Children主題曲

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 10:55 AM   #3
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
最唔通係,第一集就「埋牙」…

舊 06-16-07, 11:12 AM   #4
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
無記竟然會播?會唔會又有班人出o黎投訴教壞人呢...

呢套初頭都幾好睇o既
但係中後拖得太多
集集都冇乜進展咁...仲有ending都
Mr Children主題曲
擺喺明珠台迴響無咁大

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 11:24 AM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
擺得係雜牌c9台播就預左比班c9食完飯無野做投訢黎娛樂下嫁啦b

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 11:32 AM   #6
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
呢套已經睇過...
其實都無咩太特別... 社會唔會太大迴響既...

最鍾意都係 Mr. Children 隻"Shirushi"....

舊 06-16-07, 11:38 AM   #7
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
最弊最近又有D未成年少男少女負面新聞呢...
_張學良_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 11:41 AM   #8
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
其實最大問題係響香港個男主角係衰十一

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 11:47 AM   #9
siuj

引用:
作者: HIM 查看文章
其實最大問題係響香港個男主角係衰十一
其實... 日本有冇呢 d 例架...?

舊 06-16-07, 12:21 PM   #10
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
之前無睇, tvb播的話一定睇

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 12:22 PM   #11
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: siuj 查看文章
有都比人無視
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 02:28 PM   #12
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
維基

兒童色情在日本是非法的。可是,對於「兒童」的定義,日本法律規定的年齡比其他地方低。根據日本法律規定,和13歲以上的女性發生性關係,在對方同意的情況下不算違法。

舊 06-16-07, 03:26 PM   #13
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
下, 吾係化, 近排咁多呢D野都播, 吾比人投訴先奇........

舊 06-16-07, 03:34 PM   #14
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
不如腰斬白色巨塔, 擺返果個時段好過啦
實有話題, 一定谷返起收視喎

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 06-16-07 03:40 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 03:37 PM   #15
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
我諗會有勁多人投訴個結局

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 03:40 PM   #16
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
c9唔睇明珠台,應該冇人投訴既

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 05:10 PM   #17
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

唔知會唔會有中文配音
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 06:06 PM   #18
siuj

引用:
作者: 化學怪人 查看文章
我諗會有勁多人投訴個結局
我覺得唔會 lor...
劇透...
因為... 最後個場... 見到未希抱住 BB 返屋企時... 鄰居都係用歧視既眼光望住佢地的....

即係話... 呢樣野... 社會都有人唔認同的....

舊 06-16-07, 06:21 PM   #19
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Ringo 查看文章
唔知會唔會有中文配音
呢個時段播既會有配音

呢套初時都幾好睇, 中段都ok悶

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 06:26 PM   #20
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
無記竟然呢套

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 07:53 PM   #21
metal snake
Game Master

引用:
我覺得唔會 lor...
劇透...
因為... 最後個場... 見到未希抱住 BB 返屋企時... 鄰居都係用歧視既眼光望住佢地的....

即係話... 呢樣野... 社會都有人唔認同的....
但係最後個兩個主角唔聽屋企人既強烈反對都唔肯再讀書而出去工作黎供養小孩
加埋其他劇情我覺得呢D題材既電視劇係香港呢個表面開放既社會播實會比人投訴

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 08:01 PM   #22
ben_fung924
人生如戲..

PSN  IDbenfung924
無記想教壞人

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 08:11 PM   #23
候鳥
Crazy Gamer

呢個時後d c9應該睇緊無線
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 09:22 PM   #24
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
如果有無聊人走去投訴到時一定又變全城熱話

舊 06-16-07, 10:03 PM   #25
dc999
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: nelson888 查看文章
明珠台播鐵達尼都冇人投訴啦。
之前係有架~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 謎 [鄭少秋/呂慧儀/羅蘭主持](星期一至五晚10:30) W!LL Neo Entertainment TREND 876 06-19-09 01:18 AM
自助餐 Samuelic 飲食版 100 08-31-03 04:01 PM

現在的時間是 04:13 AM

手機版 | APP版